Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα 71-65

Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα 71-65

bourousis panathinaikos barcelona

bourousis panathinaikos-barcelona

Άμυνα και Μπουρούσης…
Επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ύστερα από τη “βαριά” ήττα στην Πόλη από τη Φενέρμπαχτσε, επικράτησε εντός έδρας της Μπαρτσελόνα με 71-65, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Eυρωλίγκας.

Ο Τσάβι Πασκουάλ “πλήγωσε” για πρώτη φορά την πρώην του ομάδα, με τους “πράσινους” να ανεβαίνουν στο 11-8 και να κάνουν αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή τους στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Από την πλευρά της, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα υποχώρησε στο 8-11, προστατεύοντας τουλάχιστον τη διαφορά που κέρδισε τον Παναθηναϊκό στο πρώτο παιχνίδι.

Οι “πράσινοι” έβγαλαν πολύ ενέργεια στο παρκέ, έπαιξαν σκυλίσια άμυνα κι ευτύχησαν να έχουν σε τρομερό βράδυ τον Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος έβαλε τους αντίπαλους ψηλούς στα καλάθια, πραγματοποιώντας τρομερή εμφάνιση (με διαφορά την καλύτερη του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο διεθνής Έλληνας σέντερ μέτρησε 14 πόντους, 11 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 τάπες σε 32 λεπτά συμμετοχής, βοηθώντας τα μέγιστα σε άμυνα κι επίθεση. Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Νίκο Παππά, ο οποίος επέστρεψε σε αγώνα Ευρωλίγκας, δίνοντας ότι είχε στο παρκέ.

Ο αγώνας:

Ο Κρις Σίνγκλετον προερχόταν από τραυματισμό, με τον Τσάβι Πασκουάλ να ξεκινάει στη βασική πεντάδα τον Γιάννη Μπουρούση. Ο διεθνής Έλληνας σέντερ αποτέλεσε σημείο αναφοράς στην επίθεση του “τριφυλλιού”, με τον Καρδιτσιώτη άσο να τροφοδοτείται συνέχεια από τους συμπαίκτες του, προκειμένου να παίξει τον Άντε Τόμιτς κοντά στο καλάθι ή και μακριά απ’ αυτό.

Το σκορ ήταν ιδιαίτερο χαμηλό στο πρώτο δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται, έχοντας μεγάλη αμυντική προσήλωση. Με τρίποντο του Φελντέιν, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 11-7 στο 5′, με τους “πράσινους” να κλείνουν το πρώτο δεκάλεπτο, όντας μπροστά στο σκορ με 15-13.

Ο Τσάβι Πασκουάλ έριξε στο παρκέ στο δεύτερο δεκάλεπτο τον Κρις Σίνγκλετον, ο οποίος ήταν αμφίβολος μέχρι την τελευταία στιγμή, τον Κέι Σι Ρίβερς, αλλά και τον Νικό Παππά, ο οποίος επανήλθε στο ροτέισον του Καταλανού τεχνικού σε παιχνίδι Ευρωλίγκας, μετά την εξαιρετική εμφάνιση που πραγματοποίησε κόντρα στον Προμηθέα. Ο Έλληνας γκαρντ έβγαλε ενέργεια στο παρκέ (ειδικά στην άμυνα), ενώ το σκορ στον Παναθηναϊκό το έδωσαν οι δύο Αμερικανοί. Σίνγκλετον και Ρίβερς “εκτέλεσαν” τους Καταλανούς πίσω από τη γραμμή των 6,75, βοηθώντας τον Παναθηναϊκό να ξεκολλήσει στην επίθεση (22-25 στο 15′). Με σερί 12-0, οι “πράσινοι” ξέφυγαν με 9 πόντους (34-25 στο 18′), με την Μπαρτσελόνα να ρίχνει τη διαφορά στους 7 πόντους (36-29) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του αγώνα και στο τρίτο δεκάλεπτο, ωστόσο αδυνατούσε να δημιουργήσει μία διαφορά ασφαλείας. Όποτε οι “πράσινοι” έπαιρναν μία διαφορά κοντά στους 10 πόντους (39-29, 46-38), οι Καταλανοί έβρισκαν τρόπο, κυρίως με τον Ράις, να επιστρέφουν στη διεκδίκηση του αγώνα (46-43). Ο Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση με τη φανέλα του Παναθηναϊκού τα έδωσε.. όλα στο παρκέ. Έβγαλε ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ, αποτελώντας με διαφορά τον κορυφαίο παίκτη του “τριφυλλιού” στο τρίτο δεκάλεπτο, το οποίο με τους “πράσινους” μπροστά στο σκορ με 54-46.

Ο Παναθηναϊκός κόλλησε στην επίθεση στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου, με την Μπαρτσελόνα να πετυχαίνει μεγάλα σουτ (Κόπονεν, Βεζένκοφ) και να μειώνει στον πόντο (55-54 στο 33′). Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έπαιξε σκυλίσια άμυνα, κράτησε την Μπαρτσελόνα για σχεδόν τρία λεπτά με δύο πόντους και ξέφυγε εκ νέου με 7 πόντους (63-56 στο 35′).

Η Μπαρτσελόνα δεν κατέθεσε τα όπλα. Ο Φαβεράνι έκανε ζημιά στον Παναθηναϊκό, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να μειώνει στους 4 πόντους (69-65) στο 37:25. Οι “πράσινοι”, όμως, επιστράτευσαν και πάλι την άμυνα τους, κράτησαν στο μηδέν του Καταλανούς μέχρι το τέλος του αγώνα κι έφτασαν στην τελική επικράτηση.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 10 (3), Νίκολς, Ρίβερς 13 (3), Τζέιμς 10, Παππάς 2, Φελντέιν 8 (2), Γκάμπριελ 7 (1), Τζεντίλε 2, Μπουρούσης 14 (1 τρίπ., 11 ριμπ., 3 ασ. 2 κοψ.), Καλάθης 5.
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Μπαρτζώκας): Ράις 12 (3), Ντόλμαν 11 (2), Κλαβέρ 5 (1), Ναβάρο 5, Φαβεράνι 10, Κόπονεν 10 (1), Ρένφρο, Περπέρογλου, Τόμιτς 4.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…