Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Βασιλακόπουλος: “Φοβηθήκαμε την εμπλοκή της μουσουλμανικής μειονότητας”

Βασιλακόπουλος: “Φοβηθήκαμε την εμπλοκή της μουσουλμανικής μειονότητας”

vasilakopoulos new2

vasilakopoulos-new2

Οι μέρες περνούν κι ακόμα δεν έχει γίνει επίσημα γνωστό το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, μίλησε στον Arena Fm για το θέμα της έδρας του τελικού, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η επιλογή της Ξάνθης απορρίφθηκε λόγω πιθανής εμπλοκής της μουσουλμανικής μειονότητας (!).

Συνολικά 12 ματς του NBA τα ξημερώματα της Πέμπτης (στο πρόγραμμα και η ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, οι Μπακς που θα παίξουν κόντρα στους Τζαζ). Ολα τα παιχνίδια με Live Streaming και τις υψηλότερες αποδόσεις της αγοράς στην 2winbet.gr!

“Έχουμε κάνει εθνικό θέμα τον τελικό μπάσκετ. Πρέπει να είναι μια γιορτή αλλά η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική κοινωνία δεν το επιτρέπει αυτό. Δείτε τι συνέβη με το φάιναλ φορ του Λιγκ καπ του βόλεϊ που ήταν να γίνει στην Κύπρο, επειδή παρενέβη το υπουργείο δημόσιας τάξης, γιατί είχαν από τις μυστικές υπηρεσίες πληροφορίες ότι θα γίνουν έκτροπα. Πρέπει να βρίσκουμε τον χώρο που πληροί όλους τους όρους ασφαλείας. Έχουμε ζήσει εμπειρίες γι’ αυτό το ψάχνουμε την καλύτερη λύση στην σημερινή πραγματικότητα”, δήλωσε.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: “Συνήλθε η επιτροπή της ΕΟΚ και της αστυνομίας και αν δεν είναι η Λάρισα θα είναι η Αθήνα. Την αποδέχθηκαν όλοι αυτήν την εισήγηση. Μπορεί και εντός της ημέρας να ανακοινωθεί το που θα γίνει ο τελικός. Θέμα ασφαλείας είναι που μόνο η αστυνομία μπορεί να μας βεβαιώσει. Στη Λάρισα προέκυψε και ένα άλλο ντεζαβαντάζ, που είναι οι αγροτικές κινητοποιήσεις. Δεν διαφωνώ ότι δεν είναι φερ πλέι να γίνει ο αγώνας στην έδρα ενός φιναλίστ. Ζητήσαμε το ΣΕΦ αλλά δε μας το δίνουν“.

Για το γεγονός πως απορρίφθηκε η Ξάνθη: “Η Ξάνθη είναι σε ένα ευαίσθητο σημείο. Φοβηθήκαμε μήπως είχαμε με τους στρατούς των δυο ομάδων και εμπλοκή της μουσουλμανικής μειονότητας.Το πρόβλημα έχει δημιουργήσει η ίδια η κοινωνία. Εδώ δεν μπορεί να κάνει συναυλία ο Νταλάρας”.

Τέλος, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος κατέληξε: “Θα δοθούν ίδια εισιτήρια στις δυο ομάδες. Αν προκριθεί το κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάεων δε θα γίνει ίδια μέρα ο τελικός με το ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Χρειάζεται επίδειξη ευθύνης και αγάπης στο άθλημα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Φασούλας: «Κύριε Βρούτση πάρτε θέση»

Ο Παναγιώτης Φασούλας καλεί τον υπουργό να φέρει ισονομία στο μπάσκετ. Ο συνδυασμός «Πρώτα…