Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Το τελευταίο τρόπαιο του ΠΑΟΚ… (vids)

Το τελευταίο τρόπαιο του ΠΑΟΚ… (vids)

paok kipello

paok kipelloΗταν σαν σήμερα (31/1) πριν 18 χρόνια… Στις 31 Γενάρη του 1999 ο ΠΑΟΚ κατακτούσε το Κύπελλο Ελλάδας στο ΣΕΦ, ένα τρόπαιο που είναι το τελευταίο του μέχρι σήμερα. Ο “Δικέφαλος” στον ημιτελικό κέρδισε τον Άρη με 83-50 και στον τελικό “συνάντησε” την ΑΕΚ. Δεν είχε ιδιαίτερα δύσκολο έργο απέναντι στην “Ενωση”, επικράτησε με 71-54 και έτσι το Κύπελλο… μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη.

Θα κάνουν οι Σπερς μια… νέα αρχή στο ματς με τους Θάντερ μετά τις δύο σερί ήττες τους; Το συγκεκριμένο αλλά και τα υπόλοιπα παιχνίδια του ΝΒΑ στις υψηλότερες αποδόσεις της αγοράς μαζί με Live Streaming στην 2winbet.gr!

Υποδοχή και… αποθέωση στον σταθμό των τρένων

Οι “ασπρόμαυροι” (με τεχνικό τον Κώστα Φλεβαράκη) κατέκτησαν τον τίτλο έχοντας ως πρώτους σκόρερ στον τελικό τους Κινγκ και Μπέρι με 21 και 19 πόντους αντίστοιχα ενώ πολύ καλός ήταν και ο Γιώργος Μπαλογιάννης με 16 πόντους. Σε εκείνο το ματς, μάλιστα, ήταν αντίπαλος του ΠΑΟΚ ο Μπάνε Πρέλεβιτς. Οι κακές καιρικές συνθήκες είχαν σαν αποτέλεσμα να επιστρέψει η αποστολή του “Δικεφάλου” με το τρένο στη Θεσσαλονίκη και με την άφιξη στην πόλη υπήρχε… αποθέωση από τους οπαδούς των “ασπρόμαυρων”

ΠΑΟΚ: Κολντεμπέλα 5, Νικολαίδης Σ. 2, Μπέρι 19, Μασλαρινός, Μπαλογιάννης 16 (4), Κινγκ 21, Μοράλες 2, Γιαννούλης 6, Κακιούσης, Δέσπος, Χρήστου, Περάλ

ΑΕΚ: Παπανικολόπουλος 3 (1), Κορωνιός 2, Ντάνιελς 12 (2), Πρέλεβιτς 2, Αρλάουκας 18, Χατζής 5 (1), Ντικούδης, Τσακαλίδης 7, Άντερσεν 2, Κακιούζης 3, Παπαδόπουλος

kipello 1999berryΜπέρι: “Τρελοί οι οπαδοί του ΠΑΟΚ!”

Ο Γουόλτερ Μπέρι είπε μετά το τέλος του τελικού κόντρα στην ΑΕΚ: “Είναι το δεύτερο Κύπελλο για μένα προσωπικά. Τα δύο τελευταία χρόνια δεν είχα τίτλο. Τώρα είμαι πάλι πίσω… Ηταν σημαντική η βοήθεια των φιλάθλων. Μας βοήθησαν πάρα πολύ από την αρχή του παιχνιδιού. Είναι μαχητικοί, είναι δυνατοί, είναι τρελοί!”.

Για το ότι ήταν ο MVP του final four, τόνισε: “Είναι πάρα πολύ σημαντικό να βγαίνεις MVP, όμως δεν με ενδιαφέρει. Ολα τα παιδιά έπαιξαν καλά, θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να είναι MVP του αγώνα. Αφιερώνω αυτό το Κύπελλο στην γυναίκα μου και το παιδί μου. Ηθελα αυτό το Κύπελλο για το μωρό μου. Τους είχα δώσει την υπόσχεση πως θα φέρω το Κύπελλο και αυτή την κρατάω”.

Ο… MVP Μπέρι

Για να είστε διαβασμένοι πριν ποντάρετε, κλικ στο Kolpobet.gr. “Δείχνει” τον δρόμο για το ταμείο!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

BCL: Ράγκλαντ και Ετσενίκε στην καλύτερη πεντάδα

Με «ελληνικό αέρα» το Top5 του BCL. Διπλή ελληνική εκπροσώπηση υπήρξε στην καλύτερη πεντάδ…