Κεντρική NBA Στη Μινεσότα ο Τζεφ Τιγκ ως αντικαταστάτης του Ρούμπιο!
NBA

Στη Μινεσότα ο Τζεφ Τιγκ ως αντικαταστάτης του Ρούμπιο!

jeff teague deron williams

jeff teague deron williams

Η θητεία του Τζεφ Τιγκ στους Ιντιάνα Πέισερς διήρκεσε μονάχα 1 σεζόν, καθώς ο 28χρονος πλέι-μέικερ άλλαξε στρατόπεδο” μετά τη λήξη του συμβολαίου του, υπογράφοντας στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς! Ο Τιγκ θα είναι ο αντικαταστάτης του Ρίκι Ρούμπιο στους “λύκους”, καθώς ο Ισπανός αποχώρησε μετά από 8 σεζόν στην ομάδα.

Το συμβόλαιο του Τιγκ θα είναι 3ετές, ύψους 57 εκατομμυρίων δολαρίων, με τον παίκτη να έχει την ευχέρεια να επιλέξει ο ίδιος αν θα το εξαντλήσει μέχρι την τελευταία σεζόν (player option). Οι Τίμπεργουλβς είχαν αδειάσει χώρο στο σάλαρι καπ μετά την ανταλλαγή του Ρούμπιο, για την οποία πήραν πίσω μονάχα ένα ντραφτ-πικ πρώτου γύρου και πέτυχαν τον στόχο τους, καθώς ο Τιγκ ήταν ένας από τους ελεύθερους παίκτες που επιθυμούσαν να εντάξουν στην ομάδα, σύμφωνα με το ESPN.

Με την κίνηση αυτή, η Μινεσότα αποδεικνύει ξανά ότι ήρθε για να μείνει, χτίζοντας μια αρκετά ισχυρή ομάδα, με τους Τζίμι Μπάτλερ, Καρλ-Άντονι Τάουνς και Άντριου Γουίγκινς να αποτελούν μια τριάδα-”φωτιά”. Ο ρόλος του Τιγκ ως 4ο “βιολί” απογειώνει ακόμη περισσότερο τις πιθανότητές τους να φθάσουν ψηλά για πρώτη φορά μετά το 2004, όταν είχαν συμμετάσχει στους Τελικούς της περιφέρειας.

Όσον αφορά τον Τιγκ, ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν με 15.3 πόντους και 7.8 ασίστ ανά αγώνα, συμβάλλοντας τα μέγιστα ώστε η Ιντιάνα να μπει στα πλέι-οφ. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά σταθερό παίκτη, με υψηλό μπασκετικό IQ και πολύ καλές οργανωτικές ικανότητες ενώ έχει κερδίσει με το “σπαθί” του τον χαρακτηρισμό “slasher”, καθώς μπορεί να διεισδύει στο καλάθι χάρη στα αθλητικά του προσόντα. Τέλος, είναι πάρα πολύ ανθεκτικός στους τραυματισμούς, έχοντας χάσει μονάχα 17 ματς τις τελευταίες 4 σεζόν!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…