Κεντρική NBA Τζρου Χόλιντεϊ: Ο απόλυτος x-factor (vid)
NBA

Τζρου Χόλιντεϊ: Ο απόλυτος x-factor (vid)

jrue holiday

Μπορεί ο Άντονι Ντέιβις να έκανε την πιο “εκρηκτική” εμφάνιση στο πρώτο παιχνίδι των Πέλικανς στα πλέι-οφ εναντίον των Μπλέιζερς αλλά ο Τζρου Χόλιντεϊ κατόρθωσε να αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του. Ο πλέι-μέικερ της Νέας Ορλεάνης έκανε μια υπέροχη two-way εμφάνιση, με τα αμυντικά του κατορθώματα και την clutch παρουσία του να “κλέβουν” την παράσταση.

Ειδικότερα, ο Χόλιντεϊ τελείωσε το ματς με 21 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2 ασίστ, εκτελώντας με 50% στα σουτ εντός πεδιάς (10/20) και κάνοντας μονάχα 3 λάθη σε 39 λεπτά συμμετοχής.

Το στοιχείο που τον έκανε να “λάμψει”, όμως, ήταν η αμυντική του παρουσία πάνω στον Ντέιμιαν Λίλαρντ, όντας μακράν ο κύριος υπαίτιος που ο σούπερ-σταρ των Μπλέιζερς έμεινε στους 18 πόντους με 6/23 σουτ! Όντας πολύ physical κι αξιοποιώντας τη σωματική του δύναμη, ο Χόλιντεϊ “έσπαγε” επιτυχώς τα σκριν στο πικ-εν-ρολ, έμενε αποτελεσματικά μπροστά στον αντίπαλο κι απέδειξε ότι θα πρέπει να θεωρείται φαβορί για την κατάληψη μιας θέσης στις κορυφαίες αμυντικές πεντάδες της χρονιάς!

Τα τελευταία 2 λεπτά, όμως, ήταν το διάστημα που ο Χόλιντεϊ έκανε επίδειξη του πνευματικού του επιπέδου και της lock-down ικανότητάς του. Με απίστευτες διαδοχικές άμυνες και με αποκορύφωμα την τάπα στον Κόνανγκτον, ο 27χρονος γκαρντ άφησε το στίγμα του κι έκανε τους πάντες να αναρωτιούνται ξανά αν τελικά αξίζει το συμβόλαιο των 130 εκατομμυρίων δολαρίων, με το οποίο δεσμεύεται!

Τα highlights του Χόλιντεϊ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Ναζ Ριντ καλύτερος 6ος παίκτης της χρονιάς.

Με 352 βαθμούς ο Ναζ Ριντ κατέκτησε το βραβείο του 6ου παίκτη της χρονιάς. Μια σημαντική δ…