Κεντρική Ελλάδα Κύπελλο Ο πρώτος τίτλος της χρονιάς

Ο πρώτος τίτλος της χρονιάς

collage djordjevic polemis

djordjevic-polemis

Ο Φάρος Κερατσινίου αντιμετωπίζει (17:30, Novasports 2) τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι “πράσινοι”, όπως είναι φυσικό, είναι το απόλυτο φαβορί της αναμέτρησης, με τους Κερατσινιώτες να βλέπουν το παιχνίδι σαν γιορτή και να επιθυμούν να φανούν όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνονται.

Ο Παναθηναϊκός είναι ο πολυνίκης του θεσμού του Κυπέλλου, έχοντας κατακτήσει το τρόπαιο 16 φορές σε συνολικά 21 παρουσίες του σε τελικούς, ενώ ο Δημήτρης Διαμαντίδης έχει κατακτήσει τα περισσότερα τρόπαια (9 σε 11 παρουσίες του σε τελικούς).

Εφόσον οι “πράσινοι” επικρατήσουν του Φάρου Κερατσινίου, θα πανηγυρίσουν την κατάκτηση του πέμπτου σερί Κυπέλλου τους, καθώς η τελευταία φορά που έχασαν τον τίτλο ήταν το 2011 από τον Ολυμπιακό.

Ο Ανδρέας Πολέμης δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών και θα έχει κανονικά όλους τους παίκτες στη διάθεση του. Αντίθετα, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του Έλιοτ Ουίλιαμς, ο οποίος ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα.

Να σημειωθεί πως η διοίκηση του Φάρου θα τιμήσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο αντιπρόεδρος της ομάδας, Βαγγέλης Τσάπας, θα βραβεύσει τον αρχηγό του “τριφυλλιού” για τη μεγάλη προσφορά του στο άθλημα.

Πριν το τζάμπολ του τελικού, ο ΠΣΑΚ θα τιμήσει τον Μιχάλη Κακιούζη και τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Αυτός θα είναι ο τελευταίος τελικός Κυπέλλου και για τους δύο αθλητές, οι οποίοι έχουν ανακοινώσει πως στο τέλος της σεζόν θα αποχωρήσουν από τη δράση.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Κύπελλο

Δειτε επισης

Λαρεντζάκης: «Η φιλοσοφία του Μπαρτζώκα στηρίζεται στις σχέσεις μεταξύ συμπαικτών»

Στην φιλοσοφία του Μπαρτζώκα, αναφέρθηκε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπί…