Κεντρική Basket League Ρέθυμνο “Προμελέτη για το ‘Μελίνα Μερκούρη'”

“Προμελέτη για το ‘Μελίνα Μερκούρη'”

zompanakis rethymno rethimno

zompanakis-rethymno-rethimno

Για όλους και για όλα μίλησε ο Κωστής Ζομπανάκης. Ο μεγαλομέτοχος του Ρεθύμνου, φιλοξενήθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό “Team 102 FM” και αναφέρθηκε τόσο στο παρελθόν, όσο και στο παρόν των Κρητικών. Ο κ. Ζομπανάκης, τόνισε ότι η φετινή ομάδα ταλαιπωρείται από ατυχία, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον κόουτς Σκουρτόπουλο. Ακόμα, σχολίασε το ενδεχόμενο συμμετοχής σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση και αποκάλυψε ότι έχει κάνει με δικά του έξοδα, προμελέτη για το γήπεδο “Μελίνα Μερκούρη“.

Ορισμένα αποσπάσματα από τη συνέντευξη του στους Αντώνη Νταλιάνη και Μαρίνο Κουνάδη:
Για τον φετινό προγραμματισμό και την πορεία του Ρεθύμνου:
“Από τα λάθη σου μαθαίνεις. Είμαστε μια ομάδα που στέκει ψηλά σχεδόν κάθε χρόνο, από τότε που ανέβηκε. Φέτος είχαμε μία σειρά από ατυχίες. Ο Σάαφτεναρ ήρθε “νεκρός” από το Ευρωμπάσκετ, ο Κλουφ, επίσης, είχε πολύ μεγάλη κούραση, ακόμη και ο κόουτς (σ.σ. Σκουρτόπουλος) ήρθε πολύ αργά. Ο Κουκ, ο μπακ – απ σέντερ μας ήρθε τραυματίας και κάποιες περιπτώσεις παικτών δεν μας βγήκαν κι έτσι ήρθαν οι ήττες.

Τώρα έχουμε μία πολύ καλή ομάδα σε επίπεδο ρόστερ και σε θέμα ρόλων. Δεν έχουμε “καθαρό” πλέι μέικερ, αν και κάναμε μεγάλη προσπάθεια να πάρουμε. Πρέπει να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να κρατήσουμε τον βασικό “κορμό” για τη νέα περίοδο. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό μου είπε ότι αυτό το ρόστερ δεν είναι για να βρίσκεται σε αυτή τη θέση, αλλά τώρα έχουμε αυτό το ρόστερ, στην αρχή της σεζόν είχαμε προβλήματα. Ο κόουτς Σκουρτόπουλος είναι πολύ έξυπνος”.

Για ενδεχόμενη μεταγραφή μετά τον τραυματισμό του Ματαλών:
“Μόνο αν βρούμε κάτι, δεν υπάρχει λόγος να κάνεις μεταγραφή και να πάρεις κάποιον για να παίξει ένα λεπτό”.

Για το αν θα πρέπει να ανέβει πιο ψηλά ο πήχης:
“Δεν είμαστε έτοιμοι, από καμία άποψη, να βγούμε στην Ευρώπη. Υπάρχει ένα πρόσθετο κόστος, αλλά είναι και αγωνιστικό το θέμα, πρέπει να έχεις βάθος, ένα ρόστερ που αντέχει όλα αυτά τα παιχνίδια κι εμείς δεν είμαστε έτοιμοι. Στο δικό μας γήπεδο δεν μπορούμε να παίξουμε στην Ευρώπη. Αν δεν έχεις γήπεδο πάνω από 2.000 θέσεων, δεν μπορείς να παίξεις. Αυτό σημαίνει ότι έπρεπε να πάμε ή στα Χανιά ή στο Ηράκλειο. Θα ερχόταν κανείς να μας δει εκεί;”.

Για το αν ο κόσμος έχει “αγκαλιάσει” το Ρέθυμνο:
“Αν εξαιρέσουμε τον Άρη, με το brand name, που έχει “χτίσει” εδώ και πάρα πολλά χρόνια, όποιες ομάδες παίζουν στο Eurocup, τα γήπεδα είναι άδεια. Γιατί εμείς να είμαστε η διαφορά. Ο φίλαθλος δεν ενδιαφέρεται. Αν παίξεις με τον ΠΑΟΚ ή με τον Πανιώνιο παλιά και το γήπεδο θα είναι τίγκα, αν παίξεις με την Αζοβμάς δεν θα έρθει κανείς. Αυτό δεν είναι θέμα Ρεθύμνου, για να μην παρεξηγούμαι. Δεν ενδιαφέρει τον φίλαθλο, γιατί δεν ξέρει την αντίπαλη ομάδα, δεν είναι καλή ημέρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα παίξουμε ποτέ Ευρώπη, αν προκριθούμε. Ο ένας λόγος είναι ότι θα αλλάξουν πολλά πράγματα και θα γίνουν πιο ενδιαφέροντα πρωταθλήματα.

Ειδικά τώρα που θα γίνει πιο κλειστή η Ευρωλίγκα, θα πρέπει επιτέλους οι λίγκες να οργανωθούν, να κάνουν πράγματα πιο ενδιαφέροντα. Εμένα με ενδιαφέρει αρχικά να γίνει πιο τοπικά, να ενωθούμε εμείς, η δική μας λίγκα, με την ισπανική και την ιταλική. Παραδείγματος χάρη το Ρέθυμνο – Βαλένθια ή το Ρέθυμνο – Μπολόνια θα είχε ένα ενδιαφέρον”.

Για το γηπεδικό θέμα:
“Αυτή τη στιγμή έχει γίνει μία πολύ μεγάλη οικογένεια φίλων του Ρεθύμνου. Εγώ έχω αναλάβει, με τα δικά μου έξοδα, την προμελέτη του “Μελίνα Μερκούρη”. Όταν τελειώσει η προμελέτη, σε έναν-δύο μήνες, μαζί με τις τοπικές αρχές, με τον Γιώργο Μαρινάκη θα πάμε στην Περιφέρεια. Εγώ θέλω να ανοιχθώ προς Χανιά και Ηράκλειο, το πώς θα “πιάσεις” αυτές τις πόλεις, δεν είναι σίγουρο. Αν κάνουμε ένα ωραίο γήπεδο και αισθητικά, θα έρθουν και από αυτές τις περιοχές, γιατί το Ρέθυμνο είναι και μία πάρα πολύ ωραία πόλη”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αντώνης Νταλιάνης
Περισσότερα σε Ρέθυμνο

Δειτε επισης

Οριστικό! Στο τοπικό το Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο μετά την αποχώρηση του Κωστή Ζομπανάκη αποχώρησε από την Basket League, αλλά κα…