Κεντρική Ελλάδα ΟΣΕΚΑ Η ΟΣΕΚΑ φώναξε “Ας κινηθούμε” (pics)

Η ΟΣΕΚΑ φώναξε “Ας κινηθούμε” (pics)

ekdilosi fokianos 7

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. πραγματοποίησε αθλητικές δραστηριότητες για την 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο Ε.Γ.Α. « Ι. Φωκιανός» στο Ζάππειο. Στην εκδήλωση, που φέτος είχε μήνυμα “Ας κινηθούμε”, συμμετείχε και η ΟΣΕΚΑ, η οποία έδωσε δυναμικό “παρών”.

Η ομάδα επίδειξης της ΟΣΕΚΑ έδωσε έναν μίνι αγώνα και οι περίπου 200 μαθητές των σχολείων, που συμμετείχαν στην εκδήλωση, καταχειροκρότησαν τους παίκτες μας. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παίξουν και οι ίδιοι μπάσκετ με αμαξίδιο. Τα παιδιά κάθισαν στα αμαξίδια και δοκίμασαν την τύχη τους και όπως φάνηκε το κατά χάρηκαν και δεν ήθελαν να φύγουν.

Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσε και ο Γιώργος Βασιλειάδης. Ο υφυπουργός Αθλητισμού παρακολούθησε από κοντά όλες τις δραστηριότητες και φυσικά τον αγώνα επίδειξης των παικτών μας και συνομίλησε και φωτογραφήθηκε μαζί τους. Το “παρών” στο Ε.Γ.Α. « Ι. Φωκιανός» έδωσαν και Έλληνες Ολυμπιονίκες, μεταξύ των οποίων και η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου των Ολυμπιονικών, Βούλα Ζυγούρη.

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. θεωρεί σημαντική την ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις, εντός και εκτός του σχολείου, προκειμένου να αποβάλλουν την αδράνεια και την υποκινητικότητα, οι οποίες αποτελούν τις κύριες αιτίες αύξησης της παχυσαρκίας στους νέους σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

ekdilosi fokianos 3

ekdilosi fokianos 4

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΟΣΕΚΑ

Δειτε επισης

Επιστρέφει στα παρκέ ο Μπάνε Πρέλεβιτς

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς φορά ξανά τα… αθλητικά του. Απίστευτο αλλά πέρα για πέρα αληθινό. Άλλωστ…