Κεντρική Γυναίκες Πάλι σας έπιασαν στον ύπνο!

Πάλι σας έπιασαν στον ύπνο!

yakin dogou women team

yakin dogou women team

Πριν από δύο χρόνια, με τρία συνεχόμενα άρθρα, προσπαθήσαμε να αφυπνίσουμε τους ανθρώπους της Κυπριακής Ομοσπονδίας. Τους ενημερώσαμε πως έρχεται ο “Μπασκετικός Αττίλας“, τους φωνάξαμε “Ξυπνήστε μωρέ“, τους παρακαλέσαμε “Μην εφησυχάζετε“. Μάταιος κόπος. Τα ήξεραν (έλεγαν) όλα.

Αποτέλεσμα: Από τις 14/09 διεξάγεται τουρνουά στα κατεχόμενα με συμμετοχή των Galatasaray, CB Avenida, Yakın Doğu Üniversitesi (η ομάδα από τα κατεχόμενα), ZWZ USK Prague, Hatay Büyükşehir Belediyesi και Castors Braine. Μάλιστα, αυτή την ώρα που θα διαβάζετε το κείμενο (το επιλέξαμε να γίνει έτσι) διεξάγεται ο τελικός της διοργάνωσης.

Όταν είχαμε αναδείξει το ζήτημα, η Κυπριακή Ομοσπονδία είπε με… στόμφο ότι μίλησε με τους αρμόδιους της FIBA και πως το πρόβλημα θα λύνονταν. Εκφράσαμε τις επιφυλάξεις μας. Τώρα ρωτάμε: Η ΚΟΚ γνώριζε γι’ αυτό το τουρνουά;

Για να καταλάβει κι ο πλέον αδαής (ή αδιάφορος), στην επίσημη ιστοσελίδα της Yakın Doğu Üniversitesi (δείτε εδώ) αναφέρεται ότι “διαιτητές, αξιωματούχοι και αθλητικοί συντάκτες από την Τουρκική Ομοσπονδία Μπάσκετ ήρθαν στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου για το τουρνουά, το οποίο ακολούθησαν στενά οι αρχές του αθλήματος”!

Πώς θα αντιδράσει η Κυπριακή Ομοσπονδία;

  • Θα ζητήσει από την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα καθενός εξ αυτών που μετείχαν στο τουρνουά; Είναι εύκολο να το βρει, καθώς για να μπει κανείς στο ψευδοκράτος θα υπάρχει στο διαβατήριο σφραγίδα εισόδου στα σύνορα “Βόρεια Κύπρος“.
  • Θα ζητήσει από τη FIBA να τιμωρήσει τους διαιτητές που συμμετείχαν στο τουρνουά; Δεν μιλάμε για αποκλεισμό, αλλά μια απλή επίπληξη. Και φυσικά να ζητήσει να μην οριστούν ποτέ αυτοί οι διαιτητές σε αγώνες κυπριακών ομάδων.

Το λέγαμε από την πρώτη στιγμή πως ο Πρόεδρος της FIBA Europe δεν μπορεί να είναι αντικειμενικός και μας… κατηγόρησαν ότι παρεμβαίνουμε με μια κατάσταση που είχε ήδη υπό έλεγχο η ΚΟΚ. Ποια είναι η… ιστορία τους τώρα;

Δεν θα χαράξουμε εμείς εξωτερική πολιτική, ούτε καν θα κουνήσουμε το δάχτυλο. Μας πονάει να βλέπουμε τους αρμόδιους να αδρανούν ή να κωφεύουν, όταν οι Τούρκοι κάνουν παιχνίδι -μέσω του μπάσκετ- στα Κατεχόμενα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Μονακό – Φενέρμπαχτσε 93-88 (vid)

Το γύρισε και ισοφάρισε η Μονακό Η Μονακό επικράτησε της Φενέρ με σκορ 93-88 και ισοφάρισε…