Κεντρική Διεθνή Απόλυτος σεβασμός στους Έλληνες

Απόλυτος σεβασμός στους Έλληνες

messina new

messina-new

Το γεγονός ότι το ελληνικό μπάσκετ είναι ψηλά σε όλους τους τομείς (πρωτάθλημα, Ευρώπη, Εθνική ομάδα, Έλληνες παίκτες) είναι λίγο πολύ γνωστό. Ωστόσο, ο σεβασμός και η υπόκλιση από όλον τον κόσμο σε αυτό είναι κάτι το ανεπανάληπτο.

Μετά τον Πάου Γκασόλ που αποθέωσε τους Διαμαντίδη-Σπανούλη, σειρά πήραν και άλλοι αστέρες του ευρωπαϊκού και παγκοσμίου μπάσκετ που μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τις ελληνικές ομάδες, την εθνική Ελλάδας, αλλά και τους Έλληνες παίκτες.

Ο Ετόρε Μεσίνα, τόνισε στην κάμερα του ΟΤΕ TV ότι η εθνική μας ομάδα θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική και χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη, ενώ σχολίασε και την ενδεχόμενη σύγκρουση ΕλλάδαςΙταλίας στο προολυμπιακό τουρνουά.

Για την πιθανή σύγκρουση Ιταλίας-Ελλάδας στο Προολυμπιακό: “Αυτό πιστεύουν όλοι, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Ολα τα ματς είναι σημαντικά και αν κάνεις λάθος έχει μπλέξει. Ποιος ξέρει όμως τι θα κάνει η Κροατία;”.

Για το πως θα εμφανιστεί η Ελλάδα χωρίς Σπανούλη: “Κανείς δεν έχει δει την Ελλάδα χωρίς τον Σπανούλη. Εχουν πολλούς καλούς παίκτες, εκτός του Σπανούλη και θα είναι καλοί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο”.

Για την απόλυση του Μπλατ από τους Καβαλίερς: “Φυσικά εκπλήσσει πολλούς κάτι τέτοιο, αλλά θα πρέπει να ρωτήσετε τους Καβαλίερς ή τον ίδιο. Εφτασε στους τελικούς χωρίς τους δύο καλύτερους παίκτες του. Αυτοί ξέρουν και δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω”.

Για τη συνεργασία του με τον Γκρεγκ Πόποβιτς: “Στους Σπερς είναι ο ίδιος προπονητής εδώ και 20 χρόνια. Ομως επίσης έχουμε Ντάνκαν, Τζινόμπιλι, Πάρκερ. Όπως λέει και ο Πόποβιτς, ας αφήσουν όλοι τον Πόποβιτς να είναι ο εαυτός του και να κοουτσάρει όπως μπορεί. Οι παίκτες αποδέχονται την κριτική. Σέβονται αυτά που κάνει ο Πόποβιτς γι’ αυτούς. Έχει καταφέρει να φτιάξει ένα ευρωπαϊκό περιβάλλον που δέχεται τον προπονητή να είναι προπονητής κολεγίου. Είναι άνθρωπος με μοναδική ικανότητα να επικοινωνεί με άλλους ανθρώπους. Είναι σπουδαίος να δείχνει τα βασικά. Ο τρόπος με τον οποίο συνδέεται και αποσπά την προσοχή και την αφοσίωσή τους είναι μοναδικός”.

“Φίλοι μου οι Κουφός και “Παπ”gallinari

Σειρά πήρε ο Ντανίλο Γκαλινάρι, με τον άσσο των Ντένβερ Νάγκετς να μιλά για τους Έλληνες ΝΒΑer. Ακόμα, ο Ιταλός σούπερ σταρ, αναφέρθηκε στο προολυμπιακό τουρνουά και την -κατά πάσα πιθανότητα- κόντρα ΙταλίαςΕλλάδας, αλλά και τις “μάχες” του πατέρα του με τον Νίκο Γκάλη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
“Και οι δύο Έλληνες παραμένουν καλοί μου φίλοι και έχω εξαιρετική σχέση μαζί τους. Πέρασα πολύ ωραία με τον Κουφό για δύο χρόνια. Ο Κουφός είναι σταθερός και ξέρει τη δουλειά του. Ο Παπανικολάου είναι καλός παίκτης, έχει δύο Ευρωλίγκες. Τώρα γύρισε στην Ευρώπη και του εύχομαι τα καλύτερα”.

Για το τι έφταιξε και ο Παπανικολάου έφυγε από τους Νάγκετς: “Έχουμε αρκετούς παίκτες και ήταν δύσκολο να βρει χώρο”.

Για τις μονομαχίες του πατέρα του με τον Γκάλη: “Δεν είχα γεννηθεί τότε, αλλά το έχω δει σε βίντεο. Έμαθα πολλά από τον πατέρα μου. Έμαθα να μην είμαι εγωιστής”.

Για το προολυμπιακό τουρνουά, την Εθνική Ελλάδας και Ιταλίας: “Πρόκειται για τις δύο καλύτερες ομάδες του ομίλου και ανυπομονούμε να παίξουμε εντός έδρας. Δεν το σκέφτομαι ακόμα, είναι νωρίς, αλλά είναι σπουδαία διοργάνωση”.

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: “Ο Γιάννης είναι πολύ καλός. Βελτιώνεται από αγώνα σε αγώνα, από σεζόν σε σεζόν. Θα είναι πολύ ωραίο να είμαστε αντίπαλοι”.

“Αγαπώ τον Παναθηναϊκό”
hezonja-magic

Τέλος, ο Μάριο Χεζόνια, μίλησε για την αγάπη που έχει στον Παναθηναϊκό, καθώς και για τον περσινό αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα από τον Ολυμπιακό.

“Παρακολουθώ λίγο τον Παναθηναϊκό. Αγαπώ τον Παναθηναϊκό. Ξέρω κόσμο που είναι κοντά στους ιδιοκτήτες. Αγαπώ την ομάδα και την ιστορία της. Δεν έχω, όμως, πολύ χρόνο για να την παρακολουθώ”.

Για τον περσινό αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό: “Μετά το 1-0 δεν τα πήγαμε καθόλου καλά και μας συνέτριψαν. Δεν ξέρω τι συνέβη. Ο Ολυμπιακός με τον Σπανούλη, τον Πρίντεζη και τον Μάντζαρη είχε πολύ καλή ομάδα. Έγινε το 1-1, μετά πήγαμε στην Αθήνα και με τον κόσμο τους μας νίκησαν”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χάρης Δεληνικόλας
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Διέρρηξαν το σπίτι του Βιλντόζα

Οι κλέφτες έδρασαν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Θύμα δι…