Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα

giorgos vasilakopoulos

Γιώργος ΚογκαλίδηςΤο χρέος της ΕΟΚ προς τους διαιτητές (όλων των κατηγοριών και όλων των συνδέσμων) είναι υπέρογκο. Μπορεί και να ξεπερνά 2 1/2 ετήσιες επιχορηγήσεις, καθώς κανείς δεν μπορεί να το προσδιορίσει ακριβώς κι οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ένα ποσό που φτάνει ή και ξεπερνά τα 4.000.000 ευρώ!

Μιλάμε για πάρα πολλά χρήματα κι είναι ζητούμενο πώς και γιατί είναι απλήρωτοι για τόσο καιρό, τόσο πολλοί διαιτητές. Αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης.

Επειδή ασκώ συχνά πυκνά κριτική στον τρόπο με τον οποίο διοικεί την ομοσπονδία ο κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος είναι αρκετοί εκείνοι που με ρωτούν αν… «βαρέθηκα», σημειώνοντας πως «τι κατάλαβες τόσο χρόνο που είσαι απέναντί του. Δεν πέφτει με τίποτα».

Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε, μόνο που η αλήθεια είναι στην αντίπερα όχθη.

Κάτι οι αγωγές από τη Θεσσαλονίκη (προεξέχοντος του Ανέστη Πανταζή), κάτι ο θόρυβος που δημιούργησε ο Σπύρος Γκόντας στην Αθήνα, κάτι η αφεντιά μας που δεν άφησε το θέμα να περάσει στα… σιωπηλά και το πρόβλημα αρχίζει και διογκώνεται για τον πρόεδρο της ΕΟΚ.

Βλέπετε, έχει φτάσει για τα καλά στα αυτιά του Υφυπουργού Αθλητισμού και του ΓΓΑ. Τι σημαίνει αυτό;

Επειδή δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο το ποσό, ο κ. Βασιλειάδης κι ο κ. Συναδινός έχουν ζητήσει από την Ομοσπονδία να μπει το χρέος στον επόμενο προϋπολογισμό. Δίχως αυτό, ΔΕΝ θα μπορέσει να πάρει η ΕΟΚ επιδότηση (ύψους 1.500.000 ευρώ)! Ακόμα κι αν δεν σκοπεύει άμεσα να το πληρώσει, πρέπει να υπάρχει στην ταμειακή εικόνα της Ομοσπονδίας, ως χρέος που την ακολουθεί.

Αν δεν μπει το χρέος στον επόμενο προϋπολογισμό, η ΕΟΚ δεν θα πάρει επιχορήγηση. Αν πάλι μπει στον προϋπολογισμό, θα είναι πλέον επισήμως αναγνωρισμένο από την ίδια την Ομοσπονδία, με ότι αυτό συνεπάγεται για εκείνους που έχουν λαμβάνειν. Θυμίζουμε ότι στις συνεχείς οχλήσεις και στα εξώδικα από την πλευρά του κ. Πανταζή, ουδέποτε μπήκε στον κόπο να απαντήσει η ΕΟΚ.

Βεβαίως, κατά καιρούς υπάρχουν δηλώσεις αποδοχής του χρέους, όμως είναι αλλά να λέει κάποιος (έπεα πτερόεντα) ότι «χρωστάω» κι άλλο να είναι κομμάτι του προϋπολογισμού.

Όπως καταλαβαίνει κι ο πλέον αδαής, το «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση του κ. Βασιλακόπουλου. Ο κλοιός σφίγγει, το ατομικό… κίνημα «δεν πληρώνω» εξασθενεί και τον συμπαρασύρει, καθώς οι διαιτητές δεν είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν να επιχορηγούν τα πρωταθλήματα, που -τάχα μου εκείνος- διοργανώνει.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/3)

Τα «φώτα» στην Ιταλία και τον Παναθηναϊκό «Πλούσιο» είναι και το σημερινό τηλεοπτικό πρόγρ…