Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Δεν δόθηκε φάουλ στο τελευταίο καλάθι μας”

“Δεν δόθηκε φάουλ στο τελευταίο καλάθι μας”

giannis sfairopoulos

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δήλωσε ότι οι παίκτες του έχασαν τη συγκέντρωση τους στα τελευταία λεπτά, ενώ σημείωσε ότι στο τελευταίο καλάθι της ομάδας έγινε φάουλ, το οποίο δεν σφύριξαν οι διαιτητές.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στη συνέντευξη τύπου:

“Ήταν ένα ντέρμπι σήμερα, ένα ματς που κρίθηκε στο τέλος. Μας λυπεί το γεγονός ότι δεν κερδίσαμε το ματς, στο τέλος θα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Στην τέταρτη περίοδο πήραμε μια διαφορά μέχρι και 9 πόντους. Αν είχαμε καλύτερη αντίδραση στα τελευταία λεπτά, θα είχαμε άλλη κατάληξη. Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας, ο Παναθηναϊκός έβαλε 3-4 τρίποντα, γύρισε το παιχνίδι. Χάσαμε ένα αμυντικό ριμπάουντ που ήταν κρίσιμο. Στο τελευταίο καλάθι που βάλαμε έγινε φάουλ που δεν δόθηκε (σ.σ. ο Ολυμπιακός διαμαρτύρεται για φάουλ του Κρις Σίνγκλετον στον Τζαμέλ ΜακΛιν στα 3”). Δεν παίζουμε όπως θέλουμε ακόμα. Έχουμε να ξεπεράσουμε κάποια θέματα ανομοιογένειας και να ξεπεράσουμε την κούραση των διεθνών μας. Οκτώ παίκτες μας ξεκουράστηκαν πολύ λίγο. Θέλουμε χρόνο για να μονταριστούν όλα αυτά. Η εμφάνισή μας δεν ήταν αυτή που ήθελα. Όταν φτιάξουν τα πράγματα, σίγουρα θα παίξουμε καλύτερο μπάσκετ.

Δεν παίξαμε με το χρονόμετρο. Εκεί που ανέβασε πίεση ο Παναθηναϊκός μέτρησε και η κούραση. Παίζαμε με ψηλά σχήματα, αναγκασμένοι από το ότι δεν είχαμε δυο βασικά γκαρντ. Κρατήσαμε το ματς, δώσαμε όμως ένα εύκολο τρίποντο στον Σίνγκλετον που άλλαξε το μομέντουμ. Αν ήμασταν πιο προσεκτικοί στην άμυνα, θα ήταν αλλιώς. Δεν είχαμε καθαρό μυαλό σε κάποια απλά πράγματα, να τελειώσουμε κάποιες φάσεις εύκολα. Από θέμα χειριστών, είχαμε λειψανδρία”.

Για το περιστατικό με τον Παπανικολάου: “Έχω πει ότι δεν θέλω να μιλάει κανείς για τη διαιτησία. Πρέπει να σκεφτόμαστε το παιχνίδι, να είμαστε συγκεντρωμένοι με όσους σφυγμούς και να παίζουμε. Το έχω πει από την πρώτη μέρα που είμαι εδώ. Όποιος δεν το καταλαβαίνει θα έχει πρόβλημα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Λαρεντζάκης: «Η φιλοσοφία του Μπαρτζώκα στηρίζεται στις σχέσεις μεταξύ συμπαικτών»

Στην φιλοσοφία του Μπαρτζώκα, αναφέρθηκε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπί…