Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Θέλω να έρθω στο γήπεδο του ΠΑΟΚ…”

“Θέλω να έρθω στο γήπεδο του ΠΑΟΚ…”

berry korac

berry koracΟ Γουόλτερ Μπέρι ήταν τους πλέον ποιοτικούς Αμερικανούς που έπαιξαν στον ΠΑΟΚ… Με την φανέλα του “Δικεφάλου” κατέκτησε το Κύπελλο Κόρατς το 1994 αλλά και το Κύπελλο Ελλάδας το 1999. Μάλιστα είχε σημαντική συμβολή για την κατάκτηση των δύο τίτλων καθώς την χρονιά του Κόρατς είχε τον μεγαλύτερο μέσο όρο πόντων (ανάμεσα στους παίκτες των “ασπρόμαυρων”) με 23,1 ενώ αποτέλεσε τον MVP του φάιναλ φορ (έγινε στο ΣΕΦ) όταν ο ΠΑΟΚ “άρπαξε” το Κύπελλο Ελλάδας μετά από νίκες απέναντι σε Άρη και ΑΕΚ. Ο Μπέρι μίλησε στην “Forza” και μεταξύ άλλων τόνισε πως θέλει να επισκεφτεί το “Παλατάκι”. Συγκεκριμένα είπε:

-Στην Ελλάδα σε θυμόμαστε ως έναν σπουδαίο παίκτη αλλά πλέον έχουμε χάσει τα ίχνη σου. Με τι ασχολείσαι πλέον;

“Για λίγα χρόνια μετά την απόσυρσή μου, ασχολήθηκα με την αγοραπωλησία ακινήτων στην Ατλάντα και στην Νέα Υόρκη. Τώρα δεν ασχολούμαι με το μπάσκετ, είμαι συνταξιούχος και χαίρομαι γι’ αυτό”.

-Πέρασες πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Τι σου έχει μείνει;

“Έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις από την χώρα σας. Πέρασα πολύ ωραία χρόνια στην Ελλάδα και πολλές στιγμές νιώθω ότι μου λείπει”.

-Ποιες οι αναμνήσεις σου από τον ΠΑΟΚ;

“Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς το 1994. Ήταν σπουδαία στιγμή… Θυμάμαι τον δεύτερο αγώνα με την Στεφανέλ στην Ιταλία, όπου παίξαμε εξαιρετικό μπάσκετ. Είχαμε σπουδαία ομάδα με φοβερούς παίκτες, όπως ο Μπάνε Πρέλεβιτς και ο Τζον Κόρφας. Έμαθα, μάλιστα, πρόσφατα ότι ο Μπάνε είναι πρόεδρος της ομάδας. Εύχομαι να είναι χαρούμενος!”.

-Με την επιστροφή σου στην ομάδα το 1999, την βοήθησες να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας…

“Ήταν εκπληκτικό που επέστρεψα στην ομάδα και μπορέσαμε να πάρουμε το Κύπελλο Ελλάδας. Θυμάμαι τα δύο παιχνίδια του φάιναλ φορ και φυσικά την επιστροφή της ομάδας με το τρένο από την Αθήνα λόγω του άσχημου καιρού. Δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ όσα έζησα με την φανέλα του ΠΑΟΚ”.

Σκοπεύεις να επισκεφτείς την χώρα μας στο μέλλον για να δεις και κάποιον αγώνα του ΠΑΟΚ και να επισκεφτείς το Μουσείο στο οποίο βρίσκεται η φανέλα σου;

“Σκοπεύω να έρθω στην Ελλάδα πολύ σύντομα. Το θέλω εδώ και πολλά χρόνια και νομίζω ότι είναι το επόμενο μέρος που θα ταξιδέψω. Φυσικά, θέλω να έρθω και στο νέο (σ.σ. ο Μπέρι είχε “ζήσει” το Παλέ ως έδρα του “Δικεφάλου”) γήπεδο του ΠΑΟΚ για να επισκεφτώ το Μουσείο. Είναι μεγάλη τιμή για μένα ότι η φανέλα μου βρίσκεται στο Μουσείο της ομάδας”.

Πριν έρθεις στην Ευρώπη ήσουν ένα από τα μεγαλύτερα της Αμερικής και είχες προλάβει να κάνεις καλές χρονιές στο ΝΒΑ. Εχεις μετανιώσει για την επιλογή σου να παίξεις στην Ευρώπη;

“Όχι… Δεν το μετάνιωσα σε καμιά περίπτωση. Η Ευρώπη μου έδωσε πολλά και είμαι πολύ χαρούμενος που πέρασα τα περισσότερα χρόνια της καριέρας μου εκεί. Θεωρώ ότι ο καιρός που πέρασα στην Ελλάδα με έκανε καλύτερο άνθρωπο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …