Κεντρική Basket League ΑΕΚ Ωμός εκβιασμός της ΑΕΚ από την ΕΟΚ

Ωμός εκβιασμός της ΑΕΚ από την ΕΟΚ

aek omadiki omada team

aek-omadiki-omada-team

Τρομαγμένοι οι παράγοντες της ελληνικής ομοσπονδίας επιχειρούν με άκομψο τρόπο να τρομοκρατήσουν τους ανθρώπους της ΑΕΚ και να τους υποχρεώσουν όχι μόνο να μην πάρουν μέρος στο Eurocup, αλλά (απίστευτο κι όμως αληθινό) να κατεβούν -θέλουν δεν θέλουν- στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στον πανικό τους παραβιάζουν βασικές αρχές που υποστήριζαν, γιατί απλά δεν τους βγαίνουν οι μέρες.

Αν δεν έχει φτάσει ήδη στα γραφεία της ΚΑΕ ΑΕΚ, θα φτάσει εντός των επόμενων ωρών έγγραφο με την υπογραφή του Παναγιώτη Τσαγκρώνη, Γενικού Γραμματέα της ΕΟΚ. Στο έγγραφο ορίζεται ρητά και κατηγορηματικά ότι η “Ένωση” οφείλει να αποφασίσει μέχρι την Τετάρτη αν θα αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, διαφορετικά αποβάλλεται από το πρωτάθλημα.

Πάμε τώρα, να δούμε τα δεδομένα:

Κατ’ αρχάς η ΑΕΚ δεν έχει προκριθεί ακόμα. Αν, δηλαδή, επικρατήσει ο ΠΑΟΚ, πώς θα παίξει η “Ένωση” στο Τσάμπιονς Λιγκ; Δεν θα είναι βαθμολογικά τα κριτήρια; Αυτή δεν ήταν (και ορθά) η βασική κατηγορία για τον κ. Μπερτομέου και την Ευρωλίγκα, ότι έχει κλειστά συμβόλαια, αποδυναμώνοντας τα πρωταθλήματα των χωρών;

Γιατί αυτή η σπουδή; Γιατί η ΑΕΚ πρέπει να αποφασίσει μέχρι την Τετάρτη; Μα για να μην δώσει το “παρών” στη συνάντηση της Παρασκευής στο Λονδίνο, να δεχθεί πλήγμα το Eurocup, να κάνει επίδειξη δύναμης η FIBA. Δηλαδή, η ΕΟΚ παίζει με ιστορικές ομάδες, όπως η ΑΕΚ, μόνο και μόνο για να κάνει επίδειξη δύναμης η διεθνής ομοσπονδία! Μιλάμε για την απόλυτη ασέβεια στην ιστορία και στον κόσμο του συλλόγου.

Αυτό που είναι εξωφρενικό είναι πως δεν ζητούν από τη διοίκηση της ΑΕΚ να μην πάει στο Eurocup, αλλά να πάει υποχρεωτικά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δηλαδή, αν η διοίκηση αποφασίσει ότι δεν θέλει να μετέχει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση θα αποβληθεί από το ελληνικό πρωτάθλημα; Υπάρχει ανάλογο ιστορικό προηγούμενο, με τόσες ομάδες που δεν θέλησαν -παρότι είχαν κερδίσει στους αγωνιστικούς χώρους- να παίξουν στην Ευρώπη; ΟΧΙ!

Ο εκβιασμός είναι ανοιχτός και ωμός, αλλά είναι και πρόδηλος του πανικού που έχει κυριεύσει αφενός τη ΦΙΜΠΑ, αφετέρου την ΕΟΚ, η οποία θέλει να δείξει ότι είναι πιστή και συνάμα μάχιμη. Όπως και να ‘χει, η προσπάθεια θα πέσει στο κενό, καθώς οι απειλές είναι κούφιες, δεν στηρίζονται ούτε σε νομική, ούτε σε λογική βάση.

Το σημαντικότερο θα βρουν απέναντι τον κόσμο της ΑΕΚ, τον οποίο μάλλον δεν έχει μετρήσει σωστά ο κ. Τσαγκρώνης.

Πηγή: Sportdog.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Basket League: Την Παρασκευή το ΠΑΟ – Προμηθέας

Ο ΕΣΑΚΕ ενημέρωσε για το πρόγραμμα της Stoiximan Basket League. Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε …