Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Γιαννακόπουλος για Ευρωλίγκα: “Αν διορθωθεί η λάθος δράση, τότε θα διορθωθεί και η λάθος αντίδραση”

Γιαννακόπουλος για Ευρωλίγκα: “Αν διορθωθεί η λάθος δράση, τότε θα διορθωθεί και η λάθος αντίδραση”

giannakopoulos 2

Οι σχέσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με την Ευρωλίγκα είναι πολύ κακές και αν δεν αλλάξει κάτι ο Παναθηναϊκός θα αποχωρήσει από τη διοργάνωση για το Basketball Champions League. Ο ισχυρός άνδρας της “πράσινης” τόνισε σε συνέντευξη του ότι αν διορθωθεί η λάθος δράση της διοργανώτριας αρχή, τότε θα διορθωθεί και η λάθος αντίδραση.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο Sport24 Radio 103,3:

“Είμαστε πολύ δυσαρεστημένοι με την Ευρωλίγκα. Δεν μας αντιμετωπίζει με σεβασμό τόσο αγωνιστικά όσο και πειθαρχικά. Ελπίζω να βρεθεί λύση και να διορθώσει την κατάσταση ο κ. Μπερτομέου. Απαραίτητη δεν είναι η παραίτηση, αλλά η αλλαγή στάσης απέναντι στον Παναθηναϊκό. Εμείς απαιτούμε αλλαγή συμπεριφοράς και να σταματήσει η ασέβεια προς την οικογένειά μας”.

Για το οικονομικό βάρος ενδεχόμενος αποχώρησης του Παναθηναϊκού από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση: “Το οικονομικό κόστος θα είναι τεράστιο. Πάνω από όλα όμως είναι η σεβασμός και η αξιοπρέπεια. Αν χρειαστεί να φύγουμε θα υποφέρουμε για λίγο, αλλά θα βρούμε λύσεις. Θεωρώ ότι δεν θα χρειαστεί να φτάσουμε ως εκεί”.

Το θέμα είναι να αλλάξει η δράση και τότε θα αλλάξει και η αντίδραση. Το ζητούμενο είναι να καταλάβει η Ευρωλίγκα πως έχει κάνει λάθη και πως μπορεί να τα διορθώσει. Έχει σφάλει. Δεν πρέπει να είναι τόσο δικτατορική. Με διάλογο όλα μπορούν να λυθούν”.

Για το τι απαιτεί από την Ευρωλίγκα: “Το νούμερο ένα είναι να διορθωθεί η ασέβεια που υπάρχει από την Ευρωλίγκα προς την οικογένεια μας. Οφείλει η Ευρωλίγκα να πάρει πίσω όλες τις ποινές που ξεκίνησαν από την αντίδραση μου προς τις προσβολές για την οικογένεια μου στο διαδίκτυο. Αν το έκανα σωστά ή όχι είναι μια άλλη συζήτηση. Όλα ξεκίνησαν από μια άδικη ποινή που δέχθηκε σε προσωπικό επίπεδο επειδή προσπάθησα να υπερασπιστώ στην οικογένεια μου. Αν αυτό συμβεί όχι απλά θα ρίξω νερό στο κρασί μου, αλλά θα το αραιώσω πάρα πολύ. Αν και η Ευρωλίγκα θέλει το καλό του αθλήματος πιστεύω ότι πρέπει να βρεθεί λύση”.

Για την κατάκτηση του Basketball Champions League από την ΑΕΚ: “Πανηγύρισα το τρόπαιο της ΑΕΚ. Είναι μια εξαίρετη προσπάθεια αυτή που γίνεται. Ήταν μια ωραία διοργάνωση το Final Four. Οι ομάδες του BCL έχουν μικρότερο προϋπολογισμό από αυτές τις Ευρωλίγκας”.

Για το Final Four της Ευρωλίγκας: “Η Ζαλγκίρις έχει κάνει μια καλή προσπάθεια και μπορεί να φτάσει μέχρι το τέλος. Η Φενέρμπαχτσε έχει τον καλύτερο προπονητή της Ευρωλίγκας. Η ΤΣΣΚΑ ένα τεράστιο μπάτζετ και τον Δημήτρη Ιτούδη. Η Ρεάλ είναι η πολυνίκης στην ιστορία, ελπίζω ότι θα γίνει ένα ωραίο Final Four και πως θα κερδίσει ο καλύτερος. Εμείς οφείλαμε να κερδίσουμε τα δύο ματς στο “Νίκος Γκάλης”, δεν το καταφέραμε, από εκεί και πέρα υπήρχαν και κάποια εξωγηπεδικά θέματα. Πιστεύω ότι αξίζαμε να βρεθούμε φέτος στο Final Four”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…