Κεντρική Basket League Άρης Ο “Αυτοκράτορας” είναι εδώ

Ο “Αυτοκράτορας” είναι εδώ

aris aek cohen hairston

aris-aek-cohen-hairston

Ο Άρης αποτελεί την κορυφαία ομάδα του πρωταθλήματος, πλην “αιωνίων“, και το απέδειξε για ακόμα μια φορά χθες (28/02) στο Αλεξάνδρειο, επικρατώντας της ΑΕΚ με 77-76, στο ντέρμπι της τρίτης θέσης. Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από τις εντάσεις και τις αψιμαχίες μεταξύ των παικτών, που επέφεραν πολλές τεχνικές ποινές, αλλά η ουσία συγκεντρώνεται στο τελικό αποτέλεσμα. Οι “Αρειανοί” ανταπεξήλθαν στις απαιτήσεις ακόμα ενός καθοριστικού αγώνα και ουσιαστικά “καπάρωσαν” την τρίτη θέση της κανονικής διάρκειας.

Όπως επεσήμανε και ο Τζέικ Κοέν στη συνέντευξη Τύπου, οι γηπεδούχοι δεν έπαιξαν καλά, παρ’ όλα αυτά βγήκαν νικητές. Το έκαναν μαζεύοντας 7 ριμπάουντ λιγότερα (30 έναντι 37) κι επιτρέποντας στην ΑΕΚ να μαζέψει 15 επιθετικά, ανανεώνοντας πολλές επιθέσεις. Από την άλλη κατέδειξε τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν ως ομάδα από την αρχή της σεζόν.

Με αφετηρία την πιεστική άμυνα κατάφερε να ανατρέψει διαφορά 10 πόντων στην τελευταία περίοδο, βρήκε ρυθμό στην επίθεση έχοντας εξαιρετική κυκλοφορία (16 ασίστ) κάτι που έλειψε από την Ένωση (6 ασίστ) και βρήκε μεγάλα σουτ όχι από τους ηγέτες του -δηλαδή τους Ουάιτ και ΜακΝίλ– αλλά από παίκτες με συγκεκριμένο ρόλο που μίλησαν όταν χρειάστηκε.

haggins-aris-aek

Ο Μιχάλης Πελεκάνος (15 πόντοι με 3/3 δίποντα και 3/5 τρίποντα), που έπαιξε με δύο ενέσεις για να βγάλει το παιχνίδι ελέω θλάσης, ήταν καθοριστικός, ο Τζέικ Κοέν (που ξεκίνησε νωθρά τη σεζόν αλλά έχει εξελιχθεί σε σημαντικό “γρανάζι”) τον ακολούθησε (με 13 πόντους και 3/4 τρίποντα) και ο Τζαμέλ Χάγκινς (12π.-4ρ.-2κοψ.) έβαλε τους τελευταίους 5 πόντους της ομάδας του, εξασφαλίζοντας το καθοριστικό ροζ φύλλο στο συγκρότημα του Δημήτρη Πρίφτη.

Ο τελευταίος είναι και ο βασικότερος λόγος για την εφετινή εικόνα του “Αυτοκράτορα“. Ένας εκ των κορυφαίων Ελλήνων προπονητών, ο Πρίφτης έχει χτίσει ένα σκληροτράχηλο σύνολο, με χαρακτήρα, σαφή προσανατολισμό και ρόλους, που έχει νικήσει δις τον ΠΑΟΚ και τρις την ΑΕΚ. Ενώ έχασε την τελευταία αγωνιστική (λόγω του ότι υστερούσε στην ισοβαθμία) την πρόκριση για τις 16 καλύτερες ομάδες του Γιούροκαπ.

Με τον Νίκο Λάσκαρη να εγγυάται ένα ευοίωνο μέλλον, ο Άρης έχει τα φόντα -εάν κατορθώσει να χτίσει έναν σταθερό κορμό- να εγκατασταθεί στην ελίτ του ελληνικού γίγνεσθαι, φθάνοντας στο σημείο να κοντράρει Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, αλλά και να πραγματοποιήσει μια ακόμα καλύτερη πορεία στην Ευρώπη. Το εγγύς μέλλον, όμως, είναι αυτό που προέχει και η χρονιά που ακόμα έχει δρόμο. Ο στόχος είναι η διατήρηση της τρίτης θέσης μέχρι το τέλος των πλέι οφ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…