Κεντρική Basket League Ολυμπιακός “Κλειδί η άμυνα”

“Κλειδί η άμυνα”

giannis sfairopoulos olympiacos

giannis-sfairopoulos-olympiacos

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δήλωσε πως η άμυνα χάρισε στον Ολυμπιακό τη νίκη κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Ο Έλληνας τεχνικός εξέφρασε κάποια παράπονα για την παρουσία του κόσμου στα προηγούμενα παιχνίδια.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα:“Πιστεύω πως είχαμε ένα καλό παιχνίδι και γενικά το κοντρολάραμε. Μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ θέλαμε να παίξουμε καλύτερη άμυνα και πιστεύω πως ο στόχος μας ήταν πετυχημένος. Δεχθήκαμε μόλις 65 πόντους, από τη μία πλευρά είμαστε ευχαριστημένοι, αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει κάποιος πόντους από λάθη. Γενικά η καλή μας άμυνα ήταν το κλειδί για τη νίκη. Στο τρίτο δεκάλεπτο δεχτήκαμε μόνο εννιά πόντους και φτάσαμε στη μεγαλύτερη διαφορά μας. Θεωρώ πως εκεί κρίθηκε το ματς. Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους που ήρθαν και υποστήριξαν την ομάδα. Εχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας και θέλουμε τη βοήθειά τους σε κάθε αγώνα. Θέλουμε το γήπεδο γεμάτο σε κάθε αγώνα, γιατί δεν είναι εύκολο να παίζεις σε γεμάτα γήπεδα όπως έγινε στο Κάουνας. Εμείς δεν έχουμε δει ακόμη γεμάτο γήπεδο στην έδρα μας και θέλουμε τη συμπαράσταση του κόσμου περισσότερο από ό,τι μέχρι τώρα”.

Για το αν το κλίμα που επικρατούσε στις εξέδρες επηρέασε τους παίκτες:“”Η ατμόσφαιρα ήταν σε βάρος της συγκέντρωσης για ένα κρίσιμο παιχνίδι, αλλά οι παίκτες μας ήταν συγκεντρωμένοι, ειδικά στην άμυνα. Η επίθεσή μας δεν πήγε τόσο καλά στο δεύτερο ημίχρονο, όπως στο πρώτο. Χάσαμε εκεί λίγο τη συγκέντρωση και την αποφασιστικότητά μας”.

Για το μοίρασμα του χρόνου συμμετοχής και τον Ερικ Γκριν:”Από την αρχή της χρονιάς έχουμε χτίσει την ομάδα για να χρησιμοποιεί όλους τους παίκτες. Ολοι πρέπει να είναι έτοιμοι να παίξουν, τους εμπιστεύομαι και το δείχνω. Πιστεύω στην ομαδικότητα και στο σύνολο. Σήμερα όσοι μπήκαν προσπάθησαν για το καλύτερο. Πολλές φορές κατηγορήθηκα για το rotation, αλλά το πώς πρέπει να προετοιμάζεις την ομάδα είναι πιο σημαντικό. Ο Ολυμπιακός έχει ένα γεμάτο ρόστερ. Όσο για τον Γκριν, έχει μπει στη φιλοσοφία της ομάδας και προσφέρει σε πολλούς τομείς πλέον. Οι εμφανίσεις του πλέον είναι πιο ολοκληρωμένες και τον έχουν ανεβάσει επίπεδο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Παπάζογλου
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Ελπίζουμε να είμαστε λίγο πιο τυχεροί σ’ αυτό το Final Four»

Ανυπόμονος για το FinalFour της Euroleague δηλώνει ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Στις δηλώσεις του…