Κεντρική NBA “Μορμόνος” ο Ρίκι Ρούμπιο!
NBA

“Μορμόνος” ο Ρίκι Ρούμπιο!

ricky rubio

ricky rubio

Οι Γιούτα Τζαζ κατάφεραν να βρουν τον βασικό πλέι-μέικερ τους ενόψει της επόμενης σεζόν, εντάσσοντας τον Ρίκι Ρούμπιο στο δυναμικό τους! Ο Ισπανός πλέι-μέικερ αποχώρησε από τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς μετά από 8 σεζόν, με τους “λύκους” να αποκτούν ως αντάλλαγμα ένα μελλοντικό ντραφτ-πικ πρώτου γύρου, αδειάζοντας χώρο στο σάλαρι καπ, κάτι που τους επέτρεψε να αποκτήσουν τον Τζεφ Τιγκ ως αντικαταστάτη!

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες βρίσκονταν σε εξέλιξη εδώ και περίπου 2 εβδομάδες, με τους Τζαζ να γεμίζουν τον ελεύθερο χώρο που είχαν στο σάλαρι καπ μέχρι τη σημερινή μέρα, σύμφωνα με το Yahoo. Αυτό σημαίνει ότι οι “μορμόνοι” θα πορευτούν με τον Ρούμπιο στη θέση του πόιντ-γκαρντ, κάτι που καθιστά τον Τζορτζ Χιλ ως έναν εκ των πιο περιζήτητων free-agent της αγοράς.

Την περασμένη σεζόν, ο Ρούμπιο είχε 11.2 πόντους, 4.1 ριμπάουντ και 9.1 ασίστ ανά αγώνα σε 75 ματς, κάνοντας καταπληκτικό φινάλε στη σεζόν και δείχνοντας ότι έχει βελτιώσει την αιώνια αδυναμία του: Το σουτ από μακριά. Οι επιθέσεις μισού γηπέδου των Τζαζ και το πλούσιο playbook του κόουτς, Κουίν Σνάιντερ πρόκειται να αναδείξουν στο έπακρο την αντίληψη και το court-vision του Ρούμπιο, ο οποίος θα είναι ο οργανωτής του “σόου”. Δεν πρέπει, φυσικά, να υποτιμηθούν οι ικανότητές του στον αμυντικό τομέα, παίζοντας άψογη άμυνα πάνω στην μπάλα και βγαίνοντας δυναμικά στις γραμμές πάσας. Το προφίλ του ταιριάζει “γάντι” στη νέα του ομάδα και μένει να φανεί αν η κίνηση αυτή θα αποδειχθεί επιτυχής.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…