Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Τα δώρα δεν δωρίζονται

Τα δώρα δεν δωρίζονται

rivers singlenton

Γιώργος ΚογκαλίδηςΤο μπάσκετ δεν έχει ισοπαλία, άρα έχει πάντα νικητή και ηττημένο. Ο Παναθηναϊκός δέχθηκε το ένα δώρο πίσω από το άλλο, ήταν έτοιμος να τα αξιοποιήσει κι έβαλε τις βάσεις για να πάρει το αβαντάζ έδρας. Μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί και τίποτα, όμως γι’ αυτό παίζουν όλο τον χρόνο.

Τι είδαμε, αρχής γενομένης από τους νικητές:
Ο Κέι Σι Ρίβερς είναι η κορυφαία μεταγραφή του Παναθηναϊκού την τελευταία διετία. Δύο φορές τον έχασε η “ερυθρόλευκη” άμυνα στα turns κι… αντίο ζωή. Ο Αμερικανός με 2/2 (είχε 3/5 όταν όλοι οι υπόλοιποι είχαν 4/20) τρίποντα γύρισε το ματς.

Ο Νικ Καλάθης έχει σχεδόν πάντα (στα “μεγάλα” ματς) καλύτερη στατιστική από εικόνα. Γεμάτη, όσο δεν πάει, στα όρια του τριπλ νταμπλ, καλός και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Ο Νίκος Παππάς ήταν σοβαρός και μπορούσε να παίξει περισσότερο, ο Ματ Λοτζέσκι ξεκίνησε με τρίπντο και στη συνέχεια χάθηκε (έργο Παπανικολάου), ο Κρις Σίνγκλεντον ήταν πολύ άστοχος, αλλά είχε επίδραση.

Ο Μάρκους Ντένμον χάθηκε, ο Ίαν Βουγιούκας ήταν πολύ κακός όσο έπαιξε, ο Ζακ Όγκαστ έχει στοιχεία αλλά είναι άγουρος, ο Κένι Γκάμπριελ δεν άφησε αποτύπωμα. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο με 15 λεπτά συμμετοχής ήταν σημαντικός. Στην άμυνα έδωσε το 100%, πέτυχε 5 συνεχόμενους πόντους, μια χαρά.

Ειδική αναφορά αξίζει στον Τζέιμς Γκιστ, όχι τόσο γιατί πέτυχε τους τελευταίους τέσσερις πόντους, αλλά γιατί έπαιξε 31.34”, όντας ο δεύτερος σε χρόνο συμμετοχής παίκτης. Και σ’ όλο τον χρόνο αγωνίστηκε ως “5άρι”, θέση που δεν τον ξετρελαίνει.

Ο Τσάβι Πασκουάλ είχε ιδέες, είχε τρυκ, νίκησε τον αντίπαλό του, χωρίς να αποφύγει λάθος επιλογές, με χειρότερη όλων το ότι δεν έκανε φάουλ στα τελευταία δευτερόλεπτα κι ενώ η ομάδα του ήταν τρεις πόντους μπροστά.

Όσον αφορά στους ηττημένους:
Απουσία Σπανούλη, Ρόμπερτς και κόσμου, δίνουν αβαντάζ στον αντίπαλο. Μια συνθήκη που έπρεπε να διαχειριστούν τεχνική ηγεσία και παίκτες.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης είχε περισσότερες κακές επιλογές, όμως ήταν μόνος, σ’ ένα ματς που δεν του πήγαινε (ελλείψει του Σπανούλη). Ο Γιάνις Στρέλνιεκς ήταν καταστροφή. Με 1/5 σουτ, άνευρος, άτολμος, καθυστερούσε την επίθεση, είχε 0 ασίστ και στο τέλος πήρε αψυχολόγητο τρίποντο.

Ο Κώστας Παπανικολάου “κατάπιε” τον Λοτζέσκι, αλλά τιμωρήθηκε (ίσως καθ’ υπερβολή) από τον κόουτς του Ολυμπιακού, επειδή διαμαρτυρήθηκε στους διαιτητές. Μαζί με τον Ιωάννη Παπαπέτρου δεν έδωσαν όσα μπορούσαν, χωρίς πάντως να είναι αρνητικοί. Όπως κι ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, που μπορούσε να προσφέρει περισσότερα.

Ο Γιώργος Πρίντεζης ξεκίνησε καλά κι όσο έπαιξε ήταν καλός (παρότι άστοχος) και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Νέα συνθήκη, το ότι έχει παίκτη να τον ντουμπλάρει, καθώς ο Κιμ Τιλί μπορεί να μην πέτυχε πόντο, να μην πήρε προσπάθειες, όμως “έδειρε” όποιον περνούσε δίπλα του. “Παίζει” να είναι ο πιο σκληρός Γάλλος του πλανήτη, μαζί με τον Βενσάν Κασέλ.

Ο Γιώργος Τολιόπουλος έπαιξε τέσσερα λεπτά κι είχε το… θράσος να σταματήσει στον αιφνιδιασμό και να σουτάρει τρίποντο. Άστοχο, αλλά μπράβο πρώτα στον Σφαιρόπουλο που του δείχνει εμπιστοσύνη και μετά στον ίδιο.

Ο Χόλις Τόμπσον άργησε να μπει στο παιχνίδι, όμως έδειξε με το… καλησπέρα ότι είναι παίκτης που θα αφήσει το στίγμα του. Έχει κινήσεις, έχει ταχύτητα, χρειάζεται χρόνο προσαρμογής, αλλά παίρνει θετικό βαθμό.

Ο Τζαμέλ ΜακΛιν ήταν με απόσταση ο κορυφαίος του Ολυμπιακού. Καμία σχέση, σε όλα τα επίπεδα, με τον Κεμ Μπιρτς, ένας κινητικός ψηλός, που μπορεί να φτιάξει φάσεις, που είναι σκληρός, που αν συνεχίσει έτσι θα αφήσει… δεύτερο τον Μιλουτίνοφ.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ήταν σε κακή βραδιά. Άφησε (κακώς) τους δύο κοντούς (ΜάντζαρηΣτρέλνιεκς) στο τέλος, ίσως ήταν υπερβολικός με τον Παπανικολάου, μπορούσε να διαχειριστεί καλύτερα το υλικό του.

Οι δύο ομάδες ήταν άστοχες (λογικό), όμως ο Παναθηναϊκός είχε 3/3 στο τέλος! Οι διαιτητές έκαναν λάθη, αλλά δεν διαμόρφωσαν αποτέλεσμα.

kogas1010@gmail.com

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Μπάγερν Μονάχου – Μπαρτσελόνα 79-87 (vid)

Επιστροφή στις νίκες για την Μπαρτσελόνα Στις νίκες επέστρεψε η Μπαρτσελόνα μετά την ήττα …