Κεντρική NBA Τα highlights του εξαίρετου Γιάννη κόντρα στους Σέλτικς (vid)

Τα highlights του εξαίρετου Γιάννη κόντρα στους Σέλτικς (vid)

giannis antetokounmpo 2

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στάθηκε στο παρκέ του Bradley Center σαν αληθινός ηγέτης, βάζοντας το Μιλγουόκι στις πλάτες του στο κρισιμότερο -μέχρι το επόμενο- παιχνίδι της σεζόν. Παρότι οι Μπακς βρίσκονταν με την πλάτη στον τοίχο, ο “Greek freak” συνέβαλλε τα μέγιστα, ώστε τα “ελάφια” να επικρατήσουν των Μπόστον Σέλτικς με 97-86 και να στείλουν τη σειρά στο 7ο και τελευταίο παιχνίδι!

Συγκεκριμένα, ο Αντετοκούνμπο κατέγραψε μια αξιοζήλευτη στατιστική γραμμή, μετρώντας 31 πόντους, 14 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 41 λεπτά συμμετοχής, με 13/23 σουτ και 5/8 βολές! Επίσης, ο Έλληνας σούπερ-σταρ δεν έκανε ούτε ένα λάθος ενώ οι Μπακς ήταν καλύτεροι κατά 17 πόντους από τους αντιπάλους τους με αυτόν στο παρκέ, συμμετέχοντας ενεργά σε όλα τα καλά διαστήματα της ομάδας του!

Το στοιχείο που ξεχώρισε, βέβαια, ήταν οι 12 πόντοι που σημείωσε στην καθοριστική, 4η περίοδο. Εκεί όπου ο κλοιός στένευε και το Μιλγουόκι είχε άμεση ανάγκη από τον ηγέτη του, ο Γιάννης έδωσε βροντερό παρόν και συνέβαλλε τα μέγιστα, ώστε να “παγώσει” το ματς!

Ο Γιάννης αγωνίστηκε τόσο στη θέση “4“, όσο και στο “5“, με τις πεντάδες που περιείχαν αυτόν ως σέντερ να είναι ιδιαίτερα αποδοτικές. Η τρομερή αποδοτικότητα των γηπεδούχων στο ανοικτό γήπεδο είχε τη δική του “σφραγίδα” (34 πόντοι στον αιφνιδιασμό για τους Μπακς), ειδικά όταν κατέβαζε αυτός την μπάλα, μοιράζοντάς τη κατάλληλα και τελειώνοντας ο ίδιος ορισμένες φάσεις. Η δεύτερη συνθήκη επαληθευόταν κυρίως όταν είχε αρκετό χώρο, ώστε να πάρει δυναμικά τα βήματα και να πάει προς τα μέσα.

Στο μισό γήπεδο, ο “Greek freak” έπαιξε αρκετά με πλάτη, καταλήγοντας σε ένα turn-around σουτ, το οποίο μοιάζει να έχει εντάξει πλήρως στο ρεπερτόριό του. Ο μεγάλος διασκελισμός του και τα τεράστια πόδια τού έδιναν τη δυνατότητα να δημιουργήσει χώρο και να σηκωθεί υπό καλές προϋποθέσεις. Με ένα τέτοιο σουτ διαμόρφωσε το 94-84, 1 λεπτό πριν από το τέλος, τελειώνοντας οριστικά το ματς.

Ακόμη, ο Γιάννης γύρισε πρόσωπο κι επιτέθηκε στα πόδια απέναντι στον Άρον Μπέινς σε δύο περιστάσεις, σκόραρε ως ρόλερ στο πικ-εν-ρολ ενώ δεν απέφυγε τις physical “μάχες” κάτω από τα δύο καλάθια, λειτουργώντας ως αληθινός ηγέτης αυτής της ομάδας!

Τα highlights του Γιάννη

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…