Οι αντιδράσεις για τη δήλωση του Γιώργου Βασιλακόπουλου περί πιθανής εμπλοκής της μουσουλμανικής μειονότητας της Ξάνθης στον τελικό του Κυπέλλου σε περίπτωση που διεξαγόταν εκεί, αναζωπυρώθηκαν μετά το χθεσινό φιάσκο στο “Nick Galis Hall“. Χαρακτηριστική είναι η δημοσίευση του thrakisports.gr, στην οποία αναφέρεται πως η αναμέτρηση μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Άρη -εν τέλει- “δεν άξιζε της φιλοξενίας των Θρακιωτών”.
Η δημοσίευση:
“Ο Παναθηναϊκός πανηγυρίζει την κατάκτηση του 18ου Κυπέλλου Ελλάδος στην ιστορία του, αλλά όσοι βρεθήκαμε στο Αλεξάνδρειο μόνο για τον αγώνα δεν συζητάμε αυτές τις πρώτες ώρες μετά την απονομή του πρώτου τροπαίου της χρονιάς σε οποιοδήποτε σπορ.
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με πλέον της μιας ώρας καθυστέρηση και αφού βρέθηκε στον αέρα, καθώς όπως αποδείχθηκε και από βίντεο που δημοσιεύθηκαν, παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, οπαδοί του Άρη κατάφεραν να μπουκάρουν στο γήπεδο χωρίς να έχουν ούτε μαγικό χαρτάκι ούτε ταυτότητας. Και όμως τα κατάφεραν.
Παρά τα αυξημένα υποτίθεται μέτρα της αστυνομίας, πέρασαν μέσα στο Αλεξάνδρειο και φωτοβολίδες και μάλιστα φαίνεται ότι πέρασαν και φονικά στυλό, με αποτέλεσμα τόσο πριν όσο και κυρίως μετά τη λήξη του τελικού να υπάρξει ανταλλαγή και να μετατραπεί ένας κλειστός χώρος σε… θάλαμο αερίων. Ουδείς μπορούσε να δει καθαρά την απονομή, κάπως καλύτερα μόνο οι οπαδοί του Παναθηναϊκού μπροστά στους οποίους έγινε.
Η μία διοίκηση κατηγορεί την άλλη, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να φεύγει πριν από την έναρξη του αγώνα καταγγέλοντας τη διοίκηση Λάσκαρη και να επιστρέφει για την απονομή και τις φωτογραφίες, τη δε πλευρά του Άρη να γνωστοποιεί ότι οπαδοί του “τριφυλλιού” μπούκαραν στα αποδυτήρια της ομάδας και έκλεψαν προσωπικά αντικείμενα των παικτών.
Και όλα αυτά σε έναν αγώνα που υποτίθεται ότι όσοι πήραν εισιτήριο, πρόσκληση ή διαπίστευση έχουν διπλο- και τριπλοτσεκαριστεί, έχουν δώσει αστυνομικές ταυτότητες, είναι γνωστοί στις αρχές και στις ομάδες. Αλλά είναι προφανές ότι τόσο οι αρχές όσο και οι ομάδες και η διοργανώτρια αρχή είτε δεν μπορούν είτε δεν θέλουν είτε και τα δύο μαζί.
Τελικά ο Βασιλακόπουλος κάτι ήξερε. Δεν παύει να είναι άκομψη η δήλωσή του όπως διατυπώθηκε, αλλά με βάση την επεξήγησή της, είναι αλήθεια ότι και στρατούς των δυο ομάδων είδαμε και τα επεισόδια όχι απλά δεν απετράπησαν, αλλά πήραν και μεγάλη έκταση.
Αν σας αρέσουν τέτοιοι τελικοί, χάρισμά σας! Στη Θράκη μας θέλουμε τέτοιες διοργανώσεις να είναι ΓΙΟΡΤΗ! Να πηγαίνουν παιδιά, οικογένειες, σχολεία. Όπως όταν, πριν από τρία χρόνια, φιλοξενήθηκε το φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ του βόλεϊ στην Αλεξανδρούπολη. Και ακόμα πιο παλιά φάιναλ φορ Κυπέλλου του βόλεϊ και στην Ξάνθη.
Για να συμβεί όμως αυτό, αν ποτέ μας αφήσετε να φιλοξενήσουμε κάποιον τέτοιο τελικό, θα μας αφήσετε και να τον διοργανώσουμε. Όχι απλά να τον φιλοξενήσουμε και να υποστούμε τα σπασμένα. Δεν θα μας επιβάλετε εσείς ποιους θα φέρετε. Γιατί ο τελικός σε οποιοδήποτε άθλημα οφείλει να είναι γιορτή και τέτοιες αναμετρήσεις να μπορούν να τις παρακολουθούν οικογένειες, παιδιά, ακαδημίες, σχολεία, οι τοπικές κοινωνίες.
Έτσι όπως έγινε αυτός ο τελικός, έτσι όπως διοργανώθηκε και μάλιστα με… απόντες την πλειοψηφία των διοργανωτών (!), η αλήθεια είναι ότι ΔΕΝ ΑΞΙΖΕ ΤΗΣ ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ. Τελεία και παύλα.
Και αν είναι οι τελικοί να συνεχίσουν να διεξάγονται με αυτόν τον τρόπο, ξέροντας εξ ορισμού ότι θα πάνε λίγοι αλλά Ταλιμπάν, οι λεγόμενοι “στρατοί των ομάδων“, τότε καλύτερα αυτές οι διοργανώσεις να καταργηθούν. Και σε κάθε περίπτωση, δεν τις θέλουμε στη Θράκη μας…”.