Κεντρική NBA Κίνηση-“ματ” με Τζίμι Μπάτλερ οι Τίμπεργουλβς!

Κίνηση-“ματ” με Τζίμι Μπάτλερ οι Τίμπεργουλβς!

jimmy butler bulls

jimmy butler bulls

Η φήμη ότι ο Τζίμι Μπάτλερ ενδέχεται να γίνει κάτοικος Μινεσότα υπήρχε εκ των προτέρων και πλέον είναι γεγονός! Ο “Jimmy Buckets” ανταλλάχθηκε στους “λύκους” μαζί με το νο.16 του Ντραφτ, όπου επιλέχθηκε ο σέντερ, Τζάστιν Πάτον, δίνοντας στο Σικάγο τους Ζακ ΛαΒίν και Κρις Νταν, μαζί με το νο.7 του Ντραφτ, δηλαδή τον Λόρι Μάρκανεν.

//platform.twitter.com/widgets.js

//platform.twitter.com/widgets.js

Ο Μπάτλερ βρισκόταν στο Παρίσι όταν έμαθε για την παραπάνω εξέλιξη, όπως αναφέρει το ESPN, με τον ατζέντη του, Μπέρνι Λι να τον ενημερώνει κατάλληλα. Ο ίδιος ο Μπάτλερ επέλεξε να μην σχολιάσει το γεγονός αυτό.

Ο κόουτς των Τίμπεργουλβς, Τομ Θίμποντο είχε προσεγγίσει τον Μπάτλερ και κατά την περσινή βραδιά του Ντραφτ, προκειμένου να πραγματοποιηθεί το περίφημο “reunion” ανάμεσά τους, καθώς συνυπήρχαν επί 4 σεζόν στο Σικάγο. Εν τέλει τα κατάφερε φέτος, δίνοντας στη Μινεσότα μια έξτρα δυναμική, η οποία είναι αρκετή για να την καταστήσει ως μόνιμο “θαμώνα” των δυτικών πλέι-οφ.

Ο Μπάτλερ ολοκλήρωσε την περασμένη σεζόν με 23.9 πόντους, 6.2 ριμπάουντ και 5.5 ασίστ ανά αγώνα, όντας ένας εκ των κορυφαίων παικτών του πλανήτη, όσον αφορά τη δημιουργία σουτ μετά από ντρίμπλα ενώ είναι ικανός να πάρει ένα ολόκληρο παιχνίδι πάνω του. Κερδίζει με ευκολία τα φάουλ και δεν διστάζει να “μπουκάρει” στη ρακέτα, με σκοπό να σκοράρει προ των αντιπάλων ψηλών. Δεν πρέπει, φυσικά, να λησμονηθούν και οι αμυντικές του αρετές, καθώς είναι ένας εκ των κορυφαίων περιφερειακών αμυντικών του NBA, αποτελώντας τον ορισμό του “two-way player“. Τέλος, η ηγετική του στόφα μπορεί να δώσει την ευκαιρία στους νεαρούς Τίμπεργουλβς, ώστε να “ξεκολλούν” στα κρίσιμα σημεία, κάτι που γινόταν κατά κόρον πέρσι. Η τριάδα Μπάτλερ-Τάουνς-Γουίγκινς αναμένεται να απασχολήσει έντονα τον “πλανήτη” του NBA για αρκετό καιρό.

Από την άλλη, οι Μπουλς μπαίνουν σε φάση ανοικοδόμησης μετά από μια σεζόν που “σημαδεύτηκε” από πολύ γκρίνια και εκνευρισμό. Ο καλύτερος παίκτης της ομάδας αποχώρησε, με τον ΛαΒίν να “γεμίζει” τη θέση του στον ρόλο του σούτινγκ γκαρντ. Την περσινή σεζόν είχε 18.9 πόντους ανά αγώνα αλλά ο σοβαρός τραυματισμός του δεν του επέτρεψε να επεκτείνει την πορεία του. Ακόμη, ο Νταν θα αναλάβει καθήκοντα μπακ-απ πλέι-μέικερ, όντας ένας πολύ ικανός αμυντικός, αν και η ρούκι χρονιά του δεν ήταν και η πλέον ιδανική. Τέλος, ο Μάρκανεν θα “εισβάλλει” στα παρκέ του NBA, με τον συνδυασμό ύψους και εκτελεστικής δεινότητας να είναι ιδιαίτερα ελκυστικός.

//platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…