Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Το άλλο με τον Τοτό;

Το άλλο με τον Τοτό;

lortos savvas1

lortos-savvas1

“… Το βράδυ του Σαββάτου έφθασαν μάλιστα στο σημείο να κατηγορήσουν τον καταξιωμένο προπονητή Σούλη Μαρκόπουλο ότι ως πρόεδρος “Συνδέσμου Προπονητών Θεσσαλονίκης” ενήργησε εις βάρος τους μέσω κάποιων ακατανόητων και ανύπαρκτων διαγραφών της τελευταίας στιγμής, πράγμα που όλοι γνωρίζουν ότι δεν αληθεύει. Για το μέγεθος του κατασκευασμένου ψέματος απλώς αναφέρουμε ότι “Σύνδεσμος Προπονητών Θεσσαλονίκηςδεν υφίσταται“.

Αυτό μεταξύ άλλων αναφέρει σε μακροσκελή ανακοίνωση – πανικού η διοίκηση της ΕΚΑΣΘ, απατώντας κατ’ ουσία σε όσα αποκαλύψαμε (δείτε εδώ). Αμέσως μετά είπαν και την αλήθεια:

“Στην πραγματικότητα η ΕΚΑΣΘ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των υποψηφιοτήτων και των εκπροσωπήσεων των σωματείων, προέβη παρουσία του νομικού της συμβούλου, όπως επιτάσσει ο αθλητικός νόμος και το καταστατικό, σε έλεγχο της νομιμότητάς τους.

Τότε διαπίστωσε ότι μεταξύ τόσο των υποψηφίων όσο και των εκπροσώπων υπήρχαν κάποιοι που δεν είχαν αυτό το δικαίωμα, επειδή ήταν εν ενεργεία καλαθοσφαιριστές, προπονητές ή είχαν άλλα κωλύματα. Για να είναι μάλιστα όσο γίνεται πιο αδιάβλητη η όλη διαδικασία, ζήτησε με έγγραφα που απέστειλε στην Ομοσπονδία, στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Προπονητών, στην Αθήνα, αλλά και στα δικαστήρια, βεβαιώσεις για τα συγκεκριμένα άτομα.

Από τη βεβαίωση του Συνδέσμου Προπονητών μάλιστα προέκυψε ότι κάποιοι κύριοι υποψήφιοι, ασκούσαν και συνεχίζουν να ασκούν τα καθήκοντα του προπονητή, ακόμα και σε ομάδες Εθνικών Κατηγοριών, παράνομα, καθώς είχαν διαγραφεί από το Σύνδεσμο εδώ και χρόνια”.

Αυτό γράψαμε κι εμείς. Η επισήμανση “… στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Προπονητών στην Αθήνα” δείχνει το μέγεθος του πανικού. Ο Σούλης Μαρκόπουλος είναι αυτός που πήρε τις λίστες στα χέρια του. Κι όσο για τον “Σύνδεσμος Προπονητών Θεσσαλονίκης” που… δεν υφίσταται, προφανώς κι ο ΣΕΠΚ είναι ένας, αλλά αφού είναι ένας, πώς γίνονται δύο διαφορετικές κοπές πίτας;

Πώς γίνεται να τιμώνται κάποιοι στην Αθήνα και κάποιοι στη Θεσσαλονίκη; Φέτος, για παράδειγμα, στην κοπή της πίτας της Θεσσαλονίκης (του ενιαίου ΣΕΠΚ) τιμήθηκε η ΟΣΕΚΚ, ο Θόδωρος Ροδόπουλος, ο Κώστας Πιλαφίδης, ο Στέλιος Καλαντίδης (δείτε σχετικά εδώ). Μαντέψτε ποιος ήταν επικεφαλής της διαδικασίας… Ναι, καλά καταλάβατε: Ο Σούλης Μαρκόπουλος, Α’ Αντιπρόεδρος του ΣΕΠΚ.

Επειδή σε λίγο θα αμφισβητήσουμε κι ότι υπάρχει Σύνδεσμος Προπονητών, δείτε εδώ την αντίστοιχη κοπή πίτας στην Αθήνα. Άλλα τιμώμενα πρόσωπα. Άρα, αφού προσπεράσουμε το τυπικό μέρος (ας πούμε ότι δεν το κατάλαβαν καλά, ότι εμείς το εκφράσαμε λάθος, γιατί δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι συνειδητά παραπλανούν τον κόσμο του μπάσκετ), στην ουσία μας επιβεβαίωσαν και τους ευχαριστούμε.

Από την υπόλοιπη ανακοίνωση, κρατώ το επιμύθιο: “Οι κύριοι αυτοί θα συνεχίσουν να υπηρετούν τους χώρους στους οποίους ήδη βρίσκονται, ως δημοτικοί σύμβουλοι, υπάλληλοι ομάδων, μέλη διοικήσεων σταδίων και προπονητές, εμείς όμως θα συνεχίσουμε εθελοντικά να ασχολούμαστε με το ερασιτεχνικό μπάσκετ το οποίο θέλουμε να βλέπουμε ενωμένο και όχι διχασμένο. Δυστυχώς κάποιοι εργάζονται για το αντίθετο, προκειμένου να πετύχουν τα όποια πολιτικά ή άλλα οφέλη επιθυμούν και ελπίζουν να αποκομίσουν από την διαδικασία των εκλογών της Ένωσης”.

Κύριε Λόρτο, εθελοντικά ασχολείστε με το μπάσκετ, όταν (και βεβαίως πολύ καλά κάνετε, και δικαίωμά σας είναι) για χρόνια ολόκληρα ως διαιτητής ζούσατε (και) από το μπάσκετ; Όταν ο υιός σας ακολουθεί (και μπράβο στο παλικάρι, μακάρι να γίνει όχι μόνο καλύτερος από εσάς, αλλά ) τα βήματά σας;

Η φράση “εθελοντικά” προφανώς καλύπτει ένα μέρος της μπασκετικής σας οντότητας. Αλλά, από την άλλη, τέτοιο πάθος να μείνετε στην καρέκλα, που για 16 χρόνια δεν αποχωρίζεστε και τέτοιο μένος κατά εκείνων που θέλουν να δουν το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης να βγαίνει από το τέλμα;

Αντί επιλόγου: Μια και μιλάτε για “πολιτικά ή άλλα οφέλη“, γνωρίζετε κάτι για την Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων; Γνωρίζει κάτι ο κ. Σγουρός; Μήπως ο κ. Βασιλακόπουλος; Υπάρχει, ή είναι κι αυτή προϊόν της φαντασίας μας;

Εσείς προφανώς δεν συμμετέχετε. Γνωρίζετε ποιοι συμμετέχουν κι αν αυτοί που συμμετέχουν (συμπτωματικά φαντάζομαι) σας στηρίζουν αναφανδόν; Όχι δεν υπάρχει κανένα πολιτικό ή άλλο όφελος. Οι πλανήτες ευθυγραμμίστηκαν κι έτυχε να σας προτιμούν. Δεν είναι κακό…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Λήξη συναγερμού για Πετρούσεφ

Καθαρή η μαγνητική του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ υποβλήθηκε το πρωί σε μαγνητική …