Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Ο τεράστιος και οι άθλιοι

Ο τεράστιος και οι άθλιοι

dimitris diamantidis1

dimitris-diamantidis1

Γιώργος ΚογκαλίδηςΟ, πάντα εύστοχος και με ιδιαίτερη αντιληπτική ικανότητα, Μίλτος Λαζαρίδης έγραψε ότι ο Δημήτρης Διαμαντίδης μάς έκανε όλους καλύτερους ανθρώπους (διαβάστε εδώ). Έβγαζε από μέσα μας τα καλύτερα στοιχεία κι αυτή είναι η σημαντικότερη προσφορά του στο μπασκετικό γίγνεσθαι. Συνυπογράφω, παρουσιάζοντας ένα… παράδειγμα περί του αντιθέτου.

Ο πρώην -πλέον- ηγέτης του Παναθηναϊκού μάς έβγαζε όλα τα θετικά στοιχεία. Οσάκις αναφερόμαστε στην ΕΟΚ, βγαίνουν όλες οι αρνητικές σκέψεις. Τυχαίο; Κάποιοι διακρίνουν εμπάθεια στα γραφόμενά μας. Αλήθεια, ποιος είναι πραγματικά εμπαθής; Εγώ που κρίνω τα κακώς κείμενα, ή η ηγεσία της Ομοσπονδίας που αδιαφόρησε για τον Δημήτρη Διαμαντίδη;

Η απόσταση ανάμεσα στα γραφεία της ΕΟΚ και τη σάλα του “Νίκος Γκάλης” είναι μια… πεζογέφυρα. Δεν το λες και μακριά. Κανείς δεν έκανε τον κόπο να περάσει από τη μια πόρτα στην άλλη, δύο μέρες που ήταν το τουρνουά “Diamonds are forever” κι άλλη μια που ήταν το φιλανθρωπικού χαρακτήρα Gala.

Αντιθέτως, τρεις αξιωματούχοι, προεξέχοντος του προέδρου Γιώργου Βασιλακόπουλου (Τάκης Τσαγκρώνης και Άρης Ζώης, οι άλλοι δύο) πήγαν στην Ελβετία, για να παραστούν στην εκδήλωση για την είσοδο του Παναγιώτη Φασούλα στο ευρωπαϊκό Hall of Fame. Και ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ. Γιατί, όμως, δύο μέτρα και δύο σταθμά;

Άλλωστε, ο ίδιος ο Βασιλακόπουλος χαρακτήρισε τον Δημήτρη Διαμαντίδη κορυφαίο παίκτη του 21ου αιώνα. Αν δεν τιμήσεις τον κορυφαίο, ποιον θα τιμήσεις; Μήπως επειδή η παρουσία στο τουρνουά δεν συνοδεύονταν από διαμονή σε 5άστερο ξενοδοχείο; Μήπως επειδή ενδεχόμενη παρουσία τους στο τουρνουά για τον Διαμαντίδη θα “δέσμευε” την παρουσία τους σε κάτι ανάλογο, όταν αποχωρήσει ο Βασίλης Σπανούλης;

Τη δικαιολογία “δεν θέλουν να τους ταυτίσουν με τον Παναθηναϊκό” τη δέχομαι ως το κορυφαίο ανέκδοτο του 2016. Μην σας πω και της δεκαετίας.

Να, λοιπόν, στην πράξη αυτό που σοφά ανέλυσε ο Μίλτος Λαζαρίδης. Την ώρα που ο Δημήτρης Διαμαντίδης άγγιξε τις πιο ευαίσθητες χορδές μας, μας έκανε να έχουμε θετική σκέψη, οι αξιωματούχοι της ΕΟΚ μας γυρίζουν στη μιζέρια τους.

Αντί επιλόγου: Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, που -κατά δήλωσή του- ΔΕΝ ασχολείται με τη διαιτησία, πήγε στην Πάτρα, να τιμήσει αυτόν που πολεμά για λογαριασμό του τον Ηλία Καφφέ, αλλά δεν πήγε στο “Νίκος Γκάλης” να τιμήσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

kogas1010@gmail.com

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

ΕΣΑΚΕ: Αλλαγή ημέρας και ώρας στο Λαύριο – Καρδίτσα

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε την αλλαγή της ημέρας του αγώνα ανάμεσα στο Λαύριο με την Καρδίτσα. Ο Ε…