Κεντρική NBA “Όσο παίζουμε για την ομάδα, άλλο τόσο παίζουμε και για την πόλη” (vid)
NBA

“Όσο παίζουμε για την ομάδα, άλλο τόσο παίζουμε και για την πόλη” (vid)

giannis bucks 2

Οι Μιλγουόκι Μπακς τα κατάφεραν με την πλάτη στον τοίχο, νικώντας τους Μπόστον Σέλτικς και στέλνοντας στη σειρά σε 7ο ματς στη Βοστόνη. Η παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο ήταν δείγμα της υψηλότατης κλάσης του, με τον “Greek freak” να μιλά εφ’ όλης της ύλης στους ρεπόρτερ μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Ο Αντετοκούνμπο μίλησε για τους κύριος τομείς που έκριναν το ματς, δίνοντας ιδιαίτερη βάση στην παρουσία των συμπαικτών του αλλά και στον δικό του τρόπο παιχνιδιού: “Οι συμπαίκτες μου έκαναν πολύ καλή δουλειά στο να με βρίσκουν. Μπορούσα να βλέπω τον παίκτη και την μπάλα ταυτόχρονα, ώστε να φύγω και να βρω διαδρόμους στον αιφνιδιασμό. Τα πάντα, βέβαια, είχαν να κάνουν με τη θέληση. Προσπαθούσα να φτιάχνω φάσεις και να είμαι επιθετικός”.

Η άμυνα, βέβαια, έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο, με τον Γιάννη να τονίζει: “Κάναμε πολύ καλή δουλειά στην άμυνα του τριπόντου, καθώς είχαν μόνο 10/36. Πρέπει να το συνεχίσουμε αυτό και στο 7ο ματς, καθώς ξέρουμε ότι θα σουτάρουν, ώστε να βρουν ρυθμό στο παιχνίδι. Εγώ πρόσεξα τον χειρισμό της μπάλας, τους έκανα να πάρουν δυσκολότερα σουτ και προστάτευσα τη γραμμή του τριπόντου”.

Επίσης, ο ηγέτης των Μπακς γνωρίζει πολύ καλά πόσο μεγάλο είναι το διακύβευμα του καθοριστικού, 7ου παιχνιδιού: “Είναι μεγάλη υπόθεση. Έχουμε ωριμάσει σαν ομάδα. Ήμασταν στην ίσια θέση πέρσι αλλά δεν μπορέσαμε να νικήσουμε στο 6ο ματς. Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία μπροστά μας και πρέπει να προετοιμαστούμε για το 7ο παιχνίδι”.

Ο Γιάννης, όμως, έκανε κατανοητό ότι δεν αισθάνεται κάποιου είδους πίεση: “Για μένα δεν υπάρχει πίεση. Είμαι ευλογημένος που βρίσκομαι σε αυτήν την κατάσταση. Απολαμβάνω την εμπειρία, βγαίνω εκεί έξω και δίνω τον καλύτερό μου εαυτό, παίζοντας σκληρά”.

Το μέλλον μπορεί να κρύβει μπροστά του άγνωστες πτυχές, με τον Αντετοκούνμπο να αποφεύγει τις προβλέψεις αλλά να υπόσχεται ένα πράγμα: “Το μόνο που ξέρω είναι ότι εγώ κι οι συμπαίκτες μου θα παίξουμε δυνατά“.

Επιπροσθέτως, ο Έλληνας σούπερ-σταρ μίλησε και για τον αντίκτυπο που έχει η πορεία της ομάδας στην πόλη του Μιλγουόκι: “Αυτή η πόλη υποστηρίζει την ομάδα από την πρώτη μέρα. Ήταν πολύ καλή η ατμόσφαιρα σήμερα. Όσο παίζουμε για την ομάδα, άλλο τόσο παίζουμε για την πόλη. Έχουμε 7ο παιχνίδι τώρα και είναι μια νέα ευκαιρία για εμάς αλλά και για το Μιλγουόκι, οπότε πρέπει να δώσουμε τα πάντα”.

Τέλος, ο Γιάννης καθησύχασε το κοινό, τονίζοντας ότι νιώθει πολύ καλά, μετά το ελαφρύ γύρισμα του αστραγάλου του κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, σε μια “μάχη” με τον Μάρκους Σμαρτ.

Το βίντεο με τις δηλώσεις του Γιάννη

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Οι τρεις υποψήφιοι για το βραβείο του MVP

Εκτός διεκδίκησης του βραβείου MVP ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι …