Κεντρική Ψαγμένα Εφές – Ολυμπιακός 64-60

Εφές – Ολυμπιακός 64-60

olympiakos efes spanoulis

olympiakos-efes-spanoulis

Ένα βήμα μακριά από το να γίνει η δεύτερη τουρκική ομάδα που θα εξασφαλίσει την πρόκριση της στο Final Four της Πόλης είναι η Εφές Αναντολού. Η ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς επικράτησε εντός έδρας του Ολυμπιακού με 64-60, στο τρίτο παιχνίδι της μεταξύ τους σειράς για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας κι έκανε το 2-1.

Το επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένο για την Παρασκευή (28/4), όπου οι Τούρκοι θα προσπαθήσουν να “σφραγίσουν” την πρόκριση, ενώ ο Ολυμπιακός θα τα δώσει όλα για να φέρει τη σειρά ξανά στο Φάληρο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν και πάλι ο Μπράιαντ Ντάνστον, ο οποίος μέτρησε 16 πόντους και 9 ριμπάουντ, “σκοτώνοντας” πάλι την πρώην του ομάδα. Από τους ηττημένους, ξεχώρισε ο Βασίλης Σπανούλης με 15 πόντους και 2 μεγάλα τρίποντα στο φινάλε. Ωστόσο, υπέπεσε σε 8 λάθη, τα οποία στοίχησαν στους Πειραιώτες.

O “Kill Bill”, ο οποίος ήταν κακός στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, πήρε την ομάδα πάνω του στα τελευταία δευτερόλεπτα και λίγο έλειψε να πάρει μόνος του το παιχνίδι. Ευστόχησε σε δύο μεγάλα τρίποντα, ωστόσο αστόχησε στο τρίτο (ήταν εξαιρετικά δύσκολο), με αποτέλεσμα η Εφές να “κλειδώσει” τη νίκη.

Ο Ολυμπιακός έλεγχε το παιχνίδι μέχρι και το 14′ (17-23), ωστόσο κατέρρευσε αδικαιολόγητα στα τελευταία λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου. Η Εφές ξέφυγε με 6 πόντους (33-27), με τον Ολυμπιακό να είναι κάκιστος και στα πρώτα πέντε λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, βλέποντας τη διαφορά να ξεφεύγει στους 14 πόντους (41-27).

Οι Πειραίωτες προσπάθησαν να κάνουν την ανατροπή στο τέταρτο δεκάλεπτο και πλησίασαν στον πόντο (61-60) τους Τούρκους λίγα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε με απίστευτα τρίποντα του Σπανούλη. Με το σκορ στο 63-60, έπειτα από 2 εύστοχες βολές του Ερτέλ, ο Σπανούλης είχε την ευκαιρία να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, αλλά αστόχησε στο τρίποντο της ισοφάρισης.

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 33-27, 51-37, 64-60.
ΕΦΕΣ (Περάσοβιτς): Τόμας, Χάνεϊκατ 6, Μπαλμπάι, Μπράουν 12, Οσμάν 4, Γκρέιντζερ 11 (1), Ερτέλ 13 (1), Πολ, Ντάνστον 16, Κιρκ 2.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Γκριν 8 (1), Μπιρτς 6, Γιανγκ 3, Παπαπέτρου 5 (1), Σπανούλης 15 (3), Ουότερς, Αγραβάνης, Μιλουτίνοβ, Πρίντεζης 8, Παπανικολάου 7 (1), Μάντζαρης 8.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ψαγμένα

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…