Κεντρική Basket League Άρης “O Άρης έχει τεράστια δύναμη, να βάλουμε το εγώ κάτω από το εμείς”

“O Άρης έχει τεράστια δύναμη, να βάλουμε το εγώ κάτω από το εμείς”

Για την ήττα από την Βόννη αλλά και για την γενικότερη αγωνιστική κατάσταση του Άρη μίλησε ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Συγκεκριμένα είπε:

“Οι αντίπαλοί μας μπήκαν με πολύ δυναμικό τρόπο και δεν είχαμε καθαρό μυαλό και υπομονή. Ετσι δημιουργήθηκε μια διαφορά. Στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου και στο δεύτερο ημίχρονο ελέγξαμε το παιχνίδι από την άμυνά μας αλλά είχαμε ξοδέψει πολλή ενέργεια και παρότι είχαμε ελεύθερα σουτ και λέι απ ,δεν μπορέσαμε να μειώσουμε τη διαφορά για να μας αισθανθούν. Πρέπει να παίζουμε 40 λεπτά σκληρά, από την αρχή, κάτι που δεν κάναμε σήμερα. Κάναμε εύκολα λάθη και μετά από καιρό είχαμε 17 λάθη. Αυτό μας στοίχισε”.

Για το ότι εκτός έδρας ο Άρης έχει πρόβλημα: “Έχουμε ένα ζητούμενο όντως και ευθύνεται το ότι δεν κατορθώνουμε να έχουμε πολλά παιδιά στη προπόνηση και λόγω των ταξιδιών δεν έχουμε την απαιτούμενη ενέργεια. Δεν είμαστε σκληροί στο παιχνίδι μας. Οι αντίπαλοι έπαιξαν πολύ σκληρά και εμείς δεν είχαμε υπομονή να χτίσουμε αυτό ακριβώς στη διάρκεια του αγώνα. Το παιχνίδι έχει διάρκεια και μπορεί να μην είσαι έτοιμος πνευματικά κάποια στιγμή αλλά πρέπει να έχεις υπομονή 40 λεπτά. Χρειαζόμαστε δουλειά και επιμονή στο να βελτιώσουμε την ομάδα να παίζει όπως θέλουμε με μεγαλύτερη διάρκεια”.

Για τον Μπράις Ντουβιέ: “Είναι ένα παιδί που έχει ενέργεια και αθλητικότητα, με μία προπόνηση προσπάθησε να βοηθήσει την ομάδα. Είναι νωρίς για να πούμε κάτι όμως έχει δυνατότητα και να σκοράρει και να βοηθήσει στην άμυνα και τα ριμπάουντ. Μπορούμε να περιμένουμε μια ακόμα λύση”.

Για τον κόσμο που στήριξε στο ματς με την Βόννη: “Είναι φανταστικό αυτό με τον κόσμο… Ειδικά το σημερινό. Ο κόσμος αγαπάει πολύ την ομάδα και το αισθανθήκαμε και σήμερα και χαίρομαι πολύ γιατί αυτό είναι η δύναμη της ομάδας. Από την πρώτη μέρα που επανήλθα αυτό είπα. Αυτή η οντότητα που έδειξε σήμερα ο κόσμος, θα πρέπει να την μεταδώσουμε σε όλους τους Αρειανούς. Αυτή είναι η δύναμη… Μέσα από αυτή την δύσκολη χρονιά που περνάμε, θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι πόσο τεράστια δύναμη έχει ο σύλλογος και θα πρέπει να βάλουμε το εγώ κάτω από το εμείς. Ο Άρης είναι κάτι ξεχωριστό στον ευρωπαϊκό αθλητισμό και αυτό φάνηκε και σήμερα. Το επόμενο βήμα πρέπει να είναι η συσπείρωση και να αναδείξουμε τα θετικά του Άρη. Πρέπει να γράψει κι άλλη ιστορία αυτή η ομάδα…”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καμπερίδης: “Πριν το ματς μίλησα με τον Γκάλη, ήταν καθοριστικό”

Ο Άρης πήρε πολύ σημαντική και για βαθμολογικούς και για ψυχολογικούς λόγους νίκη κόντρα σ…