Κεντρική Ελλάδα Αφιέρωμα “Πράσινη” πρωτιά, “ερυθρόλευκη” υπεροχή

“Πράσινη” πρωτιά, “ερυθρόλευκη” υπεροχή

Olympiacos Panathinaikos1

Olympiacos-Panathinaikos1

Τα στατιστικά δεν είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος για να λέμε ψέματα στο μπάσκετ. Δείτε τι έχει γίνει στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της Basket League ΣΚΡΑΤΣ και θα διαπιστώσετε, πως υπάρχουν αρκετοί λόγοι που πιστεύουμε, πως το φετινό πρωτάθλημα είναι ένα από τα πιο ανταγωνιστικά των τελευταίων χρόνων.

Μία μέρα μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, θα σας παρουσιάσουμε τη γενικότερη εικόνα των 14 ομάδων. Εξ αυτών, οι έξι έχουν επίθεση που δεν έχει τεράστια απόκλιση, με τους τέσσερις που ‘χουν την καλύτερη άμυνα να είναι και αυτοί που βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας.

Τους περισσότερους πόντους σκοράρει ο Ολυμπιακός, ήτοι 1.099 σε 13 παιχνίδια, ενώ τους περισσότερους πόντους -με μικρή διαφορά από τον Λαύριο (1027-79 μ.ο)- δέχεται ο Αρκαδικός (1032-79,38 μ.ο).

pontoi

Δύο ομάδες έχουν τουλάχιστον 100 εύστοχα τρίποντα, με το ποσοστό της μίας (βλ. Απόλλων Πάτρας) να είναι το καλύτερο όλων. Τη δεύτερη θέση έχει ο “Δικέφαλος του Βορρά“, ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν οι Κολοσσός, ΑΕΚ και Ολυμπιακός. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην έκτη θέση με 99 εύστοχα τρίποντα, αλλά το ποσοστό του να είναι καλύτερο και από τον δεύτερο στην κατάταξη ΠΑΟΚ.

triponta

Ο Ολυμπιακός που βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογικής κατάταξης είναι η ομάδα που έχει σκοράρει τα πιο πολλά δίποντα (283 στα 490), έχοντας και το καλύτερο ποσοστό 57,75%, ενώ τα περισσότερα έχουν εκτελέσει τα Τρίκαλα (532, από τα οποία εύστοχα ήταν τα 261).

Τέσσερις είναι συνολικά οι ομάδες που έχουν ποσοστό ευστοχίας τουλάχιστον 50%. Τρεις εκείνες με τουλάχιστον 250 εύστοχα δίποντα.

diponta

Την καλύτερη αναλογία ασίστ – λάθη, την έχει ο Ολυμπιακός, ενώ ακολουθεί ο Παναθηναϊκός. Περισσότερα λάθη έχουν τα Τρίκαλα, τόσα που φαίνονται σαν μη μοιράζουν ασίστ, την τριάδα ολοκληρώνουν η Κηφισιά και ο Κολοσσός με 15 λάθη μ.ο.

lathi - asist

Οι “ερυθρόλευκοι” είναι αυτοί που έχουν την καλύτερη ευστοχία σε δίποντα (όχι όμως και σε προσπάθειες) και ως προς αυτό βοηθά και το γεγονός ότι είναι πρώτοι στα ριμπάουντ. Ηγείται της σχετικής λίστας, με τον “Αυτοκράτορα“, να είναι η δεύτερη δύναμη και τον Παναθηναϊκό να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα.

rebounds

Όσον αφορά στο ranking, δεν χρειάζεται να αναφέρουμε κάτι, ο πίνακας τα λέει όλα από μόνος του.

ranking

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να έχει κάνει το 13/13, ωστόσο οι “ερυθρόλευκοι” εμφανίζονται ανώτεροι τόσο σε δίποντα, όσο σε ριμπάουντ, λάθη και ασίστ, με τους “πράσινους” να ακολουθούν κατά πόδας.

* Το ΑΣΕΑΔ, στο οποίο κατέφυγε η ΚΑΕ μετά την απόφαση του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ, έκρινε πως είναι ορθό να επαναληφθούν τα τελευταία 27.5 δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, με το σκορ στο 81-78, υπέρ των γηπεδούχων, και την κατοχή στο Λαύριο!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νάνσυ Μητσοστέργιου
Περισσότερα σε Αφιέρωμα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Η παρακάμερα της νίκης επί του Προμηθέα (vid)

Όσα έγιναν στον αγώνα με τον Προμηθέα, μέσα από την κόκκινη παρακάμερα Ο Ολυμπιακός άνοιξε…