Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Ζουρνατζίδης: “Υπάρχει καλό κλίμα στον ΠΑΟΚ”

Ζουρνατζίδης: “Υπάρχει καλό κλίμα στον ΠΑΟΚ”

zournatzidis

Ο τιμ μάνατζερ της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Τέλης Ζουρνατζίδης, μίλησε για την εφηβική ομάδα του δικεφάλου που κατέκτησε την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης, για το αν θα πρέπει να υπάρχει πρωτάθλημα κάτω τον 20 ετών για να ξεχωρίζουν τα παιδιά αλλά και για την φετινή ομάδα των “ασπρόμαυρων”.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την δεύτερη θέση της εφηβικής ομάδας του ΠΑΟΚ, στο εφηβικό πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης:
“Φυσικά και θέλουν δουλειά. Αλλά είναι συνδυασμός. Δουλειά, προσόντα ταλέντο, όλα. Η μπασκετική Θεσσαλονίκη είναι μεγάλο φυτώριο, παιδιών αθλητών και διαδικασίας. Οι περισσότερες από τις ομάδες που βλέπουμε στα final four, λειτουργούν με πολύ καλούς τρόπους. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, όμως η Θεσσαλονίκη κρατάει υψηλά το επίπεδο στις χαμηλότερες ηλικίες στο μπάσκετ και στα εφηβικά πρωταθλήματα. Το σημαντικότερο όμως ξεκινάει με το τέλος αυτού του τουρνουά. Υπάρχει μία διαδικασία μέχρι να γίνουν άντρες και να μπουν στον χώρο αυτό. Το ένα έχει να κάνει με τεχνικά στοιχεία, πως θα λειτουργήσουμε δηλαδή, τεχνική κλπ. Το άλλο έχει να κάνει με την ψυχολογία, με την ετοιμότητα, με την ωριμότητα. βλέπουμε παιδιά, που στα εφηβικά είναι εξαιρετικά. Όμως όταν μεγαλώσουν, δεν διακρίνονται γιατί δεν έχουν νοοτροπία. Δεν έχουν καλή καθημερινή ζωή. Δεν μπορούν να συγκεντρωθούν στις οδηγίες που λαμβάνουν καθημερινά. Χάνονται έτσι. Ταλέντο είναι το σύνολο, δεν είναι μόνο τα μπασκετικά χαρακτηριστικά.”

Για το αν θα έπρεπε να υπάρχει ένα πρωτάθλημα κάτω των 20 για να ξεχωρίζουν τα παιδιά:

“Σίγουρα λείπει κάτι τέτοιο και πρέπει να δημιουργηθεί. Τα παιδιά με ταλέντο υπάρχουν και είναι σε καλό επίπεδο, με καλή ηλικία. Όμως δεν μπορούν να παίξουν αυτήν την στιγμή πρωταγωνιστικό ρόλο σε μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ και ο Άρης. Υπάρχουν παιδιά όπως ο Καραμανώλης που τα βλέπουμε καθημερινά, όμως δεν έχουν χώρο να διακριθούν. Για αυτό θα έπρεπε να υπάρχει κάτι να διακριθούν, μια μικρότερη κατηγορία παράδειγμα, η να ανήκει σε μια άλλη ομάδα με ένα δεύτερο δελτίο. Πρέπει να νοιάζονται τα παιδιά σε αυτήν την ηλικία για το αποτέλεσμα, εκεί όπου διακυβεύεται κάτι, μαθαίνει έτσι. Η διαδικασία πίεσης είναι πολύ σημαντική. Έχουν έρθει παιδιά από μικρότερες ομάδες και στην πίεση που τους ασκείται δεν μπορούν να αντέξουν. Όταν όμως μαθαίνεις από μικρός να ανταπεξέρχεσαι, βελτιώνεσαι και γίνεσαι καλύτερος. Τα παιδιά πρέπει να έχουν ένα όραμα και όνειρο. Αυτά δημιουργούν διάθεση και κίνητρο να ανέβεις επίπεδο. Η παρουσία μας στο final four είναι σημαντική. Τα παιδιά πρέπει να εκλαμβάνουν το ενδιαφέρον μας για αυτά ως έξτρα κίνητρο. Είμαστε ενθουσιασμένοι με τα αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια. Οι υποδομές του ΠΑΟΚ είναι παρούσες σε όλο το εύρος των ακαδημιών.”

 Για την πρωτοβουλία του εισιτηρίου του ενός ευρώ (Σάββατο (31/3, 16:30) κόντρα στον Κόροιβο:

“Είναι καλή ευκαιρία να προσελκύσουμε τον κόσμο. Ο κόσμος στις μέρες σκέφτεται όλα τα ποσά και για αυτό θέλουμε να τον δελεάσουμε και να του προσφέρουμε ωραίο θέαμα και να περάσει ωραία. Να ευχαριστηθεί μπάσκετ και να ικανοποιηθεί κι άλλο, να επεκτείνουμε και το σερί μας, έχουμε τέσσερις σερί νίκες.”

Για τον φετινό ΠΑΟΚ: 

“Είναι πάρα πολύ καλά η ομάδα, είναι όλα τα παιδιά υγιή και προπονούνται κανονικά. Υπάρχει καλό κλίμα και χρόνος για πιο ποιοτική προπόνηση μιας και αποκλειστήκαμε από την Ευρώπη. Θα φανεί η διαφορά στην φρεσκάδα και στα επόμενα παιχνίδια. Το πήγαινε έλα είναι το δυσκολότερο πράγμα στον επαγγελματικό αθλητισμό. Είναι κουραστικές όλες οι μετακινήσεις. Έχουμε συμπληρώσει 50 πτήσεις. Επιβαρύνει πολύ τους παίκτες αυτό. Σαν τουριστικά γραφεία λειτουργούμε πλέον! Έχει σημασία η ώρα που θα πετάξουμε, που θα φάμε, όλα. Φάνηκε και στα τελευταία παιχνίδια.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …