Κεντρική Διεθνή “Ίσως είναι καλύτερα που θα έχουμε έναν αγώνα την εβδομάδα”

“Ίσως είναι καλύτερα που θα έχουμε έναν αγώνα την εβδομάδα”

Euroleague 4

euroleague-bartzokas-barcelona

Σε δηλώσεις του ο Γιώργος Μπαρτζώκας υποστήριξε πως το να δίνει η ομάδα του έναν αγώνα την βδομάδα πλεόν, είναι καλύτερο, ενώ ακόμα θα έχει και περισσότερο χρόνο να επικεντρώνεται στις αναμετρήσεις του ισπανικού πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας:
“Έχουμε προετοιμαστεί για αυτό το παιχνίδι σαν να είναι ένα κανονικό παιχνίδια. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχουμε βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά πρέπει να παίξουμε κόντρα σε μία ομάδα με δυνατή έδρα. Είναι μία καλή ευκαιρία να δοκιμαστούμε πνευματικά.”

O Γιώργος Μπαρτζώκας υποστήριξε πως παρόλο που τους στεναχωρεί ο αποκλεισμός ίσως τελικά να κάνει καλό στην ομάδα, αφού θα έχει περισσότερο χρόνο να προετοιμαστεί για τους αγώνες του ισπανικού πρωταθλήματος.
“Συνήθως προτιμώ να παίζουμε δύο αγώνες την εβδομάδα. Αν θες να γίνεις σπουδαία ομάδα είναι καλύτερο αυτό, επειδή όλοι βελτιώνονται μέσα από αυτή την διαδικασία. Την δεδομένη στιγμή ωστόσο ίσως να είναι καλύτερο για εμάς ότι από εδώ και πέρα θα δίνουμε μόνο έναν αγώνα την εβδομάδα.

Θα μπορούμε να ετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι και να ξεπεράσουν οι παίκτες μας τους τραυματισμούς τους ενόψει της συνέχειας του Πρωταθλήματος. Η ζωή μας θα είναι πιο φυσιολογική από εδώ και πέρα, αν και θέλαμε να συνεχίσουμε στην Ευρωλίγκα. Δεν τα καταφέραμε, αλλά θεωρώ πλέον ότι έχοντας έναν αγώνα την εβδομάδα θα μπορούμε να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για τους αγώνες του Ισπανικού Πρωταθλήματος.”

Τέλος, ο προπονητής της Μπαρτσελόνα δήλωσε πως ο σύλλογος της Καταλονίας μπορεί να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος παρά τις μέχρι τώρα κακές του εμφανίσεις, λόγω των πολλών τραυματισμών, φέρνοντας ως παράδειγμα τους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος το 2013.
“Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει και πώς θα επηρεαστούν οι ομάδες από τις Ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις. Όταν ήμουν στον Ολυμπιακό κατακτήσαμε την Ευρωλίγκα και όταν επιστρέψαμε στην Ελλάδα χάσαμε στους Τελικούς με 3-0 από τον Παναθηναϊκό, επειδή είχε κίνητρο κόντρα στον Πρωταθλητή Ευρώπης και εμείς είχαμε “αδειάσειψυχολογικά.

Το ίδιο είχε συμβεί και το 2014 ανάμεσα στη Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ, όταν η Ρεάλ συνέτριψε στο Final Four την Μπαρτσελόνα, αλλά ακολούθως έχασε το Πρωτάθλημα από την Μπάρτσα.

Όλα έχουν σχέσει με το timing, σε τι κατάσταση βρίσκεσαι και την τύχη. Δεν ξέρουμε πώς θα επηρεαστούν η Ρεάλ και η Μπασκόνια από τις Ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις. Εμείς πρέπει απλώς να είμαστε έτοιμοι ως ομάδα για το φινάλε της σεζόν.”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αργύρης Δεκαβάλλας
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…