Κεντρική Basket League Άρης Κουρτίδης, ο ταλαντούχος “μικρός” του Άρη…

Κουρτίδης, ο ταλαντούχος “μικρός” του Άρη…

kourtidis

Στον Άρη δίνουν σημασία στα “μικρά” τμήματα, ο τεχνικός της εφηβικής ομάδας, Δημήτρης Μπουσβάρος κάνει καλή δουλειά και απόδειξη είναι ότι οι “κίτρινοι” κατέκτησαν το πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΘ στον τελικό με τον ΠΑΟΚ. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων η εφηβική ομάδα του Άρη τερμάτισε τέταρτη και ο καλαθοσφαιριστής των “κιτρίνων”, Βαλάντης Κουρτίδης συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης μαζί με τους Αρσενόπουλο (Ολυμπιακός), Σανδραμάνη (Προμηθέας Πάτρας), Χατζηδάκη (ΑΕΚ) και Ποχουσέβσκι (Ολυμπιακός). Ποιος είναι άραγε ο Κουρτίδης; Με αφορμή το ότι επιλέχτηκε στην καλύτερη πεντάδα, ας δούμε κάποια στοιχεία για τον “μικρό” του Άρη που είναι αρκετά ταλαντούχος.

Οι “ματιές” στο τουρνουά “Πέτρος Καπαγέρωφ”

Ο Άρης είχε τσεκάρει τον Κουρτίδη την περίοδο που αγωνιζόταν στην Ασπίδα Ξάνθης. Μάλιστα σημαντικό ρόλο για την απόκτησή του είχε παίξει ο Μάνος Λάσκαρης. H oικογένεια Λάσκαρη το 2016 παρακολούθησε τον νεαρό αγωνιζόμενο στο τουρνουά “Πέτρος Καπαγέρωφ”, στο οποίο είχε αναδειχτεί MVP και είχε μέσο όρο 15 πόντους. Επίσης το 2016 αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ (21,2 πόντους ανά ματς) και βρέθηκε στην καλύτερη πεντάδα στο 43ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων.

Το καλοκαίρι του 2016 με αφορμή την μετακίνησή του στον Άρη έλεγε πως… “είναι μια νέα αρχή για μένα σε έναν μεγάλο και ιστορικό σύλλογο. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου δίνοντας το 100% στις προπονήσεις και στους αγώνες ώστε να βοηθήσω την νέα μου ομάδα”. Ο Κουρτίδης, που το καλοκαίρι του 2017 συμμετείχε στην “πρώτη” των “κιτρίνων” υπό το βλέμμα του Παναγιώτη Γιαννάκη, κατάγεται από την Ξάνθη και έχει ύψος 2.01. Είναι γεννημένος το 2001 ενώ έχει κληθεί στην Εθνική Παίδων αλλά και Εφήβων.

Από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων

kourtidis aris

Από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων

kourtidis valantis aris

Τα πλεονεκτήματά του

Στις τάξεις του Άρη πιστεύουν πολύ στις δυνατότητες του Κουρτίδη ο οποίος έχει ιδιαίτερα καλά στοιχεία και ξεχωρίζει στην ηλικία του. Πρόκειται για έναν παίκτη που τα κύρια πλεονεκτήματά του μεταξύ άλλων είναι το καλό μακρινό σουτ ενώ διαβάζει πολύ καλά το παιχνίδι (είναι καλός στο ποστάρισμα). Έχει δυνατό κορμί, μπορεί να βοηθήσει και στα ριμπάουντ και γενικώς έχει ευχέρεια να βάζει την μπάλα στο κάλαθι. Στους “κίτρινους” έχουν κατά νου ο Κουρτίδης να βελτιώσει τα αθλητικά του προσόντα προκειμένου να μπορέσει να σταθεί μελλοντικά στο ανδρικό τμήμα, να γίνει κάπως πιο γρήγορος στα πόδια και να αγωνίζεται στις θέσεις “2”-“3”.

Μονίμως “διψήφιος” στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων

Σε όλα τα ματς (πέντε συνολικά) του Άρη στο πρόσφατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων, ο Κουρτίδης είχε διψήφιο αριθμό πόντων. Πέτυχε 11 πόντους κόντρα στον Προμηθέα ενώ απέναντι στην ΑΕΚ είχε 10 πόντους. Στην συνέχεια… φόρτσαρε και κόντρα στον Ηράκλειο πέτυχε 25 πόντους ενώ απέναντι στον Ολυμπιακό είχε 27 πόντους. Επίσης, στο ματς με την Ελευθερούπολη πέτυχε 18 πόντους. Ο Άρης στον τελικό της ΕΚΑΣΘ είχε κερδίσει τον ΠΑΟΚ με 71-64, με τον Κουρτίδη να τελειώνει τον αγώνα με 19 πόντους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Παθιασμένη καλημέρα

Ο Ολυμπιακός είπε καλημέρα με ένα βίντεο γεμάτο πάθος από το ματς με την Παρτιζάν. Ο Ολυμπ…