Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Τους χαλάμε το… γλυκό

Τους χαλάμε το… γλυκό

sinthima

sinthima-toixos

Γιώργος ΚογκαλίδηςΤο “non paper” δουλεύει εξαιρετικά. Κι αν δεν υπήρχε το eBasket.gr, κάποιοι θα προσπαθούσαν να αποδείξουν ότι ΔΕΝ είναι ελέφαντες, καθώς η ευθυγράμμιση των “Τύπων” θα δημιουργούσε μια εικονική πραγματικότητα. Όμως, είμαστε εδώ για να τους χαλάμε το… γλυκό, για να γράφουμε την αλήθεια, για να αποτελούμε όαση στην έρημο της παραπληροφόρησης.

Δύο μέρες μας είχαν ζαλίσει οι ανενημέρωτοι και τα παπαγαλάκια πως ο Φάρος ετοιμάζεται για Α1. Κι έφτιαχναν χαζά σενάρια, με προφανή σκοπό (οι “παπαγάλοι“) να θολώσουν τα νερά. Μέχρι που βγήκαμε εμείς χθες και γράψαμε το αυτονόητο: Δεν άλλαξε κανένα από τα δεδομένα, που οδήγησαν τη διοίκηση της ομάδας του Κερατσινίου να αποφασίσει την παραμονή στην Α2, παρότι κέρδισε στα γήπεδα την άνοδο.

Ως δια μαγείας, λίγες ώρες μετά, η ΕΟΚ αποφάσισε ότι δεν μπορεί ο Φάρος να παίξει στην Α1, επειδή θα ήταν ανήθικο, αφού είχε την ευκαιρία και την έχασε. Αλήθεια, πριν γράψουμε εμείς το κείμενο, δεν το είχε αντιληφθεί κανείς στην Ομοσπονδία ότι ο Φάρος είχε αρνηθεί μια φορά την άνοδο;

Το “non paper” δούλεψε καλά. Μην γίνουν και ρόμπες τα παλικάρια. Και να καλύψουν τον κώλο τους, και να φανεί πως η ΕΟΚ αποφασίζει, όχι ο Φάρος και κάθε Φάρος. Γιατί άλλο Φάρος Κερατσινίου κι άλλο… φάρος (κι αυτό ψέμα ήταν).

Παραμύθια της Χαλιμάς γράφουν και πάλι. Αν ο Φάρος ήθελε (που δεν θέλει) θα μπορούσε να πάρει τις μετοχές από τον Αχιλλέα Ρουσιαμάνη και να παίξει στη θέση των Τρικάλων. Καμία ΕΟΚ δεν θα ρωτούσε, κανείς δεν μπορούσε να τον εμποδίσει. Απλά οι άνθρωποι ξεκαθάρισαν από την πρώτη στιγμή ότι δεν θα παίξουν φέτος στην Α1.

Υπάρχουν αρκετοί που παρασύρθηκαν, καθώς ζούμε στη δημοσιογραφία του copy paste. Αυτοί απλά πρέπει να γίνουν -κάποια στιγμή- δημοσιογράφοι. Ας κάνουν την αυτοκριτική τους. Το πρόβλημα είναι οι παπαγάλοι. Αυτοί που εσκεμμένα γράφουν ψέματα. Και γιατί γράφουν ψέματα;

Θα έρθει η στιγμή που θα αποκαλύψουμε τα πάντα. Να ξέρετε πως όλα γίνονται για τα χρήματα. Η άνοδος (ενίοτε) κοστίζει, αρκεί τα χρήματα να πάνε στις σωστές τσέπες και με τα σωστά ανταλλάγματα. Όλα στην πορεία θα γραφτούν, ΦΥΣΙΚΑ εδώ, στο site που τους κάθεται στον λαιμό και που εσείς έχετε οδηγήσει στην κορυφή.

Άσχετο: Το έφερε στην επιφάνεια ο “Περαστικός”, το… προσυπογράφω, κρατώντας το για την ώρα ως απορία. Ποιο είναι το κρυφό σχολειό της Χρυσής Αυγής στο μπάσκετ; Και ποιοι τάχα μου σοσιαλιστές (από το βαθύ ΠΑΣΟΚ) το στηρίζουν;

kogas1010@gmail.com

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Elite league: Τα αποτελέσματα των Play off/ Play out

Στο Final Four της Elite League πέρασε ο Ερμής Σχηματαρίου. Ο Ερμής Σχηματαρίου επικράτησε…