Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Όλα σε ένα, νοικοκυρεμένα

Όλα σε ένα, νοικοκυρεμένα

bourousis 2

bourousis 2

Γιώργος ΚογκαλίδηςΑυτιά δεν χαϊδέψαμε ποτέ, έχουμε μάθει να γράφουμε όσα βλέπουμε. Συνολικά ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερος, όμως ο Ολυμπιακός κρατά το προβάδισμα, καθώς έχει το πλεονέκτημα έδρας. Κι ο πέμπτος τελικός δεν θα έχει την εικόνα κανενός προηγούμενου, καθώς δεν υπάρχει αύριο (και για τους δύο).

Ο Ολυμπιακός είναι με την… πλάτη στο καναβάτσο, καθώς σε περίπτωση ήττας οι “πράσινοι” κάνουν το νταμπλ και κλείνουν με ιδανικό τρόπο μια χρονιά που ξεκίνησε λάθος και πήγε χειρότερα. Αντίθετα, σε περίπτωση κατάκτησης του πρωταθλήματος, είναι η δική τους χρονιά πετυχημένη, καθώς υπάρχει και η συμμετοχή στον τελικό της Ευρωλίγκας.

Τι κρατάμε από τον τέταρτο τελικό, στον οποίο ο Ολυμπιακόςαπουσίαζε;

  • Την αυταπάρνηση του Νικ Καλάθη, που καλό είναι να τη θυμούνται όσοι τον κρίνουν βάσει των χρημάτων που παίρνει κι όχι της παροιμιώδης αστοχίας του στα τρίποντα.
  • Την εξαιρετική (δεύτερη συνεχόμενη στο “Νίκος Γκάλης“) παρουσία του Έρικ Γκριν. Δεν ξέρω αν παίζει για το συμβόλαιό του, ή γιατί βρήκε χώρο, αλλά αυτός είναι παίκτης που έχει θέση σε ρόστερ ομάδας πρώτης γραμμής.
  • Την κακή βραδιά του Κέι Σι Ρίβερς, ο οποίος μετά τον πρώτο τελικό πάει από το κακό στο χειρότερο. Κι ίσως αυτό παίξει τον ρόλο του στον τελικό των τελικών.
  • Το γεγονός ότι Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Πρίντεζης δεν έχουν εμφανιστεί (ακόμα) στους τελικούς. Είναι πολύ κατώτεροι των δικών τους στάνταρ.

Είναι ένας αγώνας που δεν χρίζει ιδιαίτερης κριτικής, όσον αφορά στο πώς νίκησε ο Παναθηναϊκός. Όσον αφορά στη διαιτησία μια μικρή σημείωση:

Το “μία σου και μία μου” (ανάλογα την έδρα) μπορεί να αρέσει σε προέδρους και οπαδούς, για όσους αγαπάμε το μπάσκετ όμως, διαιτησίες σαν αυτές (συνολικά) των φετινών τελικών δεν συνάδουν με το αγωνιστικό επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ. Αυτούς ήθελε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και η ΚΕΔ/ΕΟΚ, αυτούς έχουν.

Αντί επιλόγου: Θα είναι κρίμα να μην κοιμηθεί ο σπουδαίος (χθες) Παναγιώτης Αναστόπουλος και οι έμπειροι Γιώργος Πουρσανίδης και Γιώργος Ανδρικόπουλος, επειδή δεν έδωσαν το καθαρό φάουλ που έκανε ο… Βασίλης Τολιόπουλος. Έτσι κι αλλιώς δεν έκρινε το αποτέλεσμα…

Υ.Γ.: Ο Ολυμπιακός δεν έχασε από τη διαιτησία. Ο Παναθηναϊκός νίκησε γιατί ήταν πολύ καλύτερος.

Υ.Γ.1: Η κίνηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ήταν με μια λέξη “απίστευτη”. Μπράβο.

kogas1010@gmail.com

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…