Κεντρική Basket League Άρης Ψήφος εμπιστοσύνης στα “παιδιά” του…

Ψήφος εμπιστοσύνης στα “παιδιά” του…

pic mikroi

Από 15 παίκτες θα αποτελείται η αποστολή του Άρη στην Καστοριά, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Πέραν των Μποχωρίδη, Βεργίνη, Σλαφτσάκη, Φλιώνη, Χρηστίδη, Αγγέλου (πατήστε εδώ και θυμηθείτε τις δηλώσεις του Κίκι Κλάρκ στο ebasket.gr για τον γιο του κόουτς του Άρη), Μπελ, Νταλό, Τζόουνς, Κάιζερ, Χάρις και ΜακΓκι, με την “μεγάλη” ομάδα των “κιτρίνων” θα βρεθούν ο Στράτος Βουλγαρόπουλος (πρόσφατα αγωνίστηκε με την Εθνική Εφήβων στο Eurobasket U18 και φέτος θα δουλεύει με την ανδρική ομάδα του Άρη, κάτι που είχε κάνει και την περασμένη σεζόν κατά την οποία έπαιζε στο εφηβικό) και οι Βαλάντης Κουρτίδης, Κώστας Βλάσιος που ανήκουν στο εφηβικό τμήμα (ο Κουρτίδης έπαιξε πρόσφατα στην Εθνική Εφήβων στην οποία έχει κληθεί παλαιότερα και ο Βλάσιος, άσχετα αν δεν ήταν στο ρόστερ στους πρόσφατους αγώνες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος).

Οι τρεις “μικροί” θα δουλέψουν με το ανδρικό σύνολο του Άρη παίρνοντας έτσι σημαντικές εμπειρίες υπό την επίβλεψη του Βαγγέλη Αγγέλου. Πρόκειται για παίκτες που έχουν “βγει” από τα σπλάχνα του Άρη που φανερώνει πως εμπιστεύεται τα “παιδιά” του ενώ μαζί με αυτό αν μη τι άλλο φαίνεται η καλή δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής της ομάδας αφού από αυτά προέρχονται οι τρεις νεαροί. Μιας και αναφερθήκαμε στα τμήματα υποδομής, μην ξεχνάμε πως το εφηβικό του Άρη -με τεχνικό τον Δημήτρη Μπουσβάρο– στα τέλη του Μάρτη κατέκτησε το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΘ… Στο τελικό με τον ΠΑΟΚ ο Κουρτίδης (17, 2.00) είχε 19 πόντους, ο Βλάσιος (17, 1.90) 12 πόντους και ο Βουλγαρόπουλος (έχει ύψος 2.17 και θα ενηλικιωθεί στις 31/10) 4 πόντους.

Μια άλλη… οπτική σχετικά με το ότι στον Άρη δείχνουν πρόθεση να προωθούν τους νεαρούς (με πρόσφατο παράδειγμα τις περιπτώσεις των Βουλγαρόπουλου, Κουρτίδη και Βλάσιου), είναι πως αυτό το γεγονός μπορεί να αποτελέσει κάλλιστα έναν ακόμη -σημαντικό- λόγο ώστε οι γονείς να εμπιστευτούν -και να “φέρουν”- στους “κίτρινους” τα παιδιά τους προκειμένου να… εξελιχθούν, πόσο μάλλον όταν εκτός των Βουλγαρόπουλου, Κουρτίδη και Βλάσιου, υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που έχουν “βγει” από τον Άρη και τώρα συμμετέχουν στην “πρώτη” του ομάδα έχοντας βασικό-δραστήριο ρόλο, όπως οι Μποχωρίδης και Φλιώνης. Σχετικά με τον Βασίλη Χρηστίδη, είχε αποκτηθεί το 2015 αλλά παρέμεινε ως δανεικός στον Μαντουλίδη μέχρι να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με τους “κίτρινους”. Σε κάθε περίπτωση, ο Άρης φαίνεται πως έχει την λογική να δίνει ευκαιρίες σε νεαρούς, όποτε το επιτρέπουν οι συνθήκες και σε όσους θεωρεί πως έχουν μέλλον

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Κλειδώνει η όγδοη θέση στα play off της Ευρωλίγκα

Μπασκόνια και Βίρτους για το τελευταίο εισιτήριο στους “8” της Ευρωλίγκα. Η Μπ…