Κεντρική Ελλάδα ΟΣΕΚΑ Επέκταση της συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου

Επέκταση της συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου

ypografi symfonias kaloudis kypros 1

Στην Κύπρο βρέθηκε τριμερής αντιπροσωπεία της ΟΣΕΚΑ, με επικεφαλής τον πρόεδρο Χρήστο Καλούδη, στο πλαίσιο της υπογραφής του πρωτοκόλλου αθλητικής συνεργασίας, μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού.

Αποφασίστηκε πως η διμερής συνεργασία πρέπει να συνεχιστεί και να αναβαθμίζεται διαρκώς κι ότι διεθνή θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, θα επιδιώκουν κοινή αντιμετώπιση ενώπιον διεθνών θεσμικών οργάνων και οργανισμών, όπως είναι: Ευρωπαϊκή Ένωση, Μερική Διευρυμένη Συμφωνία Αθλητισμού (EPAS) του Συμβουλίου της Ευρώπης, UNESCO, WADA, Διεθνείς Συνδιασκέψεις Αθλητισμού, Διεθνείς Αθλητικές Ομοσπονδίες και Οργάνωση του Διεθνούς Ολυμπιακού Κινήματος.

Η συνεργασία θα ενισχυθεί περαιτέρω στους τομείς της εκπαίδευσης, επιστημονικής έρευνας, προαγωγής της ισότητας των φύλων στον αθλητισμό, πρόληψης και καταπολέμησης της βίας στους αθλητικούς χώρους και της προώθησης του «Ευ Αγωνίζεσθαι». Στο πλαίσιο αυτής της αθλητικής συνεργασίας θα «τρέξει» πρόγραμμα αθλητικών ανταλλαγών Ελλάδας – Κύπρου, κάτι που η ΟΣΕΚΑ ξεκίνησε από πέρυσι, όταν και φιλοξένησε στην Κομοτηνή την Εθνική ομάδα της Κύπρου, σε τριεθνές τουρνουά.

Ο Χρήστος Καλούδης συναντήθηκε με την ηγεσία της ομοσπονδίας μπάσκετ της Κύπρου, συζήτησαν το διαδικαστικό κομμάτι της ανταλλαγής των εθνικών μας ομάδων, ενώ ο Μάρκος Σγάντζος αξιολόγησε τους παίκτες της Εθνικής Ομάδας της Κύπρου κι ο Σπύρος Τσούντσουρας ήταν κεντρικός ομιλητής σε σεμινάριο με Κύπριους διαιτητές.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΟΣΕΚΑ

Δειτε επισης

Επιστρέφει στα παρκέ ο Μπάνε Πρέλεβιτς

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς φορά ξανά τα… αθλητικά του. Απίστευτο αλλά πέρα για πέρα αληθινό. Άλλωστ…