Κεντρική Basket League Άρης Oι… 61 πόντοι του “Δράκου” που “έστειλαν” τον Άρη στον τελικό (vid)

Oι… 61 πόντοι του “Δράκου” που “έστειλαν” τον Άρη στον τελικό (vid)

giannakis efes

Με τον Άρη ο Παναγιώτης Γιαννάκης κατέκτησε Πρωταθλήματα και Κύπελλα Ελλάδας, αλλά και το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης το 1993. Για να φτάσουν σε εκείνο τον τελικό του Τορίνο (απέναντι στην Εφές) οι “κίτρινοι”, είναι γεγονός πως έβαλε το χεράκι του ο “Δράκος” και έδειξε… μεγάλη ψυχή.

Ο νυν τεχνικός του Άρη είχε πετύχει συνολικά… 61 πόντους κόντρα στην Σαραγόσα, στους δύο ημιτελικούς που έγιναν. Στο πρώτο ματς με αντίπαλο τους Ισπανούς (“διπλό” του Άρη με σκορ 84-86) ο Γιαννάκης πέτυχε 29 πόντους διαμορφώνοντας μάλιστα το 84-85 λίγο πριν την λήξη με εύστοχο δίποντο.

Έπαιζε με πρόβλημα στη μέση και με πυρετό

Η κρισιμότητα του δευτέρου αγώνα, έκανε τον Γιαννάκη να αγωνιστεί με πρόβλημα στη μέση αλλά και με πυρετό. Στην τηλεοπτική μετάδοση του παιχνιδιού με αντίπαλο την Σαραγόσα στο Παλέ (σ.σ. ξεκινήστε το δεύτερο βίντεο από το 59.00), αναφέρθηκε μεταξύ άλλων πως… “ο Παναγιώτης Γιαννάκης μετά την τελευταία προσπάθεια έφυγε μόνος του από το τερέν και έκανε εμετό γιατί είπαμε και στο ξεκίνημά της μετάδοσής μας ότι παίζει με υψηλό πυρετό και με πόνους στη μέση”.

Γιαννάκη παλικάρι μια ζωή στον Άρη…“, φώναξαν οι οπαδοί των “κιτρίνων” για τον “Δράκο” βλέποντας τον να κάθεται στον πάγκο και να προσπαθεί να συνέλθει. Σε εκείνο το ματς στη Θεσσαλονίκη στο οποίο ο Άρης κέρδισε με 82-66 και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό στο Τορίνο, ο Γιαννάκης παρά τα προβλήματα που είχε αντιμετωπίσει, τελείωσε τον αγώνα με 32 πόντους!

Διαβάστε επίσης: Το έπος του Άρη στο Τορίνο (vids)

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…