Κεντρική Ελλάδα Αφιέρωμα Ο “οδηγός” της Ανατολής (pics & vids)

Ο “οδηγός” της Ανατολής (pics & vids)

giannis antetokounmpo

giannis antetokounmpoΗ έναρξη της νέας σεζόν του NBA είναι προ των πυλών. Οι ομάδες πραγματοποιούν πια τις τελευταίες διορθωτικές κινήσεις τους και προετοιμάζονται για το φετινό… ταξίδι. Το eBasket.gr, με τη σειρά του, σας… ξενάγησε -αρχικά- στην “Άγρια Δύση” και, πλέον, επιχειρεί την περιήγησή του στην Ανατολική Περιφέρεια.

Εκεί, δηλαδή, όπου… “βασιλεύει” ο Λεμπρόν Τζέιμς αλλά κι ένα “δικό” μας παιδί, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ατλάντα Χοκς

“Έδεσαν” τον ηγέτη τουςpaul millsap

Οι Χοκς αποτέλεσαν την περσινή ευχάριστη έκπληξη στην Ανατολή. Τα “Γεράκια”, με 60 νίκες και 22 ήττες ρεκόρ, κατέλαβαν την πρώτη θέση φθάνοντας έως τους Τελικούς της Περιφέρειας. Το εμπόδιο, όμως, του Λεμπρόν Τζέιμς και της… παρέας του αποδείχθηκε ανυπέρβλητο για την ομάδα της Ατλάντα.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η πορεία τους ήταν καταπληκτική. Σε ό,τι αφορά στη φετινή σεζόν, φρόντισαν να “δέσουν” τον Πολ Μίλσαπ, δηλαδή τον… αθόρυβο ηγέτη τους. Ο 30χρονος πάουερ φόργουορντ, μολονότι απασχόλησε ιδιαίτερα τους Ορλάντο Μάτζικ, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τους Χοκς έναντι περίπου 58.000.000 δολαρίων, με δυνατότητα οπτ-άουτ ύστερα από τον δεύτερο χρόνο. Ο Μίλσαπ, έτσι, συνεπικουρούμενος από τους Χόρφορντ και Τιγκ, αναμένεται να… τραβήξει εκ νέου το κουπί κατά τη διάρκεια της νέας σεζόν.

Κλίβελαντ Καβαλίερς

Ο Βασιλιάςχρειάζεται υποστήριξηlebron james

Η φετινή πορεία των Καβαλίερς θα είναι -λογικά- κοινή με την περσινή. Το ερώτημα, βέβαια, είναι αν θα καταφέρουν να… πιουν νερό, διότι στην πηγή έχουν φθάσει ήδη δύο φορές (2007, 2015). Αυτό, φυσικά, θα εξαρτηθεί από τον βαθμό υποστήριξης που θα έχει ο Λεμπρόν Τζέιμς από τους συμπαίκτες του και, κυρίως, από τους Κάιρι Ίρβινγκ και Κέβιν Λοβ.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς, λοιπόν, έπειτα από μία τετραετία δόξας και τίτλων (2) στο Μαϊάμι, επέστρεψε στη γενέτειρά του. Ο “Βασιλιάς”, έχοντας κατά μέσο όρο 25.3 πόντους (53.6% στα δίποντα, 35.4% στα τρίποντα), 6 ριμπάουντ, 7.4 ασίστ και 1.6 κλεψίματα, οδήγησε τους “Ιππότες” στους Τελικούς. Το πολυπόθητο δαχτυλίδι, εντούτοις, δεν φορέθηκε καθότι, αφενός, οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς πιστοποίησαν την ανωτερότητά τους, αφετέρου, οι τραυματισμοί των Λοβ κι Ίρβινγκ “πλήγωσαν” ανεπανόρθωτα την ομάδα του Κλίβελαντ.

Η διοίκηση, πάντως, ανανέωσε τα συμβόλαια των Κέβιν Λοβ (πενταετές συμβόλαιο έναντι περίπου 110.000.000 δολαρίων) και Τρίσταν Τόμπσον (πενταετές συμβόλαιο αξίας 80.000.000 δολαρίων), αποδεικνύοντας πως στόχος παραμένει η κατάκτηση του πρώτου Πρωταθλήματος της ιστορίας τους.

Σικάγο Μπουλς

Η ώρα για το βήμα παραπάνωbuttler-bulls-knicks

Η ομάδα που, προεξάρχοντος του Μάικλ Τζόρνταν, “εκτόξευσε” στα ύψη τη δημοτικότητα του NBA τη δεκαετία του ’90, επιθυμεί ξανά να βρεθεί στον βωμό. Ο λόγος για το Σικάγο, το οποίο με 50 νίκες και 32 ήττες ρεκόρ, πέρυσι, έφθασε έως τα ημιτελικά της Ανατολικής Περιφέρειας.

Ο τεχνικός των Μπουλς, Φρεντ Χόιμπεργκ, αναμένει πολλά -όπως είναι λογικό- από τους Ντέρικ Ρόουζ, Πάου Γκασόλ και Τζίμι Μπάτλερ. Ο πρώτος πέρασε εκ νέου την πόρτα του χειρουργείου καθώς υπέστη κάταγμα στο ζυγωματικό, ωστόσο, πρόκειται να αγωνισθεί κανονικά κόντρα στους Καβαλίερς, στην πρεμιέρα του NBA. Ο δεύτερος προέρχεται από εξαιρετικές εμφανίσεις στο Ευρωμπάσκετ, οδηγώντας την Εθνική Ισπανίας στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, ενώ αναδείχθηκε MVP της διοργάνωσης.

Ο τρίτος της… παρέας, Τζίμι Μπάτλερ, θα έχει κομβικό ρόλο (και) στη φετινή πορεία των Μπουλς. Θεωρείται, άλλωστε, ένας από τους καλύτερους σούτινγκ γκαρντ του “μαγικού κόσμου”, μετρώντας 20 πόντους (48.4% στα δίποντα, 37.8% στα τρίποντα), 5.8 ριμπάουντ, 3.3 ασίστ και 1.8 κλεψίματα ανά παιχνίδι κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν. Η ομάδα του Σικάγου, δε, επέκτεινε τη μεταξύ τους συνεργασία -αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συνεισφορά του- για πέντε χρόνια έναντι περίπου 95.000.000 δολαρίων.

Τορόντο Ράπτορς

Με οδηγό την εξαιρετική περιφέρειαkyle lowry

Οι Ράπτορς, παρότι πραγματοποίησαν μία αξιόλογη πορεία κατά την κανονική διάρκεια της περσινής σεζόν (49 νίκες, 33 ήττες), αποκλείσθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες στον πρώτο γύρο των πλέι οφ (4-0 από τους Ουίζαρντς).

Οι Καναδοί, πάντως, πρόκειται να παρουσιασθούν πιο ανανεωμένοι, φέτος, καθότι ενισχύθηκαν περαιτέρω στην περιφέρεια, ενώ το μεγάλο στοίχημα είναι στη θέση “5”. Το Τορόντο, με την απόκτηση του ΝτεΜάρε Κάρολ, έχει δημιουργήσει μία τρομερή περιφερειακή γραμμή, μαζί με τους ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν και Κάιλ Λόουρι. Ο τελευταίος, μάλιστα, αναμένεται να αποτελέσει το “Α” και το “Ω” των Ράπτορς, οι οποίοι του προσέφεραν τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας έναντι 48.000.000 δολαρίων.

Οι Ράπτορς, τέλος, περιμένουν πολλά κι από τον Γιόνας Βαλαντσιούνας. Ο 23χρονος Λιθουανός σέντερ, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στην “ακαδημία” του δάσκαλου Άρβιντας Σαμπόνις, υπέγραψε τετραετή ανανέωση έναντι 64.000.000 δολαρίων. Αποτελεί, έτσι, το μεγάλο στοίχημα, που αν “πιάσει”, η ομάδα θα έχει όλα τα φόντα για το βήμα παραπάνω.

Ουάσιγκτον Ουίζαρντς

Ουόλ και Μπιλ η αιχμή του δόρατος…john wall

Η ομάδα του Πρωτεύουσας προέρχεται από μία πολύ καλή σεζόν καθώς έφθασε έως τα ημιτελικά της Περιφέρειας, όπου αποκλείσθηκε από τους Χοκς (4-2). Μπορούν να την επαναλάβουν; Αναμφίβολα, ναι, εντούτοις, δύσκολα θα πετύχουν κάτι περισσότερο.

Οι Τζον Ουόλ και Μπράντλεϊ Μπιλ θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος για τους Ουίζαρντς. Σε ό,τι αφορά στον πρώτο, πρόκειται για έναν φοβερό πόιντ γκαρντ, ο οποίος μέτρησε 17.6 πόντους (47.8% στα δίποντα, 30% στα τρίποντα), 4.6 ριμπάουντ, 10 ασίστ και 1.7 κλεψίματα ανά παιχνίδι κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν.

Ο δεύτερος, που θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων σούτινγκ γκαρντ στο NBA, είχε κατά μέσο όρο 15.3 πόντους (40.9% στα τρίποντα), 3.8 ριμπάουντ, 3.1 ασίστ και 1.2 κλεψίματα. Διαθέτει, μάλιστα, πολλά περιθώρια βελτίωσης και, αν αποφύγει νέα προβλήματα τραυματισμών, ίσως παρουσιασθεί ακόμη καλύτερος στη φετινή σεζόν.

Μιλγουόκι Μπακς

Γιάννης, ο… πολυθεσίτης!Oct 22, 2014; Milwaukee, WI, USA; Milwaukee Bucks head coach Jason Kidd talks with guard Giannis Antetokounmpo (34) during the fourth quarter against the Minnesota Timberwolves at BMO Harris Bradley Center. Minnesota won 110-91. Mandatory Credit: Jeff Hanisch-USA TODAY Sports

Οι Μιλγουόκι Μπακς στοχεύουν -για ακόμη μία χρονιά- στην είσοδό τους στα πλέι οφ. Πέρυσι, με 41 νίκες κι ισάριθμες ήττες ρεκόρ, προκρίθηκαν στον πρώτο γύρο, παρ’ όλα αυτά, τα βρήκαν “σκούρα” απέναντι στους Μπουλς (4-2).

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, με τη σειρά του, προετοιμάζεται για την τρίτη σεζόν του στον “μαγικό κόσμο” και θα αποτελέσει τον “ενορχηστρωτή” της προσπάθειας της ομάδας του Τζέισον Κιντ. Ο “Greek Freak” παρουσιάσθηκε, πέρυσι, αισθητά βελτιωμένος συγκριτικά με τη ρούκι χρονιά του, έχοντας κατά μέσο όρο 12.7 πόντους (51.1% στα δίποντα, 15.9% στα τρίποντα), 6.7 ριμπάουντ, 2.6 ασίστ και 1 τάπα. Άπαντες στο Μιλγουόκι, λοιπόν, αναμένουν την περαιτέρω άνοδό του. Οι δυνατότητές του, άλλωστε, είναι πολλές, πάρα πολλές για την ακρίβεια και, σίγουρα, δεν έχει πλησιάσει ακόμη το… ταβάνι του.

Ο τεχνικός των “Ελαφιών”, μάλιστα, τόνισε πριν από λίγο καιρό ότι: “Είναι 20 ετών και θα παίξει σε όλες τις θέσεις για εμάς. Δεν παραπονιέται ποτέ, απλώς βγαίνει στο παρκέ και παίζει”.

Η παραπάνω δήλωση μόνον τυχαία δεν είναι, απεναντίας, αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της εμπιστοσύνης που τρέφουν στο πρόσωπο του διεθνή φόργουορντ. Οι φετινοί Μπακς, δε, πέρα από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, θα έχουν στο “οπλοστάσιό” τους και τον Τζαμπάρι Πάρκερ. Το No.2 του ντραφτ του 2014 υπέστη, τον περασμένο Δεκέμβριο, ρήξη χιαστών και, ως εκ τούτου, δεν αγωνίσθηκε στο υπόλοιπο της σεζόν.

Μπόστον Σέλτικς

Αναζητώντας την αίγλη του παρελθόντοςisaiah-thomas

Οι Σέλτικς των 17 τίτλων του NBA, με 40 νίκες και 42 ήττες ρεκόρ, κατάφεραν, πέρυσι, να εισέλθουν στα πλέι οφ. Η πορεία τους, όμως, διεκόπη γρήγορα καθότι αποκλείσθηκαν μόλις στον πρώτο γύρο από τους Καβαλίερς και, μάλιστα, με “σκούπα” (4-0).

Η φετινή “περιπέτεια” της Βοστώνης δεν θα απέχει -με βάση το υπάρχον ρόστερ και τη δυναμική των αντιπάλων της- κατά πολύ από την περσινή. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο Αϊζάια Τόμας αναμένεται να… κουβαλήσει στις πλάτες του τους “Κέλτες”. Ο 26χρονος πόιντ γκαρντ, ο οποίος μέτρησε 16.4 πόντους (45.7% στα δίποντα, 37.3% στα τρίποντα), 2.3 ριμπάουντ και 4.2 ασίστ ανά παιχνίδι κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν, διαθέτει ιδιαίτερη έφεση στο σκοράρισμα, ενώ μπορεί να δώσει ενέργεια και ταχύτητα στην ομάδα του.

Μπρούκλιν Νετς

Δύναμη πυρός στη φροντ λάινbrook lopez

Οι Νετς “έσωσαν” στο τέλος της κανονικής διάρκειας την περσινή σεζόν τους, εξασφαλίζοντας μία θέση στα πλέι οφ. Η ομάδα του Μπρούκλιν, εντούτοις, δεν κατάφερε να πανηγυρίσει την πρόκρισή της στον δεύτερο γύρο καθώς “έπεσε” πάνω στην -φανερά ανώτερη- Ατλάντα (4-2).

Το βήμα παραπάνω μπορεί να γίνει φέτος κι οι Νετς, διαθέτοντας ως αιχμή του δόρατός τους τον Μπρουκ Λόπεζ, θα επιχειρήσουν να το πετύχουν. Ο 27χρονος -ύψους 2μ.13- σέντερ- μέτρησε 17.2 πόντους (51.7% στα δίποντα, 81.4% στις βολές), 7.4 ριμπάουντ και 1.8 μπλοκ ανά παιχνίδι, πέρυσι, κι έχει τις ικανότητες ώστε να κάνει τη διαφορά. Πρόκειται, άλλωστε, για έναν παίκτη που, είτε ποστάροντας είτε με πρόσωπο, γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πώς να τελειώνει τη φάση στο “βαμμένο”.

Ιντιάνα Πέισερς

Σε ρυθμούς Πολ Τζορτζ…paul george-return

Η επιστροφή του Πολ Τζορτζ στα παρκέ αποτελεί ένα από τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα στη φετινή σεζόν. Ο 25χρονος φόργουορντ γύρισε το πόδι του, τον Αύγουστο του 2014, όταν έπεσε άτσαλα πάνω στην κολόνα της μπασκέτας -στην προσπάθειά του να “κόψει” τον Τζέιμς Χάρντεν– κατά τη διάρκεια οικογενειακού φιλικού προετοιμασίας των Αμερικανών ενόψει του Μουντομπάσκετ της Ισπανίας (θυμηθείτε εδώ τον τραυματισμό του).

Ο σούπερ σταρ των “Ινδιάνων”, κατά συνέπεια, έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου οκτώ μήνες. Πραγματοποίησε την επανεμφάνισή του, δε, στις 5 Απριλίου 2015, ωστόσο, ήταν φανερά ανέτοιμος.

Οι Πέισερς, έχοντας χάσει ένα καθοριστικής σημασίας “όπλο” από τη “φαρέτρα” τους, παρουσιάσθηκαν απογοητευτικοί και, με 38 νίκες και 44 ήττες ρεκόρ, απέτυχαν να εισέλθουν στα πλέι οφ. Η φετινή χρονιά, όμως, ξεκινά με διαφορετικά σχέδια κι αναπροσαρμοσμένους στόχους. Η αλήθεια είναι ότι, με έναν υγιή Πολ Τζορτζ, οι “Ινδιάνοι” μπορούν να κάνουν ένα βροντερόcome back”.

Μοναδικό ερωτηματικό είναι η θέση που θα χρησιμοποιηθεί ο Τζορτζ. Ο τεχνικός της ομάδας, Φρανκ Βόγκελ, έχει εκφράσει ήδη την πρόθεσή του να τον “επιστρατεύσει” στη θέση “4”, παρ’ όλα αυτά, ο παίκτης δεν έχει κρύψει την επιθυμία του να παραμείνει στο “3”.

Μαϊάμι Χιτ

Οι “Big two” επανέρχονται…chris bosh-dwyane wade

Στο Μαϊάμι απόλαυσαν -για μία τετραετία- τους “Big three” (σ.σ.: Λεμπρόν Τζέιμς, Ντουέιν Ουέιντ, Κρις Μπος), κατακτώντας δύο συνεχείς τίτλους (2012, 2013). Πέρυσι, ο “Βασιλιάς” αποφάσισε να επιστρέψει στο Κλίβελαντ και τούτη η κίνησή του αποδείχθηκε -εκ του αποτελέσματος- τουλάχιστον καταστροφική για τη Χιτ.

Η ομάδα έχασε τον πρωτεργάτη των επιτυχιών της και -όπως ήταν λογικό- δεν κατάφερε να βρει έναν άξιο αντικαταστάτη. Συν τοις άλλοις, μετά το All Star Break, γνωστοποιήθηκε πως ο Κρις Μπος θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν εξαιτίας θρόμβων στους πνεύμονες. Τέθηκε, μάλιστα, σε κίνδυνο ακόμη κι η ζωή του!

Η Χιτ, ως εκ τούτου, ούσα αρκετά αποδυναμωμένη, απέτυχε να εξασφαλίσει μία θέση στα πλει οφ (37 νίκες, 45 ήττες ρεκόρ). Ο Ουέιντ, έχοντας κατά μέσο 21.5 πόντους (48.3% στα δίποντα, 28.4% στα τρίποντα), 3.5 ριμπάουντ, 4.8 ασίστ και 1.2 κλεψίματα, προσπάθησε να… επουλώσει τις πληγές δίχως, όμως, ουσιαστικό αντίκρισμα.

Ο Κρις Μπος, παρ’ όλα αυτά, είναι πια έτοιμος να επιστρέψει, όντας απόλυτα υγιής. Ο Ντουέιν Ουέιντ, με τη σειρά του, υπέγραψε μονοετή επέκταση και, πλέον, σε συνεργασία με τον 31χρονο πάουερ φόργουορντ/σέντερ, θα επιχειρήσουν να σχηματίσουν εκ νέου ένα δυνατό δίδυμο ώστε να ξεχασθεί άμεσα η περσινή απογοητευτική χρονιά.

Σάρλοτ Χόρνετς

Ανανέωση, με στόχο τα πλέι οφal-jefferson

Όταν αφεντικό της ομάδας είναι ο Μάικλ Τζόρνταν, τότε εκ των ων ουκ άνευ οι στόχοι είναι υψηλοί. Οι Χόρνετς, με 33 νίκες και 49 ήττες ρεκόρ, δεν θα μπορούσαν, πέρυσι, να ελπίζουν σε κάτι καλό, ωστόσο, ενισχύθηκαν ιδιαίτερα κατά τη φετινή μεταγραφική περίοδο κι αναμένονται πιο ανταγωνιστικοί. Σκοπός, άλλωστε, αποτελεί η είσοδος στα πλέι οφ και -αν μη τι άλλο- υπάρχουν οι δυνατότητες ώστε να επιτευχθεί.

Ο Αλ Τζέφερσον θα αποτελέσει ξανά το “Α” και το “Ω” για τη Σάρλοτ. Ο 30χρονος φόργουορντ/σέντερ, μολονότι προέρχεται από μία μέτρια -αναλογικά με την ποιότητά του- σεζόν με 16.6 πόντους (48.2 στα δίποντα), 8.4 ριμπάουντ και 1.7 ασίστ ανά αγώνα, μπορεί να βοηθήσει σε ουκ ολίγους τομείς του παιχνιδιού και, κυρίως, στο σκοράρισμα και στα ριμπάουντ.

Ντιτρόιτ Πίστονς

Περιμένοντας το… ξεπέταγμα του Ντράμοντdrummond-panigirismos

Οι Πίστονς, με 32 νίκες και 50 ήττες απολογισμό, παρουσίασαν μία αρνητική εικόνα κατά την περσινή σεζόν. Η κατάσταση δύσκολα θα διαφοροποιηθεί σε μεγάλο βαθμό καθότι, κακά τα ψέματα, ένας Ντράμοντ δεν μπορεί να φέρει την άνοιξη.

Η ομάδα του Ντιτρόιτ, πάντως, έχει πια μεγαλύτερες απαιτήσεις από τον 22χρονο σέντερ. Ο τελευταίος, που επελέγη στο Νο.9 του ντραφτ του 2012, μέτρησε 13.8 πόντους (51.5% στα δίποντα, 38.9% στις βολές), 13.5 ριμπάουντ και 1.9 μπλοκ ανά παιχνίδι την περασμένη σεζόν.

Προετοιμάζεται, δε, για την τέταρτη χρονιά του στον “μαγικό κόσμο” και, αν επιθυμεί την… εκτόξευσή του ως παίκτης, οφείλει να βελτιώσει αρκετά πράγματα στο παιχνίδι του, όπως την αποτελεσματικότητα στο “βαμμένο” και την ευστοχία στις βολές. Με τον Ρέτζι Τζάκσον στο “1” και τον βελτιωμένο (;) Αντρέ Ντράμοντ στο “5”, οι Πίστονς ευελπιστούν σε μία καλύτερη εικόνα τη νέα σεζόν.

Ορλάντο Μάτζικ

Με ηγέτη τον Βούτσεβιτςvucevic

Οι Μάτζικ δεν θα πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι σχετικά με την περσινή πορεία τους, έχοντας για απολογισμό 25 νίκες και 57 ήττες. Το θέμα, βέβαια, είναι αν και κατά πόσο μπορούν να αλλάξουν ρότα στη φετινή σεζόν.

Όπως και να ‘χει, ο Νίκολα Βούτσεβιτς θα ηγηθεί της προσπάθειας, όντας ένας τρομερός ψηλός, ιδιαίτερα παραγωγικός και, διαρκώς, βελτιωμένος. Ο 25χρονος σέντερ αγωνίζεται στο Ορλάντο από το 2012, όταν κι αποκτήθηκε ώστε να αντικαταστήσει τον Ντουάιτ Χάουαρντ. Κάθε χρόνο, μάλιστα, παρουσιάζεται όλο και καλύτερος, ενώ από φέτος είναι σε ισχύ το νέο τετραετές συμβόλαιό του έναντι “βασιλικών” αποδοχών (αξίας 54.000.000 δολαρίων).

Ο Βούτσεβιτς είχε μέσο όρο 19.3 πόντους (52.4% στα δίποντα, 75.2% στις βολές), 10.9 ριμπάουντ και 2 ασίστ κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν. Η περαιτέρω άνοδός του, θα σημάνει και τη βελτίωση συνολικά της ομάδας.

Φιλαδέλφεια 76ερς

Τόπο στα νιάτα…noel-bucks-sixers

Η ομάδα από τη Φιλαδέλφεια αναμένεται να αποτελέσει, όπως και πέρυσι (18 νίκες, 64 ήττες), τον “σάκο του μποξ” στην Ανατολική Περιφέρεια. Οι Σίξερς, τουλάχιστον, επιχειρούν να επενδύσουν στο μέλλον και, αν κρίνει κανείς από την εξέλιξη του Νέρλενς Νόελ, βαδίζουν σε σωστή κατεύθυνση.

Ο 21χρονος φόργουορντ/σέντερ μέτρησε 9.9 πόντους (46.2% στα δίποντα, 60.9% στις βολές), 8.1 ριμπάουντ, 1.7 ασίστ και 1.9 μπλοκ ανά παιχνίδι, πέρυσι, στη ρούκι σεζόν του. Πρόκειται για έναν παίκτη αρκετά εξελίξιμο, που είναι σχεδόν άριστος στα αμυντικά καθήκοντά του, εντούτοις, χρειάζεται πολλή δουλειά στον επιθετικό τομέα.

Στη Φιλαδέλφεια, μάλιστα, φρόντισαν να ενισχύσουν τη γραμμή των ψηλών τους, αποκτώντας τον Τζαλίλ Όκαφορ. Ο 19χρονος σέντερ επελέγη στο Νο.3 του φετινού ντραφτ και, επομένως, θα πλαισιώσει τον Νόελ στη θέση “5”.

Νιου Γιορκ Νικς

Ο “Μέλο” επιστρέφει, οι Νικς;carmelo anthony

Η περσινή πορεία των Νικς δεν διέφερε και πολύ από των Σίξερς. Για του λόγου το αληθές, οι Νεοϋορκέζοι πέτυχαν μόλις 17 νίκες, ενώ γνώρισαν 65 ήττες. Ο σούπερ σταρ της ομάδας, Καρμέλο Άντονι, πραγματοποίησε τη χειρότερη σεζόν του καθώς αγωνίσθηκε μόνον σε 40 αγώνες (24.2π., 6.6ρ., 3.1α. μ.ο.) εξαιτίας τραυματισμού στο αριστερό γόνατό του.

Στα 31 του πια, ο Άντονι είναι έτοιμος για τη νέα σεζόν, ξεπέρασε πλήρως το πρόβλημα και, πλέον, θα επιχειρήσει να ανασυντάξει το σύνολο του Ντέρεκ Φίσερ. Οι Νικς, βέβαια, πέρα από αυτόν, δεν διαθέτουν κάποιο ισχυρό εναλλακτικό “όπλο” στη “φαρέτρα” τους και, κατά συνέπεια, δύσκολα θα καταφέρουν κάτι σπουδαίο την ερχόμενη περίοδο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Σαρηγιαννίδης
Περισσότερα σε Αφιέρωμα

Δειτε επισης

Λαρεντζάκης: «Η φιλοσοφία του Μπαρτζώκα στηρίζεται στις σχέσεις μεταξύ συμπαικτών»

Στην φιλοσοφία του Μπαρτζώκα, αναφέρθηκε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπί…