Κεντρική Basket League Άρης Το έπος του Άρη στο Τορίνο (vids)

Το έπος του Άρη στο Τορίνο (vids)

giannakis aris efes

Ήταν ένα Κύπελλο που… δικαιούνταν να “σηκώσει”, βάσει των μεγάλων προσπαθειών που έκανε τα προηγούμενα χρόνια για να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης. Σαν σήμερα (16/3) το 1993 ο Άρης κατακτούσε το Κύπελλο Κυπελλούχων επικρατώντας της Εφές στον τελικό με 50-48. Οι “κίτρινοι” για τρεις σερί χρονιές, το 1988 στην Γάνδη, το 1989 στο Μόναχο και το 1990 στην Σαραγόσα, “πήγαν” στο φάιναλ φορ με σκοπό να κατακτήσουν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Μπορεί να μην τα είχε καταφέρει η ομάδα της Θεσσαλονίκης αλλά στο ματς που έγινε στο Τορίνο τον Μάρτη του 1993, πανηγύρισε την πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία της με την κατάκτηση του τροπαίου. Απέναντι στην Εφές ξεχώρισε ο Ρόι Τάρπλεϊ ο οποίος είχε πετύχει 30 πόντους. Κόουτς του Άρη, τότε, ήταν ο Σβι Σερφ ενώ στην ομάδα αγωνιζόταν ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Μετά το τέλος του τελικού υπήρξαν επεισόδια ενώ να σημειωθεί πως στο γήπεδο ήταν πάνω από 5.000 κόσμος των “κιτρίνων”.

Άρης – Εφές 50-48

Άρης (Σερφ): Γιαννάκης 2, Άντερσον 15, Μισούνοφ 10, Τάρπλεϊ 19, Αγγελίδης 2, Ιωάννου, Γάσπαρης, Βουρτζούμης 2

Η πρώτη πεντάδα των σκόρερ την σεζόν του τροπαίου

Ο Ρόι Τάρπλεϊ είχε κάνει σπουδαίες εμφανίσεις κατά την διάρκεια της σεζόν που ο Άρης είχε κατακτήσει το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης. Ηταν ο πρώτος σκόρερ των “κιτρίνων” με 25,6 πόντους μέσο όρο ενώ δεύτερος ήταν ο Παναγιώτης Γιαννάκης με 15,4 πόντους μέσο όρο. Τρίτος ήταν ο Τζέι Τζέι Άντερσον με 13,9 πόντους μέσο όρο και τέταρτος ο Μιχάλης Μισούνοφ με 8,2 πόντους μέσο όρο. Πέμπτος ο Ντίνος Αγγελίδης με 6,3 πόντους ανά ματς.

roy tarpley

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Στην Κροατία για θεραπεία ο Μπάλντγουιν

Προσπάθεια να προλάβει το game 3 κάνει ο Ουέιντ Μπάλντγουιν. Εξαιρετικά αμφίβολη θεωρείται…