Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Τι δεν έβλεπες Θανάση;

Τι δεν έβλεπες Θανάση;

skourtopoulos

Γιώργος Κογκα λίδηςΉταν 23/06 όταν γράψαμε «Η Αντέλ, η Εθνική κι ο… ηγέτης που λείπει». Τότε σχολιάσαμε τη δήλωση του Θανάση Σκουρτόπουλου: «… Υπάρχει ένας άγραφος νόμος, ότι αν εξαιρέσουμε σοβαρό λόγο υγείας, θέλουμε τουλάχιστον μία συμμετοχή στα προκριματικά για το παγκόσμιο. Αν δεν είναι σοβαρός ο λόγος, θα μπει σε μία διαδικασία δύσκολη για την επιλογή για το παγκόσμιο».

Είχαμε σημειώσει τότε: «Μεταφράζουμε: «Έλα Γιάννη κι ας συναντηθούμε λίγο πριν το τζάμπολ στο Παγκόσμιο. Αρκεί να είμαι κι εγώ εκεί». Όπου Γιάννης ο Αντετοκούνμπο, αλλά στη θέση του μπορείτε να βάλετε όποιο από τα… πρωτοκλασάτα στελέχη της «επίσημης αγαπημένης» έχουν για την ώρα κλειστά παράθυρα».

Να, λοιπόν, που ο Greek Freak δεν θα… κοιτάξει από τα παράθυρα και απομένει να δούμε (αν κι εφόσον θέλει να παίξει στο Παγκόσμιο) ποιος θα του εφαρμόσει τον… άγραφο νόμο. Όποιος πιστεύει ότι υπάρχει μια πιθανότητα στο εκατομμύριο να πει ο Αντετοκούνμπο «έρχομαι» και να του πει ο Σκουρτόπουλος «δεν σε θέλω» έχει δωρεάν τρεις επισκέψεις σε ψυχολόγο (προσφορά του γράφοντος).

Ήταν 01/07 όταν γράψαμε «Σκουρτόπουλος : Πουλάει άμμο στη Σαχάρα». Τότε σχολιάσαμε τη δήλωση του Θανάση Σκουρτόπουλου: «Πάντα υπήρχαν 10 ή 11 παίκτες, που είχαν εγγυημένη θέση στην τελική 12άδα και οι υπόλοιποι μάχονταν για τις θέσεις που απέμεναν. Τώρα, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Όλοι οι παίκτες κρίνονται και παρακολουθούμε την πρόοδό τους».
Καλάθης, Μπουρούσης, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Πρίντεζης, Σλούκας είναι πρόδηλο ότι αν θελήσουν να πάνε έχουν πάρει τη φανέλα στο σπίτι. Υπάρχουν κάποιοι που δεν είναι τόσο σίγουροι (Θανάσης Αντετοκούνμπο, Μάντζαρης), που αν έρχονταν παίκτες σαν τον Σπανούλη, ή τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα χώραγαν οριακά στη 12άδα κι από εκεί και πέρα την αρχική 14άδα συμπληρώνουν οι: Βασιλόπουλος, Λαρεντζάκης, Μαργαρίτης, Μήτογλου, Ντόρσεϊ, Παπαγιάννης.

Στην συνολική λίστα δηλώθηκαν επίσης οι: Αθηναίου, Γιαννόπουλος, Γκίκας, Κασελάκης, Κατσίβελης, Κόνιαρης, Μποχωρίδης, Σάκοτα, Σαλούστρος και Χρυσικόπουλος. Παιδιά που «έτρεξαν» την Εθνική και που θα συνεχίσουν να το κάνουν ΑΝ οι πρωτοκλασάτοι αρνηθούν να πάρουν μέρος. Διαφορετικά θα βλέπουν από το σπίτι τους και θα αναρωτιούνται τι εννοούσε ο… ποιητής (Σκουρτόπουλος) όταν έλεγε «όλοι κρίνονται και παρακολουθούμε την πρόοδό τους».

Δεν έχουμε στόχο να αποδομήσουμε τον Εθνικό εκλέκτορα (άλλωστε, έχει φροντίσει γι’ αυτό η ΕΟΚ), όμως περιμένουμε από τον κ. Σκουρτόπουλο -και καθέναν που κάθεται στη δική του καρέκλα- να λέει αλήθειες. Δηλαδή, τι δεν έβλεπες Θανάση όταν έλεγες όλα αυτά, που αύριο θα κληθείς να πάρεις πίσω;

Είναι πλέον απρόσφορο μέσο να επιχειρείς, με δηλώσεις που κι ο ίδιος δεν πιστεύεις, να ωραιοποιήσεις την κατάσταση. Θα γυρίσει μπούμερανγκ κάθε ψέμα που ειπώθηκε, ειδικά αν (απευχόμαστε) όταν θα έρθει η στιγμή για τους πραγματικούς αγώνες, η Εθνική δεν ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας. Γιατί με 24 παίκτες υψηλού μπασκετικού επιπέδου (έτσι δεν το παρουσίασες κόουτς;) δεν μπορούμε παρά να πετύχουμε στο Παγκόσμιο.

Σε ομάδα που ισχύουν οι νόμοι (ακόμα κι οι άγραφοι) και που πρέπει καθένας να παλέψει για τη θέση στη 12άδα (μηδέ εξαιρουμένου του Γιάννη Αντετοκούνμπο), ταβάνι είναι μόνο ο ουρανός. Ο πήχης είναι εξ ορισμού ψηλά, αφού δεν έχουμε κανένα πρόβλημα και με τέτοια υποδομή μπορούμε να αντέξουμε κάθε πιθανή κι απίθανη απουσία. Εμείς κι οι Αμερικανοί, ουδείς άλλος…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Παθιασμένη καλημέρα

Ο Ολυμπιακός είπε καλημέρα με ένα βίντεο γεμάτο πάθος από το ματς με την Παρτιζάν. Ο Ολυμπ…