Κεντρική NBA Διέλυσε το Πόρτλαντ ο “υβριδικός” Ντέιβις! (vid)

Διέλυσε το Πόρτλαντ ο “υβριδικός” Ντέιβις! (vid)

anthony davis

Ο Άντονι Ντέιβις επρόκειτο να αγωνιστεί μόλις για 2η χρονιά στην καριέρα του στα πλέι-οφ, με τον “Brow” να είναι αποφασισμένος, ώστε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και τη σοβαρότητα της κατάστασης, εξ ου και το… προεδρικό κοστούμι που φόρεσε πριν από την έναρξη του ματς εναντίον των Μπλέιζερς.

Εν τέλει, ο στόχος επετεύχθη, με τους Νιου Όρλεανς Πέλικανς να αλώνουν το “Moda Center”, νικώντας με 97-95 το Πόρτλαντ και κάνοντας το 1-0 στη μεταξύ τους σειρά! Ο σκοπός του “σπασίματος” της έδρας είναι πλέον γεγονός, έστω και με αρκετή περιπέτεια, με τον Ντέιβις να παρασέρνει τα πάντα στο πέρασμά του!

Συγκεκριμένα, ο 25χρονος σούπερ-σταρ ολοκλήρωσε το ματς με 35 πόντους, 14 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 4 τάπες σε 40 λεπτά συμμετοχής, σουτάροντας με 53.8% στα σουτ εντός πεδιάς (14/26)!

Αυτή ήταν η 1η πλέι-οφ νίκη στην 6ετή καριέρα του Ντέιβις, ο οποίος, μάλιστα, μπήκε σε μια περίοπτη λίστα. Πιο αναλυτικά, έγινε ο 5ος παίκτης μετά τους ΛεΜπρόν, Τζαμπάρ, Τσάμπερλεϊν και Μονρό που σκοράρει τουλάχιστον 25 πόντους στα 5 πρώτα πλέι-οφ ματς της καριέρας του!

Όσο για τους τρόπους που σημείωσε τα στατιστικά του, ο Ντέιβις έκανε επίδειξη του αγωνιστικού του “οπλοστασίου”, βάσει του οποίου θεωρείται το απόλυτο πρότυπο του σύγχρονου σέντερ. Κατόρθωνε να σκοράρει με συνέπεια από μέση απόσταση, έβαζε την μπάλα στο παρκέ και πήγαινε προς το καλάθι ενώ λειτουργούσε άψογα ως σκρίνερ στο πικ-εν-ρολ και το πικ-εν-ποπ.

Η ευελιξία του ήταν ένα σπουδαίο “όπλο” όταν έκοβε προς το καλάθι ενώ το παιχνίδι του πάνω από τη στεφάνη ήταν εξαιρετικό, με τους συμπαίκτες του να τον τροφοδοτούν συνεχώς με λόμπες, ώστε να εκμεταλλευτούν τη συνθήκη αυτή.

Στην άμυνα, ο Ντέιβις έπαιξε με πολύ θετικό τρόπο τον ρόλο του rim-protector ενώ έβγαινε και στις αλλαγές στην περιφέρεια, με αποκορύφωμα τη φοβερή του τάπα στον Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Τέλος, ο Ντέιβις επέδειξε και την clutch φύση του, ευστοχώντας σε 2 ζευγάρια βολών στα τελευταία δευτερόλεπτα, τα οποία εξασφάλισαν τη νίκη στους Πέλικανς, σε συνδυασμό με τις απίθανες άμυνες του Τζρου Χόλιντεϊ.

Τα highlights του Ντέιβις

  • Στεφ Κάρι Ουόριορς NBA

    Τα αποτελέσματα του NBA

    Τί έγινε τα ξημερώματα στους αγώνες του NBA. Με εκτελεστή τον Στεφ Κάρι οι Oυόριορς έσπασα…
  • Άντονι Ντέιβις Λέικερς

    Με Ντέιβις στην κορυφή το Top 10 (vid)

    Ο Άντονι Ντέιβις βρίσκεται στην κορυφή του Top 10. Οι Λέικερς επικράτησαν των Θάντερ στο π…
  • Ντιτρόιτ - Κινγκς NBA

    Τα αποτελέσματα του NBA

    Τί έγινε τα ξημερώματα στα παιχνίδια του NBA Μετά από μια ματσάρα στο Ντιτρόιτ, οι Κινγκς …
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/3)

Τα φώτα στο Βελιγράδι και τον Ολυμπιακό «Πλούσιο» είναι το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (…