Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Ο… θρίαμβος της Γενεύης! (vids)

Ο… θρίαμβος της Γενεύης! (vids)

paok tropaio

paok tropaioΤο παρελθόν του ΠΑΟΚ είναι “γεμάτο” σε ευχάριστες αναμνήσεις και θα γυρίσουμε τον χρόνο πίσω για να θυμηθούμε μια μεγάλη στιγμή του “Δικεφάλου”… Σήμερα (26/3) συμπληρώνονται ακριβώς 26 χρόνια από την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης από τους “ασπρόμαυρους”.

Ήταν 26 Mαρτίου του 1991 όταν ο ΠΑΟΚ στην Γενεύη αντιμετώπισε την Σαραγόσα. Την “γονάτισε” κερδίζοντας με 76-72 και έτσι ο “Δικέφαλος” (με τεχνικό τον Ντράγκαν Σάκοτα) κατέκτησε το τρόπαιο. Ένας πραγματικός θρίαμβος για τον ΠΑΟΚ που “έφερνε” στην Ελλάδα τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο μετά από εκείνον της ΑΕΚ το 1968.

Η 2winbet.gr θα προσφέρει στους πελάτες της τις καλύτερες αποδόσεις της αγοράς και live betting σε όλα τα παιχνίδια των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων αλλά και αυτά του ΝΒΑ, για το οποίο θα υπάρχει και LIVE STREAMING!

Επιβράβευση των προσπαθειών…

Εκείνο το τρόπαιο ήταν μια επιβράβευση των μεγάλων προσπαθειών που έκανε τότε ο Νίκος Βεζυρτζής για να φτάσει τον ΠΑΟΚ στην κορυφή. Ο τότε πρόεδρος του “Δικεφάλου” “ξόδεψε” πολλά λεφτά για να κάνει “μεγάλο” τον ΠΑΟΚ προκειμένου να πάρει τα… σκήπτρα από τον Άρη αλλά και για να δει τους “ασπρόμαυρους” να πρωταγωνιστούν στην Ευρώπη. Το κατάφερε αυτό το τελευταίο το 1991 με την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων.

avezirtzisΟ Βεζυρτζής, μάλιστα, σε κάποια στιγμή κατά την διάρκεια του αγώνα με την Σαραγόσα ανέλαβε τον ρόλο να… ηρεμήσει τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που εκνευρίστηκαν με διαιτητικές αποφάσεις (Φασούλας, Παπαχρόνης και Ιωάννου είχαν αποβληθεί με πέντε φάουλ). Χρειάστηκε να πάρει το μικρόφωνο ο τότε πρόεδρος του “Δικεφάλου” και να μιλήσει στον κόσμο για να συνεχιστεί το ματς μετά την ρίψη αντικειμένων.

Οι πόντοι του ΠΑΟΚ απέναντι στην Σαραγόσα: Πρέλεβιτς 31 (3), Μπάρλοου 20, Σταυρόπουλος 15 (1), Φασούλας 7, Ιωάννου 3, Μακαράς, Παπαχρόνης, Μπουντούρης

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…