Κεντρική ΓΣΛ Φάρος Αλλάζει ο χάρτης

Αλλάζει ο χάρτης

boubouras pantelis

Όταν όλοι περίμεναν τη διάλυση της Λάρισας (γεγονός για το οποίο πρώτοι γράφαμε, με σειρά άρθρων), εμείς σας ενημερώσαμε ότι «στη Λάρισα υπάρχει ζωή». Λίγο μετά επισήμως επιβεβαιώθηκε η είδηση κι ήμασταν οι πρώτοι που κάναμε λόγο για «το deal της δεκαετίας». Ξέραμε -από την πρώτη στιγμή- και πρόσωπα, και καταστάσεις.

Πλέον το όνομα διέρρευσε. Ο Παντελής Μπούμπουρας δεν είναι απλά ένας παράγοντας που μπαίνει στον χώρο του μπάσκετ, αλλά ένας άνθρωπος που μπορεί να αλλάξει τον χάρτη του αθλήματος στην Ελλάδα! Και κυριολεκτικά, αν αποφασίσει να μεταστεγάσει την ομάδα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, και μεταφορικά.

Επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδος στην Κριμαία (με έδρα τη Γιάλτα), «Άνθρωπος της Χρονιάς» το 2013, διάκριση στον τομέα της φιλανθρωπίας και της προσφοράς, ο κ Μπουμπούρας έχει παθολογική αγάπη στον τόπο καταγωγής του. «Θέλω να αλλάξω το νησί μου» είπε σε συνέντευξή του ο μεγαλύτερος γιος του (έχει άλλον έναν) Βασίλης, που ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα και που πονά επειδή «στη Λήμνο ήταν 30.000 κάτοικοι και τώρα είναι 16.000. Και, όπως πάνε, θα μείνουν 5.000».

Ο μεγαλοκατασκευαστής, που μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στην Ουκρανία και την Ελλάδα, είναι μαθημένος να πετυχαίνει. Θέλει να φέρει την αφρόκρεμα του ελληνικού μπάσκετ στο βόρειο Αιγαίο (μην σας κάνει εντύπωση αν η Λήμνος φιλοξενήσει το επόμενο All Star Game), θέλει να φτιάξει μια ομάδα υψηλών προσδοκιών.

Δεν είναι τυχαίο πως πριν βρεθεί με τον Βαγγέλη Τσάπα και πειστεί να πάρει τον Φάρο, είχε συζητήσει με τον Άρη. Όπως δεν είναι τυχαίο ότι έχει δίπλα του δύο ανθρώπους, οι οποίοι είναι εξαιρετικά πετυχημένοι παράγοντες. Ο ένας είναι ο κ. Τσάπας, που έκανε το «deal», ο άλλος ο Γιάννης Γιαννάκης, ο οποίος επανεμφανίζεται μετά από απουσία 15 χρόνων στο ελληνικό μπάσκετ.

Είναι γνωστή κι η σχέση ανάμεσα στον κ. Μπούμπουρα και τον Παναγιώτη Φασούλα. Τους ενώνει το «ίδρυμα Φασούλα», πρόταση του νησιώτη κατασκευαστή. Άλλωστε κι ο ίδιος διαθέτει το δικό του ίδρυμα (δείτε εδώ). Είναι άνθρωπος που μπορεί (οικονομικά) να συναγωνιστεί τους μεγαλοπαράγοντες του ελληνικού μπάσκετ. Πόσο μακριά θέλει να το πάει δεν γνωρίζουμε, όμως τα χρήματα δεν αποτελούν πρόβλημα.

Για το ποιος είναι ο Παντελής Μπούμπουρας μπορείτε να δείτε εδώ, αλλά και μόνο να γκουγκλάρετε το όνομά του, θα καταλάβετε γιατί μιλούσαμε για το deal της δεκαετίας. Ίσως και να ήμασταν… μετριοπαθείς. Όπως και να ‘χει, οικονομικοί κολοσσοί αυτού του επιπέδου, ΜΟΝΟ καλό μπορεί να κάνουν στο ελληνικό μπάσκετ. Και βέβαια, πρέπει να πιστωθεί μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας στους δύο ανθρώπους που έκαναν τη συμφωνία, στον Βαγγέλη Τσάπα και τον Γιάννη Γιαννάκη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΓΣΛ Φάρος

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…