Σοβαρά τώρα;

Γιώργος ΚογκαλίδηςΗ Ιωάννα της Λωραίνης, γνωστότερη ως Ιωάννα Ζαν ντ’Αρκ, αλλά και ως Παρθένος της Ορλεάνη, άρχισε στα 13 να βλέπει οράματα και στο τέλος κάηκε ζωντανή. Ο Μισέλ ντε Νοστρεντάμ (Νοστράδαμος στα ελληνικά) θεωρήθηκε ότι προφήτευσε μεγάλα ιστορικά γεγονότα, ο Αρσένιος Εζνεπίδης (γνωστός ως Άγιος Παΐσιος) είναι ο τελευταίος προφήτης. Σε αυτούς -κι άλλους που έχουν το χάρισμα- μπορεί να σταθεί δίπλα το όνομα του Γιώργου Βασιλακόπουλου, ο οποίος πλέον μιλά με χρησμούς και προφητείες.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη «αποκάλυψε» ότι βλέπει πράγματα που εμείς δεν βλέπουμε, ήτοι την καταστροφή του παγκόσμιου μπάσκετ. Δεν το είπε ανοιχτά, αλλά με τον τρόπο που οι μεγάλοι προφήτες λένε τις δικές τους αλήθειες.

«Πρέπει να ισχυροποιήσουμε το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Κάποτε ήταν πιο ισχυρό. Δυστυχώς δεν έχουμε ευρωπαϊκό μπάσκετ. Το μπάσκετ στην Ευρώπη έχει αμερικανοποιηθεί σε όλα τα επίπεδα».

Άρα ένα το κρατούμενο ΔΕΝ υπάρχει ευρωπαϊκό μπάσκετ. Κι αν εσείς νομίζετε ότι η Ευρωλίγκα είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος αποκάλυψε πως «το επίπεδο το αγωνιστικό της Εuroleague συνέχεια πέφτει. Κάθε χρόνο είναι και πιο κάτω».

Το κρατάμε και προχωράμε. Ευτυχώς δημιουργήθηκε το Τσάμπιονς Λιγκ. Τι; «Από πλευράς δυναμικότητας, οι ομάδες είναι πιο κάτω από την Euroleague . Δεν είμαι ικανοποιημένος, αλλά είναι ένα ξεκίνημα που θα πάει πολύ καλύτερα και κάποια στιγμή θα επικρατήσει».

Άρα δύο τα κρατούμενα, το Τσάμπιονς Λιγκ είναι κάτω από την Ευρωλίγκα, η οποία «συνέχεια πέφτει» κατά το… «ευαγγέλιο» του Βασιλακόπουλου.

Καλά που υπάρχει το ΝΒΑ, δηλαδή… Τι όχι, ρε παιδιά; «Η απήχηση που έχει το ΝΒΑ φθίνει συνέχεια». Πάει και το ΝΒΑ, που παίρνει τους καλύτερους Ευρωπαίους και στέλνει σε μας τους κατιμάδες. Κοιμήθηκα δυο ωρίτσες ο άνθρωπος και ξύπνησα δίχως μπάσκετ στον πλανήτη.

Καλά, μην ακούσω κανέναν να ρωτά για την ελληνική Α1, του απαγορεύω την είσοδο στα γήπεδα δια παντός. «Δεν ξέρω καν γιατί υπάρχει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Αφού οι ομάδες είναι ανώνυμες εταιρίες, ας πηγαίνουν στην Επιτροπή Εμπορίου».

Α, κι επειδή κάποιος (να τα μου, απέκτησα κι εγώ το χάρισμα…) είπε ότι έχουμε καλούς παράγοντες «είναι ένας συνδυασμός νεοπλουτισμού με υπόκοσμο. Τι βλέπουμε παγκοσμίως; Τον τζόγο, το στοίχημα. Αυτά γιατί δεν καθόμαστε να τα αναλύσουμε; Η ΔΟΕ τι ρόλο παίζει σε αυτά τα θέματα; Υπάρχουν συμφέροντα». Τώρα αν τολμήσω να πω ότι η ΕΟΚ έχει σταθερά χορηγίες από εταιρίες στοιχήματος, ξέρω. Θα πείτε ότι δεν γουστάρω τον Βασιλακόπουλο και δεν βρίσκω τίποτα καλό σε αυτά που λέει και κάνει.

Ο άνθρωπος, πάντως, είναι ωραίος. Παραδέχθηκε (λέμε τώρα) ότι έχει κάνει και λάθη. Δηλαδή, δεν έχει κάνει, αλλά θα μπορούσε να είχε κάνει, αλλά κι αν έκανε, που δεν έκανε, ποιος είπε ότι έκανε και μήπως δεν έκανε και του φορτώνουν ότι έκανε; Για να μην σας κουράσω: «Για λάθη, τι να σας πω; Έχουμε κάνει πολλά, δεν μπορώ να τα αξιολογήσω. Και ως άνθρωποι έχουμε μέσα μας εγωισμό. Υπάρχουν και τρίτοι που συνεχώς μας φορτώνουν με λάθη». Στους «τρίτους» να δείτε που για μένα λέει…

Μετά απ’ όλα αυτά, μια σκέψη: Οι λαοί (άρα και τα αθλήματα) έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν. Τι κακό κάναμε κι αξίζουμε τέτοια τιμωρία;

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Δυσκόλεψε η πρόκριση για τη Νίκη Λευκάδας

Δυσκόλεψε πολύ η πρόκριση στους Ομίλους του Eurocup Γυναικών για τη Νίκη Λευκάδας, καθώς η…