Κεντρική Ελλάδα ΟΣΕΚΑ “Περιμένουμε κάτι παραπάνω…”

“Περιμένουμε κάτι παραπάνω…”

assets LARGE t 420 54047782 1

lazopoulos“Όταν ο άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε καρέκλα, σιγά-σιγά το μυαλό του καθηλώνεται σε μια ιδέα. Αυτό το θεωρώ παράνοια” υπογράμμισε ο Λάκης Λαζόπουλος για τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο πλαίσιο της εκπομπής του “Αλ Τσαντίρι Νιουζ”.

Ο γνωστός ηθοποιός και σατιρικός κωμικός, βέβαια, έδωσε την απάντησή του αναφορικά με τούτη τη δήλωση, ζητώντας “όχι μία, αλλά χίλιες συγγνώμες, εάν θεωρείτε ότι έθιξα τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα“.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Καρότσι, δε, εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας πως “περιμένουν κάτι παραπάνω…“.

Αναλυτικά:

“Είμαστε βέβαιοι ότι ο Λάκης Λαζόπουλος δεν είχε στόχο να θίξει τους ανθρώπους με αναπηρία, όλους εκείνους που μπορεί να βρίσκονται καθηλωμένοι σε καρότσι, αλλά σε τίποτα δεν υπολείπονται. Κι αυτό είναι το χειρότερο.

Είναι εμφανές ότι υπάρχει άγνοια, η οποία από ένα σημείο και πέρα είναι ενοχλητική. Κι είναι πρόδηλο ότι μπορεί καθένας να έχει ενστάσεις για τον τρόπο που κάποιοι διαχειρίζονται την εξουσία, μπορεί καθένας να έχει διαφορετική αντίληψη κι αντιπαραθέσεις με πρόσωπα. Δεν είναι δυνατόν, όμως, αυτές να εκφράζονται ως μειωτική συμπεριφορά απέναντι σ’ ένα ολόκληρο κομμάτι της κοινωνίας μας.

Η έκφραση συγγνώμης είναι μια καλή αρχή. Η ανάγκη για καθέναν που διαχειρίζεται τον δημόσιο λόγο, να ασχοληθεί πιο σοβαρά και να εμβαθύνει στα προβλήματα που έχει ένας στους 10 συμπολίτες μας είναι αδήριτη.

Λυπούμαστε που δεν μπορούμε να γελάσουμε με φτηνά αστεία.

Λυπούμαστε που νιώθουμε πως ασυναίσθητα (θέλουμε να πιστεύουμε) κάποιοι διαχωρίζουν τους ανθρώπους και τους βλέπουν με διαφορετικό μάτι.

Μπορεί και να ζητάμε πολλά, αλλά περιμένουμε κάτι παραπάνω…”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε ΟΣΕΚΑ

Δειτε επισης

Επιστρέφει στα παρκέ ο Μπάνε Πρέλεβιτς

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς φορά ξανά τα… αθλητικά του. Απίστευτο αλλά πέρα για πέρα αληθινό. Άλλωστ…