Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Δείχνουν τον δρόμο

Δείχνουν τον δρόμο

gist feldeine

gist-feldeine

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση στην τρίτη περίοδο του ημιτελικού Κυπέλλου με τον Άρη στο ΟΑΚΑ και έφτασε δια περιπάτου στη νίκη – πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

Οι Θεσσαλονικείς έδειχναν – στο πρώτο μέρος – ικανοί να βάλουν δύσκολα στην ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς, ωστόσο κανείς δεν περίμενε αυτή την εμφάνιση του “τριφυλλιού” στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Τζέιμς Φελντέιν “ντύθηκε”… Στεφ Κάρι και ισοπέδωσε με 14 πόντους (4/4 τρίποντα, 1/1 δίποντο) σε 5 λεπτά τους “κιτρινόμαυρους”.

Ο Δομινικανός γκαρντ (22π.) και ο Τζέιμς Γκιστ (20π.) ήταν μακράν οι κορυφαίοι παίκτες του Παναθηναϊκού. Όχι μόνο επειδή βρέθηκαν σε καταπληκτικό βράδυ επιθετικά, αλλά γιατί μαζί με τον Καλάθη ήταν οι παίκτες που έβγαλαν τη μεγαλύτερη ενέργεια στο παρκέ.

Κακά τα ψέμματα, αυτοί οι τρεις παίκτες είναι με διαφορά οι καλύτεροι και πιο σταθεροί παίκτες του Παναθηναϊκού τη φετινή χρονιά. Είναι αυτοί που βγάζουν τη μεγαλύτερη ενέργεια στο παρκέ, αυτοί που έχουν τη μεγαλύτερη αμυντική προσήλωση, αυτοί που κρύβουν τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού, οι οποίες δεν είναι και λίγες από τη θέση “3” και πάνω

Όσο για το τι πρέπει να κρατήσει ο Παναθηναϊκός από το χθεσινό παιχνίδι, προφανώς και είναι η άμυνα που έπαιξε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, η οποία του έδωσε την απαραίτητη ενέργεια, ώστε να ξεφύγει στο σκορ και να “καθαρίσει” την υπόθεση νίκη.

Το 17/32 τρίποντα θα επαναληφθεί πολύ δύσκολα σε κάποιο άλλο παιχνίδι, γι’ αυτό και ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να μπορεί να κερδίζει, μέσα από την άμυνα, τους αντιπάλους του, ακόμα και όταν δεν βρίσκεται σε καλή μέρα από την περιφέρεια.

Κέρδος για τον Παναθηναϊκό ήταν, φυσικά, και η εμφάνιση του Γιώργου Παπαγιάννη, ο οποίος έδειξε πως μπορεί να σταθεί στο υψηλό επίπεδο. Ο νεαρός Έλληνας σέντερ μπορεί να πέτυχε μόλις δύο πόντους, ωστόσο κυριάρχησε στο ζωγραφιστό, όσο αγωνίστηκε, σβήνοντας τρεις φορές τα φώτα στους αντιπάλους του.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

BCL: Στα πρότυπα του ΝΒΑ το Final Four (vid)

Το Final Four του BCL θα γίνει σε γυάλινο δάπεδο. Το ΝΒΑ θέλησε να μιμηθεί η FIBA και φέρν…