Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ Ο Δημήτρης Γαλάνης στο Διεθνές Σεμινάριο Ατομικής Βελτίωσης

Ο Δημήτρης Γαλάνης στο Διεθνές Σεμινάριο Ατομικής Βελτίωσης

Ο προπονητής Δημήτρης Γαλάνης θα δώσει το “παρών”, στις 16 και 17 Ιουνίου, στο Διεθνές Σεμινάριο Ατομικής Βελτίωσης που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης στη Θεσσαλονίκη.

Ο ίδιος δήλωσε για το σεμινάριο στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ: “Εκτός από τοπικά Σεμινάρια έχω κάνει και σε διεθνή πανεπιστημιακά, όμως δεν συγκρίνονται με αυτό. Είναι άκρως τιμητικό να είμαι ομιλητής σε ένα τέτοιο Σεμινάριο, το οποίο γίνεται και στη γενέτειρά μου. Τιμώ όλους τους ομιλητές αλλά προσωπικά είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι θα έχουμε ένα κοινό session μαζί με τον παγκοσμίου κλάσης θρύλο του μπάσκετ, τον Όντι Νόρις, ο οποίος είναι άψογος γνώστης του low post game. Εκτός από θρύλος του αθλήματος, great camper και NBA ambassador είναι κι ένας εξαιρετικός κι ακέραιος προσωπικός φίλος.

Στο κομμάτι του low post δεν χρειάζεται να πω πολλά για τα πράγματα που μπορεί να μάθει κάποιος από τον Όντι Νόρις. Η σύνδεση μεταξύ των δύο θεμάτων που θα αναλυθούν στην ομιλία είναι ότι ο τρόπος που αμυνόμαστε μας οδηγεί σε ένα πετυχημένο transition παιχνίδι ή όχι. Η λέξη “έμπνευση” στους νέους παίκτες είναι κομβική. Στην ομιλία θα γίνει αναφορά εκτός από τα ψυχολογικά χαρακτηριστικά, και στη δημιουργική προπόνηση και στα τρικ που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σε έναν αθλητή σε αναπτυξιακή ηλικία προκειμένου να τον οδηγούμε να αναπτύξει τις δεξιότητές του έχοντας φυσικά αρχές και δομές στο παιχνίδι μας”.

Για τη σημασία επιμόρφωσης των προπονητών, τέλος, τόνισε: “Πρώτα απ’ όλα, η μόρφωση δεν σταματάει ποτέ, καθώς είναι διαρκής. Η επιμόρφωση είναι μία αμφίδρομη διαδικασία στην οποία πρέπει να δίνεις και να παίρνεις και, παράλληλα, είναι μία συνδυαστική ικανότητα με πλουραλισμό στο μυαλό αλλά κυρίως στην ψυχή. Το ελληνικό μπάσκετ πορεύτηκε έχοντας τεράστιες επιδράσεις από το αμερικανικό μπάσκετ (ταξίδια στην Αμερική) κι από τη σερβική σχολή δημιουργώντας μέσα από μία εξελικτική διαδικασία το δικό του μοντέλο. Στο μπάσκετ που είναι τεράστιο και εξελίξιμο σε όλον τον κόσμο, το να μένεις στα ίδια στεγανά, σε οδηγεί σε κόπωση και σε πλατό απόδοσης. Το διαφορετικό που είναι η διαρκής επιμόρφωση σε οδηγεί σε νέα ανεξερεύνητα και δημιουργικά μονοπάτια. Εύχομαι να γίνει ένα δημιουργικό Σεμινάριο για όλους”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • Σχολή διαιτησίας του ΣΕΔΚΑ

    Στις 15 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί νέα σχολή διαιτησίας από τον ΣΕΔΚΑ. Ο Σύνδεσμος της Α…
  • Πήρε το ντέρμπι ο Ιάσονας

    Αήττητος παρέμεινε μετά τη διεξαγωγή και της 6ης αγωνιστικής της Α ΕΣΚΑ Κορασίδων ο Ιάσωνα…
  • Ένας αήττητος Φάρος

    Ο Φάρος Κερατσινίου ήρθε για να μείνει ή, μάλλον, για να πρωταγωνιστήσει στο μπάσκετ γυναι…
Περισσότερα από Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

ΣΕΠΚ: “Η επανέναρξη σε Α1 Γυναικών και η επιστροφή στα παρκέ για την Α2 να είναι μόνο η αρχή”

Ο ΣΕΠΚ με ανακοίνωση του χαιρέτισε την επανέναρξη του Πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών και τη…