Κεντρική Ελλάδα ΣΕΠΚ “Να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά”

“Να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά”

manouselis1

manouselis1

Στο σεμινάριο του ΣΕΠΚ, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, ο Μάνος Μανουσέλης, που θα είναι ένας από τους βασικούς ομιλητές θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα για “βελτίωση ατομικών επιθετικών χαρακτηριστικών”.

Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ, αναφέρθηκε στη σημασία της βελτίωσης των παικτών, ενώ εξήγησε και το θέμα με το οποίο θα ασχοληθεί ο ίδιος.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την παρουσία του στο Διεθνές Σεμινάριο Ατομικής Βελτίωσης “Μάκης Δενδρινός”: “Η δουλειά μας είναι να ασχολούμαστε με τη βελτίωση των παικτών κι αυτό είναι ένα βασικό κομμάτι του προπονητή. Ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με μικρά παιδιά και νέους παίκτες. Θεωρώ ότι αυτή είναι η απάντηση στο ερώτημα “πώς θα δημιουργηθούν νέοι παίκτες”». Τα τελευταία χρόνια όλοι παραδέχονται ότι έχουμε ένα θέμα στην παραγωγή παικτών και άλλος τρόπος πέραν από αυτόν δεν υπάρχει. Στο σεμινάριο θα προσπαθήσω να μοιραστώ κάποιες ιδέες και προβληματισμούς πάνω σε αυτό το σημαντικό κομμάτι”.

Για το θέμα της βελτίωσης ατομικών χαρακτηριστικών, που θα αναλύσει: “Αυτό που θα προτείνω σαν ιδέα είναι να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά. Να δούμε πού γίνεται η αρχή και πώς ξεκινάμε να στήνουμε ένα πρόγραμμα βελτίωσης παικτών. Βασικό συστατικό στοιχείο είναι το footwork και μετά μπαίνει το ball handling. Στη συνέχεια έρχεται το τελείωμα το φάσεων και μετά το σουτ έπειτα από ντρίμπλα, έπειτα από πάσα και τέλος του ένας εναντίον ενός”.

Για το Μάκη Δενδρινό, στη μνήμη του οποίου είναι αφιερωμένο το σεμινάριο: “Πολύ σπουδαίο που θα βρίσκομαι σε αυτό το σεμινάριο που είναι στη μνήμη του Μάκη. Ο Δενδρινός ήταν ένας ακέραιος άνθρωπος και μεγάλος προπονητής. Σε όλους εμάς τους νεότερους είχε προσφέρει μεγάλη βοήθεια, όποτε του ζητήσαμε τη συμβολή του. Πολλές φορές επηρέασε θετικά τον τρόπο που σκεφτόμαστε. Μας λείπει η παρουσία του και νομίζω ότι σεμινάριο είναι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για να τιμηθεί το όνομά του”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νάνσυ Μητσοστέργιου
Περισσότερα σε ΣΕΠΚ

Δειτε επισης

Σύνδεσμος Προπονητών: Επιβεβαιώνει για Βασίλη Σπανούλη

Ήμασταν οι ΜΟΝΟΙ, που θίξαμε το θέμα Σπανούλη. Όχι γιατί μας ενοχλεί που ένας από τους μεγ…