Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο του ΠΑΟΚ, 23 χρόνια πριν… (vids)

Το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο του ΠΑΟΚ, 23 χρόνια πριν… (vids)

akorac2

ÓÔÅÖÁÍÅË - ÐÁÏÊΉταν μια σπουδαία επιτυχία για τον ΠΑΟΚ που την δεκαετία του ’90 φρόντιζε να κάνει αισθητή την παρουσία του σε ευρωπαϊκό επίπεδο… Σαν σήμερα (16/3) πριν ακριβώς 23 χρόνια (το 1994) ο “Δικέφαλος” κατακτούσε το Κύπελλο Κόρατς επικρατώντας της Στεφανέλ Τεργέστης με 91-100.

Προηγουμένως είχε επιβληθεί των Ιταλών με 75-66 (9/3/94) στο Παλέ και εκτός έδρας όχι μόνο υπερασπίστηκε αυτό το +9, αλλά κατάφερε να πάρει το “διπλό” παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ. Ο Μπάνε Πρέλεβιτς σε εκείνο το 91-100 πέτυχε 30 πόντους ενώ σημαντικές βοήθειες έδωσε και ο Γουόλτερ Μπέρι έχοντας 26 πόντους. Προπονητής του ΠΑΟΚ ήταν ο Σούλης Μαρκόπουλος…

Όλη η Euroleague (μεταξύ άλλων αγώνων και το ματς Παναθηναϊκός-Ρεάλ) αλλά και όλο το NBA θα προσφερθεί από την 2winbet.gr προς τους πελάτες της με τις καλύτερες αποδόσεις της αγοράς και με LIVE STREAMING!

akorac3Εκείνος ο τίτλος ήταν το δεύτερος που κατακτούσε ο “Δικέφαλος” όσον αφορά τις μη εγχώριες υποχρεώσεις του και μάλιστα γινόταν η πρώτη ελληνική ομάδα με δύο ευρωπαϊκά τρόπαια στην συλλογή της (είχε προηγηθεί αυτό του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης το 1991, στον τελικό απέναντι στην Σαραγόσα).

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ στο εκτός έδρας ματς (91-100) με την Στεφανέλ: Μπουντούρης 12, Πρέλεβιτς 30, Μπαλογιάννης, Κόρφας 16, Γαλακτερός 8, Σάβιτς 8, Μπέρι 26

akoracΜπέρι, ο… ηγέτης

Ας ρίξουμε μια ματιά στα στατιστικά των παικτών του ΠΑΟΚ κατά την διάρκεια εκείνης της σεζόν που κατέκτησε ο “Δικέφαλος” το Κύπελλο Κόρατς. Ο Μπέρι είχε τον μεγαλύτερο μέσο όρο πόντων με 23,1 ενώ “κατέβαζε” 12,2 ριμπάουντ ανά ματς. Ακολουθούσε ο Πρέλεβιτς με 16,8 πόντους μέσο όρο ενώ ο Κόρφας είχε 13,8 πόντους (2,7 ασίστ ανά ματς). Ο Σάβιτς είχε 12,7 πόντους μέσο όρο και τον πέμπτο μεγαλύτερο μέσο όρο σκοραρίσματος τον είχε ο Γαλακτερός με 10,4 πόντους.

Το ΠΑΟΚ-Στεφανέλ

Το Στεφανέλ-ΠΑΟΚ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…