Κεντρική NBA Πορζίνγκις και Χάρνταγουεϊ “διέλυσαν” τους Καβς! (vids)
NBA

Πορζίνγκις και Χάρνταγουεϊ “διέλυσαν” τους Καβς! (vids)

porzingis hardaway

Η “κατρακύλα” των Κλίβελαντ Καβαλίερς συνεχίζεται και μετά τις ήττες από το Ορλάντο, βτη Νέα Ορλεάνη και το Μπρούκλιν, ήταν η σειρά των Νικς να “σοκάρουν” τους φιναλίστ του NBA. Η ομάδα του Τζεφ Χόρνασεκ επιβλήθηκε μέσα στο Οχάιο με 114-95, εκθέτοντας την απαράδεκτη άμυνα των Καβς κι έχοντας δύο παίκτες σε απόλυτα πρωταγωνιστικό ρόλο.

Συγκεκριμένα, ο Λετονός σούπερ-σταρ σταμάτησε στους 32 πόντους, μαζί με 12 ριμπάουντ και 12/27 σουτ. Το Κλίβελαντ δεν είχε παίκτη στα μέτρα του, ώστε να τον μαρκάρει αποτελεσματικά στην περιφέρεια αλλά και κάτω από το καλάθι ενώ, τα κακά αμυντικά rotation του επέτρεπαν να βρίσκεται μονίμως σε πλεονεκτική θέση.

Ο πρώτος σκόρερ των Νικς, όμως, ήταν ο Τιμ Χάρνταγουεϊ Τζ. με 34 πόντους ενώ μοίρασε και 8 ασίστ! Τα ποσοστά του ήταν εξαιρετικά (11/18 σουτ, 7/8 βολές), με την απαράμιλλη ικανότητά του να σκοράρει μετά από ντρίμπλα αλλά και σε συνθήκες spot-up να αναδεικνύεται περίτρανα.

Οι Νικς είχαν συνολικά 13/28 τρίποντα, με τον Κόρτνι Λι να συμβάλλει στο εξαιρετικό αυτό ποσοστό, με 15 πόντους και 3/6 “βόμβες” ενώ ο Ενές Καντέρ εδραίωσε την παρουσία του στο “ζωγραφιστό” με 18 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Για τους Καβς, οι οποίοι έχουν πλέον αρνητικό ρεκόρ, ο Κέβιν Λοβ είχε 22 πόντους κι 11 ριμπάουντ ενώ ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έμεινε στους 16, με 10 ριμπάουντ κι 7 ασίστ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντέρικ Ρόουζ επέστρεψε στα παρκέ, πετυχαίνοντας 15 πόντους.

Τα highlights του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Προκρίθηκαν στους ημιτελικούς οι Κάβαλιερς

Το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς πήραν οι Κάβαλιερς. Το Κλίβελαντ είναι η ομάδα που θα …