Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Κυριάκο, μέχρι κι ο αγράμματος “έμαθε”

Κυριάκο, μέχρι κι ο αγράμματος “έμαθε”

ioannou-nikos-odke4

Έχει αναρωτηθεί πολλές φορές ο “αγράμματος” τι ακριβώς διδάσκουμε στο ΙΕΚ, το οποίο μας τιμά με την εμπιστοσύνη της. Λογικό, καθώς ακόμα ο ίδιος δυσκολεύεται να ξεχωρίσει τα άρθρα, με αποτέλεσμα ενίοτε να εμφανίζει “τον Βάσω Τσαρούχα“. Η περίπτωσή του δεν εμπίπτει στη δική μας αρμοδιότητα (πρέπει να αναζητήσει δασκάλους πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για να καλύψει τα κενά του), αλλά ακόμα κι αυτόν τον βοηθήσαμε. Του μάθαμε να κάνει ρεπορτάζ.

Όταν παρουσιάσαμε τα διπλώματα του Νίκου Ιωάννου, ψέλλιζε ότι ο Κυριάκος Παντελίδης δεν μπορούσε να γίνει… πράκτορας και πως για να βρει τα διπλώματα του πρώην Γ.Γ. της ΟΔΚΕ, έπρεπε να έχει δίπλωμα κατασκόπου. Αίφνης, ο “υπερκατάσκοπος” βρήκε τα επίσημα έγγραφα της ΦΙΜΠΑ προς την ΕΟΚ και μπράβο του. Μαθαίνει. Έχει δρόμο μπροστά του αλλά μαθαίνει.

Μας εντυπωσίασε η πρόοδός του, όχι βεβαίως και το γεγονός ότι η Ελληνική Ομοσπονδία έχει ξεπέσει τόσο χαμηλά ώστε να δίνει έγγραφα σε ανυπόγραφα ψευδομπλόκ. Δεν μας εξέπληξε, γιατί απλά γνωρίζουμε τον ρόλο που διαδραματίζει ο ανώνυμος και ανορθόγραφος υπηρέτης των συμφερόντων τους.

Στην ουσία του θέματος, αφού η ΕΟΚ είχε το δικαίωμα να αποφασίσει, γιατί άφησε το Υπουργείο Παιδείας να κάνει “παιχνίδι” με το παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα και να στείλει διαιτητές στην Κροατία; Το γνωρίζουμε από την πρώτη μέρα, αλλά θέλουμε και να διασκεδάσουμε (με τον αγράμματο), και να αποκαλυφθεί η διασύνδεση μεταξύ τους (για να μην το παίζουν “δεν τον ξέρουμε, δεν τον γνωρίζουμε“).

Ο λόγος, λοιπόν, που το Υπουργείο Παιδείας διάλεξε τους διαιτητές (και φυσικά προτίμησε εκείνους που είχαν δίπλωμα γυμναστή) είναι πως η ΕΟΚ δεν είχε -ή δεν είχε πρόθεση- να καλύψει τα εισιτήρια, τα οποία είχαν ήδη εκδοθεί. Δεν αποζημίωσε τους διαιτητές, γι’ αυτό κι έκανε πίσω. Δηλαδή, για να το καταλάβετε, αποποιήθηκε της δικαιοδοσίας της για λιγότερα από 400 ευρώ.

Έχει κι άλλα διπλώματα

Πάμε, όμως, και στο θέμα του Νίκου Ιωάννου, καθώς κάτι χρωστάμε. Βρήκαμε άλλο ένα δίπλωμα, από αυτά που ΔΕΝ μπορεί να βρει ο Κυριάκος Παντελίδης. Αυτό του Εθνικού Διαιτητή Σερβίας, που είναι υψηλότερο εκείνου του διαιτητή Βελιγραδίου (δείτε εδώ). Ο πρόεδρος του συνδέσμου Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας, ο οποίος ελαφρά την καρδία διέγραψε ένα ιστορικό μέλος της διαιτησίας, δεν κατόρθωσε να βρει κανένα από τα χαρτιά που παρουσιάσαμε.

ioannou-nikos-diploma6

Προφανώς δεν θα γνώριζε προσωπικά τον κ. Ιωάννου… Τι όχι; Λέτε να γνωρίζονταν; Από τα πρώτα βήματα του κ. Παντελίδη, να τον έπαιρνε από το χεράκι ο κ. Ιωάννου και να τον καθοδηγούσε; Δεν θα απαντήσουμε (ακόμα) εμείς. Θα δώσουμε την ευκαιρία στον αγράμματο, τώρα που έχει ρέντα κι αρχίζει και παριστάνει τον ρεπόρτερ, να το βρει.

Να δούμε, βρε παιδί μου, αν δεν πάρει γραμμή, μπορεί να πάρει χαμπάρι; Εμείς λέμε ΟΧΙ, αλλά πάλι καθένας δικαιούται μια ευκαιρία. Όπως κι ο κ. Παντελίδης, που μπορεί να εξηγήσει -σε μας, στον κόσμο του μπάσκετ, στον σύνδεσμό του- πώς και δεν ήξερε για τα διπλώματα του κ. Ιωάννου.

Επειδή μας βρήκατε στις καλές μας, άντε χαλάλι σας. Μην ασχοληθείτε με τα πτυχία του πρώην Γ.Γ. της ΟΔΚΕ, τα βρήκαμε εμείς για σας. Μήπως μπορείτε να φέρετε το δικό σας; Να βρείτε το προστάζ του 2000 και να σημειώσετε στα ονόματα των επιτυχόντων το δικό σας;

Αν δεν μπορείτε εσείς, ο “ρεπόρτερ φάντασμα” μπορεί;

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Ρεάλ Μαδρίτης – Ερυθρός Αστέρας 77-79: Μεγάλο “διπλό” με σούπερ άμυνα και Γουόλντεν!

Πολύ μεγάλο «διπλό» πήρε ο Ερυθρός Αστέρας στην Μαδρίτη επικρατώντας με 79-77 της Ρεάλ, στ…